×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-01-24
Skolēni tikās ar Latvijas Tautas frontes pirmo priekšsēdētāju Daini Īvānu

Kā visā Latvijā, arī Siguldas Valsts ģimnāzijā notiek pasākumi un izglītojošas aktivitātes, kas saistītas ar Latvijas Tautas frontes (LTF) 25 gadu jubileju un Barikāžu laiku. Tieši Tautas frontei bija izšķirošā nozīme Baltijas ceļa organizēšanā, Barikāžu dienās, visas tautas demonstrācijās un sapulcēs - pasākumos, kādus Latvija savā vēsturē vēl nebija piedzīvojusi.

20.janvārī 10. – 12.klašu skolēniem bija iespēja tikties ar LTF pirmo priekšsēdētāju Daini Īvānu. Skolēniem tika piedāvāta filma par neatkarības atjaunošanu, bet LTF muzeja darbinieces iepazīstināja ar muzeja iespējām.

Pēc pasākuma skolēni labprāt izteica savas pārdomas par tikšanās laikā uzzināto. Filips Krauklis (12.b) atzina: „Dainis Īvāns ļoti izsmeļoši un interesanti aprakstīja Latvijas vēstures aktuālos notikumus. Īpaši patika informācija par Barikādēm un Baltijas ceļu. Tie nebija tikai fakti, bet arī tā laika emocijas. Tas lika man pārdomāt par mūsu senču ciešanām, cīņu par brīvību un vēl vairāk manī nostiprināja Tēvzemes mīlestību”. Savukārt Lauma Linde (12.b) piebilda, ka D.Īvāna stāstījums bija aizraujošs, kas lika pilnībā izprast tā laika LTF lēmumus un rīcību, tautas vienotību un atbalstu. Monta Taube (12.a) vairāk uzsvēra tieši Daiņa Īvāna harizmātisko personību: „Viņš ļoti labi uzrunāja auditoriju, un man vairs nerodas jautājums, kā šis cilvēks spēja uzrunāt visu tautu un radīt tajā pacilātību, kā arī spēju apvienot kopīgam mērķim”.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas Sabiedrisko zinību MC vadītāja Anita Ūdre,
Klašu audzinātāju MC vadītāja Inese Berga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi