×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-12-09
Zināmi „Siguldas novada Sporta laureāts 2013” kandidāti

Piektdien, 13.decembrī plkst.19.00 Siguldas pagasta Kultūras namā notiks svinīgā „Sporta laureāts 2013” balvu pasniegšanas ceremonija Siguldas novada labākajiem sportistiem un sporta jomas darbiniekiem.

Šogad, tāpat kā pērn, novada sportisti un sporta darbinieki saņems balvas 10 nominācijās. Pretendentus balvai varēja izvirzīt jebkurš Siguldas novada iedzīvotājs, sporta organizācija vai cita iestāde, aizpildot anketu par nominācijas kandidāta veikumu un sasniegumiem 2013.gadā. Izvirzītos kandidātus rūpīgi izvērtēja komisija, kas astoņās nominācijās izvirzīja trīs „Sporta laureāts 2013” titula pretendentus, bet to, kurš būs titula ieguvējs, sabiedrība uzzinās tikai 13.decembrī, svinīgajā balvu pasniegšanas ceremonijā.

Nominācijā „Sporta atbalstītājs” galvenajai balvai nominēti A/S „Siguldas Būvmeistars”, SIA „Siguldas minerālūdens” un Piedzīvojumu parks „Tarzāns”. Nominācijā „Aktīvākā sporta organizācija” – biedrība „Džudo klubs Sigulda”, biedrība „Pantera”, biedrība „Badmintona klubs „Sigulda””. Nominācijā „Labākais sporta skolotājs” – Mārīte Konrāde, Andra Fridrihsone, Normunds Šulte. Nominācijā „Labākais treneris” – Sandra Meldere, Gunta Blūmiņa, Agnija Labrence. Nominācijā „Labākā jaunā sportiste” – Ulla Zirne, Evelīna Gasūna, Jekaterina Romanova. Nominācijā „Labākais jaunais sportists” – Edvarts Buivids, Artūrs Vasarājs, Valters Reinis Rasnačs. Nominācijā „Labākā sportiste” – Lelde Gasūna, Signe Turauska, Madara Meldere. Nominācijā „Labākais sportists” – Kārlis Vidass, Ingars Ivanovs, Kristaps Konrāds. Balvas tiks pasniegtas arī nominācijās „Par mūža ieguldījumu sportā” un „Labākā komanda”.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Ratniece


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Laurinjsh
- 2013-12-30 09:29

Rita, tā ir Jūsu izvēle - bērnu sports. Arī mans bērns sporto, bet nekad neesmu iedomājusies, ka par to saņemšu naudu. Es ieguldu sava bērna attīstībā, neskaitot un negaidot, ka kāds segs manus izdevumus. Un ne visu var novērtēt naudā. Vai būtu priecīgāka,ja balvā iedotu 30 Ls? Un iespējams, ka Sporta skola, pasniedzot kaut kādas naudas balvas, varētu pateikt paldies uz 2/3 mazāk jauno sportistu. Tas tā - ja domājam tikai un vienīgi par cipariem.

EgilsK
- 2013-12-19 12:01

Domāju, ka citām pašvaldībām būtu ko pamācīties no mūsējas. Ja bērnus sūta sportot tikai dēļ naudas balvām, varbūt ir vērts padomāt par pievienošanos Ušakovam, kā zināms, viņam ir līdzīgas vērtības...

Atbilde: EgilsK
Rita
- 2013-12-28 22:09

EgilsK Jums galīgi nav saprašanas cik izmaksā vecākiem bērns sportists. Cik maksā ekipējums, sporta nometnes, uztura bagātinātāji, ceļa izdevumu utt. Naudas balva būtu atbalsts sportista turpmākai attīstībai un arī motivācijai.

Atbilde: EgilsK
EgilsK
- 2013-12-28 23:39

Te gan runa bija par draņķa pašvaldību, kas Ritai nav piešķīrusi pareizā izmēra somiņu.....

Atbilde: EgilsK
Rita
- 2013-12-29 01:12

Nu katrs spriež pēc sava izmēra prāta spējām!

Atbilde: EgilsK
Ozolins
- 2013-12-29 08:28

Medaļas tak ir motivators sportot tālāk un labāk.
Tik visu - nauda, nauda, nauda. Domājiet, ka pašvaldībai tas maks ir bezizmēra?

Atbilde: EgilsK
tantiite
- 2013-12-29 20:24

Cienijama Rita! Man 2 berni apmekle sporta treninus! Tapat ir jaapmaksa sporta terpi,ekipejums, turniru apmeklejums un arzemju braucieni,bet man pat prata neienak kadam par to parmest! Ta tacu ir jusu izvele-dot savam bernam iespeju sportot un gut panakumus!

Rita
- 2013-12-19 02:20

Žēl, ka Siguldas novada dome neturpināja iepriekšējo gadu tradīciju, kad Siguldas mērs uzņēma pie sevis olimpiādes medaļniekus.
Paldies protams par dāvinātiem tērpiem, bet šos tērpus saņēma visi dalībnieki, bet medaļas izcīnīja tikai daži. Siguldas novada domei tiešām nākotnē vajadzētu pamācīties no citām pašvaldībām:
http://www.eliesma.lv/apbalvoti-latvijas-jaunatnes-olimpiades-laureati
http://www.ntz.lv/sports/apbalvoti-jaunie-tukuma-novada-sportisti-par-sasniegumiem-vasaras-olimpiade-foto/
http://www.talsuvestis.lv/lv/zinas/sumina-olimpiades-augstako-apbalvojumu-ieguvejus/
Utt.

Atbilde: Rita
Administrācija
- 2013-12-19 10:37

Labdien, Rita!
Siguldas novada pašvaldība šajā gadā bija plānojusi godināt Olimpiādes medaļniekus, diemžēl pasākumu nebija iespējams saskaņot starp badmintonistu treniņu/sacensību grafiku un pašvaldības iespējām, tāpēc sumināšanas pasākums tika atlikts līdz decembrim, kad notika „Siguldas novada Sporta laureātu 2013” apbalvošanas ceremonija. Šajā ceremonijā no desmit nominācijām, trīs ieguva badmintonisti, kas pierāda, ka viņu sasniegumus novērtē ne tikai sporta jomas speciālisti, bet arī līdzjutēji. Šajā pasākumā tika godināti labākie šīgada sportisti, to vidū arī Siguldas Sporta skolas audzēkņi.
Siguldas novada pašvaldība arī turpmāk plāno godināt labākos sportistus Siguldas novadā.
Pašvaldība pateicas sportistiem, viņu treneriem un vecākiem par ieguldīto darbu un sasniegumiem, popularizējot ne tikai Siguldas novada, bet arī Latvijas vārdu pasaulē.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Rita
- 2013-12-13 23:40

Ja grib apsveikt sportistus, bet diemžēl tam nav pietiekami atvēlēti līdzekļi, tad labāk šādu pasākumu nerīkot. Sportistiem par panākumiem uzdāvināt bērnudārza bērnu lieluma somiņas! Arī laureātu nomināciju ieguvējiem gandrīz visās pašvaldībās, kur rīko šādus pasākumus, tiek piešķirtas naudas prēmijas, bet mums tikai piemiņas zīme. Nerunājot nemaz par jauniešiem, kas ieguvuši 10 medaļas Latvijas jaunatnes olimpiādē un izcīnījuši Siguldas novadam 10. vietu Latvijā, pat netika īsti pieminēti, kur nu vēl apbalvoti. Jauniešiem tiešām ir prieks pārstāvēt Siguldu! Tā turpināt!

Atbilde: Rita
Administrācija
- 2013-12-16 09:54

Labdien, Rita!
Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvaldes vadītāja Zanda Abzalone skaidro, ka Siguldas novada Dome piešķir naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, balstoties uz apstiprinātu nolikumu „Par kārtību, kādā Siguldas novada sportistiem piešķiramas naudas balvas sportā un naudas balvas apmēru”. Naudas balvu piešķiršana notiek nepārtraukti visa gada garumā, tiklīdz ir kāds sasniegums un saņemts atbilstošs iesniegums. Pasākums „Siguldas novada Sporta laureāts” nav paredzēts kā naudas balvu izsniegšanas pasākums, bet vairāk kā sportistu godināšanas pasākums.
Nolikums „Par kārtību, kādā Siguldas novada sportistiem piešķiramas naudas balvas sportā un naudas balvas apmēru” paredz naudas balvu piešķiršanu jauniešiem par izcīnīto 1.–6.vietu Pasaules Jaunatnes Olimpiskajās spēles, bet neparedz naudas balvu piešķiršanu bērniem un jauniešiem par godalgotu vietu izcīnīšanu Latvijas mēroga sacensībās. Jautājums, vai jauno sportistu stimulēšana ar naudas balvu būtu tas pareizākais risinājums, protams, ir atklāts.
Siguldas novada pašvaldība, plānojot kārtējo budžeta gadu un paredzot papildu finansējumu konkrēta sporta veida mācību–treniņu procesa nodrošināšanai un dalībai sacensībās, ņem vērā iepriekšējās sezonas bērnu un jauniešu sasniegumus arī Latvijas mēroga sacensībās (tai skaitā Latvijas Olimpiādēs, Latvijas čempionātos un Latvijas kausu sacensībās). Būtībā jaunie sportisti ar saviem sasniegumiem izcīna papildu finansējumu sava treniņprocesa nodrošināšanai, kas tiek izmantots saskaņā ar attiecīgā trenera vai sporta kluba uzskatiem.
Attiecībā par jauno sportistu dalību Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādē, Siguldas novada pašvaldība kā pateicību par Siguldas novada pārstāvēšanu šajās lielajās Latvijas mēroga sacensībās, dāvina sportistiem tērpus, kas tika speciāli iegādāti dalībai sacensībās, kā arī nodrošina sportistu dalību un uzturēšanos. Paldies visiem jaunajiem sportistiem un viņu treneriem, kas pārstāv Siguldas novadu un īsteno arī savus sportiskos mērķus.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi