×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-01-20
Dukuri turpina triumfēt

Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā Īglsas trasē Austrijā atkal neuzvarēts Martins Dukurs. Jau ceturtajā posmā pēc kārtas šajā gadā Martins ir pirmais skeletonā, turklāt viņš uzvarēja abos braucienos un līdz ar to turpina cīņu par galveno naudas balvu sezonā - 100 000 tūkstošiem eiro. Šī balva pienāksies tam, kas spēj uzvarēt trijās dažādās trasēs pēc kārtas - otrajā Sanktmoricas posmā, Īglsā un vēl atlikušajās sacensībās Kēnigzē Vācijā. Cīņā par šo naudas balvu Martina vienīgie konkurenti ir bobslejisti četriniekos - Oskara Melbārža kvartets bija labākais abos braucienos Sanktmoricā aizvadītajā posmā. Tiesa, mūsu bobslejistiem gan vēl priekšā četri braucieni sezonā - Īglsā un Kēnigzē.

Skeletona mačos sestdien Martins bija pirmais jau pēc pirmā brauciena, taču viņš apsteidza Aleksandru Tretjakovu tikai par 0.04 sekundēm. Tomass startēja nevesels, ar  kādu vēdera vīrusu un pirmajā braucienā viņam bija  ceturtais labākais laiks. Otrajā braucienā Tomsss atkal bija teicams  un uzrādīja trešo labāko laiku, kas ļāva viņam kāpt uz goda pjedestāla - trešā vieta, par 0.07 sekundēm apsteigts Sergejs Čudinovs. Vēlāk Aleksandram Tretjakovam jauns trases rekords startā, arī labs brauciens un viņš kļuva par līderi.

Martinam bija jāparāda savs labākais brauciens, lai apsteigtu "krievu raķeti" un to viņš arī paveica. Startā zaudēts Tretjakovam par 0.07 sekundēm, toties finišā  0.25 sekunžu pārsvars divu braucienu summā! Tā bija jubilejas - 30 uzvara Martinam pasaules kausa vēsturē un viņš vēl vairāk nostiprinājās vadībā sezonas kopvērtējumā. Tretjakovs atpaliek jau par 80 punktiem, Tomass - par 97, Antuāns - par 158. Tā kā labākie krievu skeletonisti nebraukšot pasaules kausa pēdējā psomā ( tenēsies Sočos) , tad uzvara kopvērtējumā Martinam jau tikpat kā rokā un Tomasam ir lielas izredzes būt otrajam.

Priecīgs pēc šī panākuma bija Dainis Dukurs: „Martins tiešām parādīja Sašam kas ir kas un tas bija labs vēstījums. Kaut arī te trasē domas dalījās un daudzi uzskatīja, ka pēc tāda starta un arī laba brauciena Tretjakovs nav panākams, tomēr tas notika. Tomasam arī labi braucieni, vēl ņemot vērā, ka viņš ir nevesels”. Apbalvošanas ceremonijā arī abi brāļi bija gandarīti un atzina, ka otrie braucieni nebija slikti, pretinieku labie rezultāti lika mobilizēties pašiem. Martins: „Šī ir ļoti īpatnēja trase, es pat teiktu, ka ar pašu grūtāko apli pasaulē un te jānobrauc ļoti precīzi”.

Pasaules kausa pēdējais posms jau pēc nedēļas Vācijā, Bavārijā, Kēnigzē trasē. Ja krievi tiešām tur nestartēs, tad Martins ar Tomasu nākamreiz ar viņiem tiksies jau tikai Soču olimpiskajās spēlēs.


Informācija no www.bobslejs.lv


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi