×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-01-21
Siguldā atklāts PSIA „Jumis” atkritumu šķirošanas laukums

21.janvārī Siguldas pagasta „Zemdegās” tika atklāts pilsētā vienīgais atkritumu šķirošanas laukums. To svinīgi atklāja „Eco Baltia” grupas valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs, Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietnieks sociālajos jautājumos Jānis Zilvers un PSIA „Jumis” direktore Karīna Makare.

PSIA „Jumis” atkritumu šķirošanas laukums atrodas iedzīvotājiem ērtā un pieejamā vietā, un tā platība ir 400 kvadrātmetri. Šķirošanas laukums izveidots par PSIA „Jumis” līdzekļiem, un tā infrastruktūras izveidē ieguldīti ap 3 600 eiro. Gadā laukumā plānotais maksimālais atkritumu apjoms ir 1 435 tonnas, no kuriem 205 tonnas ir bīstamie atkritumi. 

Māris Simanovičs, „Eco Baltia” grupa valdes priekšsēdētājs: „Atkritumu šķirošanas laukums dod iespēju iedzīvotājiem šķirot visus atkritumus, kas rodas ikdienas sadzīvē, un tādējādi piedalīties dalīto atkritumu savākšanā. Vēlos sacīt paldies Siguldas novada Domei par atbalstu laukuma vietas izvēlē un atrašanā, un ceram, ka infrastruktūras attīstība Siguldā turpināsies, un tuvākajā laikā mums izdosies atrast arī piemērotu vietu pārkraušanas stacijai. Jācer, ka kopējiem spēkiem ar Siguldas novada Domi un arī medijiem, mums izdosies pārliecināt siguldiešus izturēties atbildīgi pret vidi, šķirot atkritumus, lai tie nenonāktu poligonos.”

Jānis Zilvers, Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietnieks sociālajos jautājumos: „Priecājos par šo jauko notikumu – Siguldas šķirošanas laukuma atklāšanu, jo Siguldas iedzīvotāji jau sen bija noilgojušies pēc iespējas – civilizētā veidā atbrīvoties no tā, kas ir lieks, tādā veidā rūpējoties par to, lai mūsu apkārtējie meži un lauki būtu tīrāki. Siguldiešiem laukums ir ērti pieejams, pie tā ir viegli piekļūt, kas nav mazsvarīgi. Mūsu pilsētas iedzīvotāji atkritumus šķiro jau ļoti sen, pie daudzām mājām ir atkritumu šķirošanas konteineri, tāpēc domāju, ka arī nākotnē „Jumis” izdosies attīstīt turpmākos iecerētos projektus – pazemes konteinerus, kas Siguldai, kā tūrisma pilsētai, būs ļoti nozīmīgi.”

Atkritumu šķirošanas laukuma mērķis ir veicināt un motivēt Siguldas novada iedzīvotājus šķirot otrreiz pārstrādājamus atkritumus, samazinot poligonā deponēto atkritumu daudzumu, kas negatīvi ietekmē gan vidi, gan cilvēku veselību. Tajā divas reizes nedēļā būs iespējams bez maksas nodot kartonu, papīru, PET pudeles, polietilēnu, pudeļu stiklu, logu stiklu, metālu, baterijas, akumulatorus, luminiscētās spuldzes un nolietotās elektropreces. Laukums būs atvērts otrdienās no plkst.14.00 līdz 16.00 un sestdienās no plkst.10.00 līdz 14.00.

Informāciju sagatavoja:
Dace Jansone
Korporatīvās komunikācijas direktore
Eco Baltia grupa


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi