×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-01-29
Palielinās atalgojumu novada pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem

Pieņemot 2014.gada Siguldas novada pašvaldības budžetu, par 9,5%, jeb 28 – 42 eiro tika palielināts novada pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu un skolotāja palīgu (auklīšu) atalgojums.

„Novada pirmsskolas izglītības iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem līdz šim bija zemākais atalgojums, salīdzinot ar citiem tuvējiem novadiem un Siguldas novada vispārizglītojošo skolu pedagogiem, tādēļ iestādēs ir sarežģīti nokomplektēt darbiniekus. Lēmums palielināt algas ir likumsakarīgs, jo šie darbinieki nodrošina kvalitatīvu sagatavošanu bērnu skolas gaitām. Par šādu palielinājumu pašvaldībā tika nolemts jau 2013.gadā, bet, tā kā kopējais palielinājums 47 239 eiro, nepieciešamais finansējums tika ieplānots 2014.gada budžetā. Papildus 167 796 eiro šī gada budžetā ir nepieciešami janvāra sākumā atvērtās pirmskolas izglītības iestādes „Pasaciņa” darbinieku algām”, skaidro Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Finansējumu vispārizglītojošo izglītības iestāžu pedagoģisko darbinieku algām nodrošina valsts mērķdotācija. Kamēr tās apjoms ir atkarīgs no principa „nauda seko skolēnam”, darba algas ir augstākas skolās ar lielāku skolēnu skaitu, tomēr kopumā vispārējās izglītības pedagogu algas Siguldas novada izglītības iestādēs ir konkurētspējīgas un pat augstākas nekā citviet.

Atalgojuma palielinājums pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem un skolotāju palīgiem stājas spēkā no 2014.gada 1.janvāra.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Administrācija
- 2014-02-03 15:41

Labdien!
Pirmsskolas izglītības iestādes „Saulīte” vadītāja informē, ka:
1) finansējums elektrībai iestādes budžetā katru gadu tiek piešķirts atbilstoši patēriņam un prognozējamam pieaugumam, pietiekošā apjomā;
2) par bērnu ēdināšanas pakalpojumiem maksā vecāki, nevis pašvaldība. Šī summa ir vienāda visās Siguldas pirmskolas izglītības iestādēs un ir pietiekama;
3) dienas tumšajā laikā tiek iedegtas visas laternas, kas apgaismo „Saulītes” āra teritoriju. Tuvākajos gados tiek plānota āra teritorijas labiekārtošana, tai skaitā apgaismojuma uzlabošana;
4) ventilācijas iekārtu darbība ir uzlabota un telpas neizsaldē.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Administrācija
Laurinjsh
- 2014-02-03 16:44

vai tas nozīmē, ka Cirliitis melo? Cirlīt, saki kā ir - vadītāja kaut ko lej, vai arī tu mālē melnāku par vēl melnāku?

cirliitis
- 2014-01-31 22:43

Atbalstāmi malaci, bet kad dome beidzot sakārtos bernudarzu budžetus? Saulites vaditaja jau ento gadu sūdzas ka nav iedalīta nauda elektrībai, nujau saka ka ēšanai nepietiekot. Elektrības taupīšanas labad tiek ignorēta bērnu drošība. Pastaigas notiek pa tumsu, modernā ventilācija ekonomiskā režīmā izsaldē telpas, berni un pat darbinieki slimo. Kas atbild par šo visu? Kurš vainīgs? Vai dome ir tuvredzīgi skopa vai varbut saulītes vadība nepiedodami neprofesionāla?

Atbilde: cirliitis
Administrācija
- 2014-02-01 12:40

Labdien!
Par iestādes darbību, budžeta pieprasījumu un izlietojumu ir atbildīgs iestādes vadītājs.
Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē „Saulīte” pēdējos gados veiktas vērienīgas investīcijas. 2010.gadā tika veikta pirmsskolas izglītības iestādes siltināšana turpat EUR 284 574 (Ls 200 000) apmērā, bet 2011.gadā notika iestādes novecojušo iekšējo un daļēji arī ārējo inženierkomunikāciju rekonstrukcija EUR 528 753 (Ls 371 610) apmērā.
Siguldas novada pašvaldība vienmēr ir piešķīrusi izglītības iestādēm nepieciešamo finansējumu, lai nodrošinātu iestādes darbību, tostarp komunālos maksājumus.
Priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un sporta jautājumos pirmdien tiksies ar pirmsskolas izglītības iestādes „Saulīte” vadītāju, lai saņemtu atbildes uz Jūsu sniegto informāciju.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi