×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-01-23
Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju – juridisko personu – ievērībai!

2014.gada 1.janvārī stājušies spēkā grozījumi likumā „Par nekustamā īpašuma nodokli”, kuri būtiski skar juridisko personu īpašumā vai valdījumā esošos īpašumus:

  • Ar 2014.gadu par dzīvojamām mājām, dzīvokļiem, kuri atrodas komersantu īpašumā vai tiesiskā valdījumā, ir noteikta likme 1,5% apmērā no kadastrālās vērtības. 0,2% līdz 0,6% likme par šiem objektiem ir piemērojama tādā gadījumā, ja šie objekti ir izīrēti dzīvošanai, no nākamā mēneša pēc īres tiesību nostiprināšanas zemesgrāmatā. Ja komersants līdz 2014.gada 1.jūlijam nostiprina zemesgrāmatā īres tiesības no īres līgumiem, kuri noslēgti līdz 01.01.2014., tad pašvaldība veic pārrēķinu un piemēro likmi 0,2% – 0,6% apmērā.
  • Likumā ir noteikts, ka turpmāk juridiskai personai mēneša laikā no nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas pienākuma rašanās brīža ir jāpaziņo pašvaldībai sava elektroniskā pasta adrese turpmākai saziņai ar nodokļu administrāciju. Savukārt juridiskai personai, kura kļuvusi par nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju līdz 2014.gada 1.janvārim, jāpaziņo pašvaldībai elektroniskā pasta adrese līdz 2014.gada 1.jūlijam.

Plašāka informācija.

Informāciju sagatavoja:
nodokļu administratore
Kristīne Bērze

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi