×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-01-14
Lielformāta sniega zīmējumu mākslinieks Siguldā viesosies martā

Pateicoties Britu padomei Siguldā, Ziemas festivālā, kas norisināsies no 1.-9.martam, viesosies Saimons Beks (Simon Beck), lai radītu lielformāta sniega zīmējumus. Šī būs pirmā reize, kad Saimona māksla būs apskatāma Baltijas valstīs. Lielformāta sniega zīmējumi būs apskatāmi Siguldas Svētku laukumā.

Sākotnēji bija paredzēts, ka mākslinieks ar lielformāta sniega zīmējumu priecēs Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas pasākuma apmeklētājus 19.janvārī, taču sniega neesamības dēļ viņa vizīte Siguldā pārcelta uz Ziemas festivālu, kas norisināsies martā.

Saimons Beks ir dzimis un audzis Apvienotajā Karalistē un beidzis Oksfordas Universitāti un ieguvis inženiera specialitāti. Saimona pamatdarbs ir kartogrāfija, it īpaši orientēšanās karšu izgatavošana, jo viņš ir aktīvs orientēšanās sporta piekritējs. Tieši saistība ar orientēšanās sportu ir Saimona sniega mākslas pamatā.

Saimons Beks veido lielformāta zīmējumus un ģeometriskus rakstus sniegā, izmantojot sniega kurpes un orientēšanās kompasu, lai atstātu sniegā precīzus pēdu nospiedumus, no kuriem tiek veidoti sniega zīmējumi. Saimona māksla tiek pielīdzināta labības apļiem, bet Saimons ir unikāls ar to, ka savu mākslu viedo tieši sniegā, laužot priekšstatus par mākslas vidi un noturības nozīmi laikā un telpā.  

Lielformāta mākslas darbi tiek veidoti (nopēdoti) iespaidīgos izmēros – lielākie no tiem ir apmēram 6 futbola laukumu lielumā, un to izveidošanai ir nepieciešamas 10 līdz 12 stundas, jeb kā Saimons pats saka „Līdz pilnīgam spēku izsīkumam”


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi