×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-01-30
No 1.marta izmaiņas ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifos

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Saltavots” informē, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (Regulators) ar 2014.gada 22.janvāra padomes lēmumu Nr.4 ir apstiprinājis jaunus ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifus Siguldas novadā, kas stāsies spēkā 2014.gada 1.martā un tie būs šādi:
1.    ūdensapgādes pakalpojumu tarifs 0,95 EUR/m3 (bez pievienotās vērtības nodokļa);
2.    kanalizācijas pakalpojumu tarifs 1,10 EUR/m3 (bez pievienotās vērtības nodokļa).

Tarifa izmaiņas ir saistītas ar ūdenssaimniecības pakalpojuma apjoma samazināšanos un pamatlīdzekļu nolietojuma pieaugumu ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksās. Pēdējo reizi ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpoju izmaiņas Siguldas novadā bija 2009.gadā. Pēdējo piecu gadu laikā notikušas dažādas izmaiņas ūdenssaimniecības apsaimniekošanas izmaksām. Ievērojamākā no tām ir ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifos iekļaujamās pamatlīdzekļu izmaksas, kas, salīdzinot ar šobrīd spēkā esošo tarifu ievērojami pieaugušas. Līdz ar apjomīgo projektu realizāciju, pamatlīdzekļu bilances vērtība pieaugusi par 1 miljonu, palielinājies gan apkalpojamo ūdens atdzelžošanas un notekūdeņu pārsūknēšanas un attīrīšanas iekārtu skaits, gan apkalpojamo ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu garums. Viens no lielākajiem izdevumu posteņiem – elektroenerģijas izmaksas kopumā nav palielinājušās neskatoties uz cenu pieaugumu, jo iegādātas ekonomiskākas tehnoloģiskās iekārtas. Citi lielākie izdevumi, kā darba samaksa, materiāli, transporta uzturēšanas izdevumi, salīdzinot ar pašreiz spēkā esošo tarifu kopumā ir samazināti, gan kapitālsabiedrības saimnieciskās darbības, gan ekonomiskās situācijas izmaiņu rezultātā.

Diemžēl prognozes par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojuma apjoma pieaugumu, līdz ar iedzīvotāju atsaucību par pieslēgšanos radīto jauno pieslēgumu centralizētajiem ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem ir izrādījušās pārāk optimistiskas, tādējādi tarifa projektā iekļaujamais pakalpojuma apjoms ir samazinājies.
    
Ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem pieslēgušies vien aptuveni 40% no iedzīvotājiem, kuriem šāda iespēja radīta. Līdz ar 2015.gada projektu šāda iespēja tiks radīta kanalizācijai 97% un ūdensapgādei 85% no Siguldas pilsētas aglomerācijas iedzīvotājiem.
    
Sīkāka informācija pa tālruni 67973733 un www.saltavots.lv.
    
SIA „Saltavots” lūdz iedzīvotājus uzņemt ūdens skaitītāju rādījumus 1.martā un norēķināties līdz 20.martam. Aicinām turpmāk par saņemtajiem pakalpojumiem norēķināties regulāri katru mēnesi!

Informāciju sagatavoja:
SIA „Saltavots”


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


cirliitis
- 2014-01-31 22:54

Kāpēc norādat bez pievienotās vērtības nodokļa? Nodoklis šim pakalpojumam nav atcelts, visiem tāpat būs jāmakā. Tapēc neputrojiet galvu lieciet gala cenu. Vel korektak butu, ja visiem jau apnikušās garās taisnošanās vietā ieliktu vienu teikumu bija tik būs tik

Atbilde: cirliitis
SIA "Saltavots"
- 2014-02-03 13:42

Saskaņā ar likumu „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” 21.panta 4. daļu, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija lēmumu ar kuru noteikts tarifs, nosūta attiecīgajai pašvaldībai iedzīvotāju informēšanai un ievietošanai tās mājaslapā internetā. Saskaņā ar Sabiedriskās regulēšanas komisijas padomes 2010.gada 12. maija lēmumu Nr.1/8 noteikto „Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodiku” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs tiek aprēķināts bez pievienotās vērtības nodokļa. Tādējādi mājas lapā ir ievietota oficiālā normatīvajos dokumentos pieprasītā informācija.

Laurinjsh
- 2014-01-31 09:39

Kur var iepazīties ar Saltavota biroja būvniecības izmaksām?

Atbilde: Laurinjsh
SIA "Saltavots"
- 2014-02-03 13:41

Informējam, ka ar SIA "Saltavots" biroja būvniecības izmaksām iedzīvotāji tika iepazīstināti 2013. gada 25. septembra Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas uzklausīšanas sanāksmē Siguldas novada Kultūras centra zālē.

Atbilde: Laurinjsh
Laurinjsh
- 2014-02-03 16:42

nu labi, varēju 25. septembrī, bet laikam tomēr nevarēju gan, ja jau nebiju tikusi uz sapulci. Un kur šodien es varu iepazīties ar šo informāciju? Informācijai nav noilguma, cik zināms. Kā arī saskaņotajām tāmēm. Un tā kā putni arī ziemas sezonā čivina par to no kādiem materiāliem tiek būvēts utt., man tomēr gribētos redzēt saskaņotās izmaksas.

Laurinjsh
- 2014-01-30 21:34

elektrība solas būt uz pusi dārgāka, ūdens cenas perfektas. Latvijai tiešām ir redzama strauja attīstība - cenas attīstās :D

Pasākumi