×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-11-06
Zviedru operas ekspertu vizīte Siguldā

5.novembrī Siguldā viesojās pārstāvji no Opera pa Skaret (Zviedrija), kā arī starptautiskās operas mūziķu aģentūras Ascolata Artists pārstāvis Jonas Fosdal (Dānija), lai tiktos ar Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku organizatoru Daini Kalnu, Siguldas novada kultūras speciālistiem un Siguldas novada Domes pārstāvjiem. Tikšanās mērķis bija pārrunāt iespējamās sadarbības iespējas starp Siguldas Opermūzikas svētkiem un Opera pa Skaret kopīgu projektu izstrādei nākotnē.

Vizītē piedalījās arī augsti novērtētais un atpazīstamais operas diriģents Vladimirs Kiradžijevs. Sarunu laikā tika pārspriestas iespējas strādāt pie kopīga opermūzikas projekta 2015.gadā, un, lai gan konkrētas vienošanās vēl netika panāktas, tikšanās noritēja ļoti veiksmīgi. Abas puses izrādīja lielu interesi par savstarpējām sadarbības iespējām un piekrita, ka šo sarunu ir vērts turpināt, jo tapa skaidrs, ka ieguvumu no sadarbības gūtu gan Siguldas Opermūzikas svētki, gan Opera pa Skaret.

Jāpiebilst, ka Siguldas novada Dome ir uzrunājusi Opera pa Skaret organizatorus arī agrāk, projekta „Pasākumu ietekme uz kultūrvēsturisko mantojumu (ZEN)” ietvaros saistībā ar projekta pētījumu par ilgtspējīgu un videi draudzīgu festivālu organizēšanas praksi. Lai gan sarunas mērķis šoreiz nebija saistīts ar ZEN projektu, Siguldas novada kultūras speciālisti izmantoja šo vienreizējo iespēju mācīties no Opera pa Skaret zviedru kolēģiem, iegūstot vērtīgu pieredzi no ilgtspējīgu pasākumu organizatoriem, kas darbojas ārpus ZEN projekta tīkla, kā arī dalīties ar savu pieredzi un labās prakses piemēriem no Siguldas Opermūzikas svētkiem un to organizācijas procesa.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi