×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-11-11
Bronza Latvijai kamanu suņu sporta pasaulē

Ar saucienu: „Mums izdevās! Bronza Latvijai” mājās no Itālijas dodas vienīgie pasaules čempionāta kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos Latvijas pārstāvji – siguldiete Signe Turauska ar savu uzticamo komandas biedru Ungāru vižlas šķirnes suni Olvinu.

Nupat Lietuvā noslēdzot “Baltijas kausa 2013” sezonu kamanu suņu sportā, kur Signe ar Olvinu, startējot sieviešu kanikrosa disciplīnā, kopvērtējumā izcīnīja 1.vietu, tika nolemts 8. un 9.novembrī doties pārbaudīt savus un suņa spēkus pasaules čempionātā Itālijā, ko rīko Pasaules kamanu suņu sporta federācija.

Kā vienmēr šajās sacensībās, ir divas dienas un divi starti. Pēc pirmās dienas rezultātiem Signe ar Olvinu bija 2.vietā, bet otrajā dienā neizdevās šo pozīciju noturēt, un Latvijai tika izcīnīta bronza, sudraba godalgai zaudējot nieka 15 sekundes.

Signes un Olvinam panākumiem sekoja līdzi visi šā sporta veida fani un līdzjutēji. Par viņiem īkšķus turēja un ļoti lepojas ar šo panākumu viņas ģimene, audzētava “Saldozo”, kur dzimis Ungāru vižlas suņu puika Olvins, Latvijas Kamanu suņu sporta federācija, klubs “Ķepasspiediens”, treneris Juris Beļskis, uzņēmums “Sports 2000” un cīņu biedrs Gundars Ošmucnieks.

Kanikross jeb skriešana ar suni ir sporta veids, kas prasa teicamu sastrādāšanos komandā – skrējējs un suns. Nepietiks, ja būsiet tikai labs sportists. Cilvēks un suns veido komandu 50 pret 50. Tev jābūt pārliecinātam gan par saviem, gan suņa spēkiem. Un ideālā variantā, ja tas viss notiek ar tādu pozitīvisma dvesmu, kādu to vienmēr izdodas panākt Signei. Šis ir lielisks tandēms, no kura piemēru var ņemt jebkurš sportists un suņa saimnieks. Kamanu suņu sportisti ļoti lepojas, ka Latvijai ir šāds tandēms, un saka lielu paldies par sasniegto Itālijā.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Kamanu suņu sporta federācija
Gundega Pumpure


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi