×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-02-05
Paplašināta atbalsta programma Siguldas novada daudzbērnu ģimenēm

Kopš 2013.gada Siguldas novada pašvaldība ieviesusi atbalsta programmu novada daudzbērnu ģimenēm, kas paredz vairākus ieguvumus ģimenēm, kuru aprūpē ir trīs vai vairāk bērnu, tai skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni. Siguldas novada daudzbērnu ģimeņu reģistrā reģistrējušās jau 164 ģimenes.

Līdz šim pašvaldības atbalsta programma novada daudzbērnu ģimenēm paredzēja nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus līdz pat 70%, un līdz pat 65% samazinātu mācību maksu Mākslu skolā un Sporta skolā. No 2014.gada 1.februāra Siguldas novada daudzbērnu ģimenes varēs saņemt arī atlaides pašvaldības bērnudārzu pakalpojumu apmaksai, vienreizējus pabalstus bērniem, kas apmeklē vispārizglītojošās skolas.

No 2014.gada 1.februāra Siguldas novada daudzbērnu ģimenēm ar trīs un vairāk bērniem tiks izmaksāts vienreizējs pabalsts EUR 42 (Ls 29,52) apmērā par katru bērnu, kurš apmeklē vispārizglītojošo skolu. Pabalsts daudzbērnu ģimenei tiks piešķirts, vienu reizi kalendārā gada ietvaros. Tiesības saņemt pabalstu būs daudzbērnu ģimeņu vecākiem, personai, kura adoptējusi bērnu vai persona, kura ar Bāriņtiesas lēmumu iecelta par aizbildni.

Tāpat daudzbērnu ģimenes saņems atlaidi maksai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs.
1)    Ja vismaz divi bērni apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi, pašvaldība piešķirs 20% atlaidi pirmsskolas izglītības iestādes sniegtā pakalpojuma apmaksai;
2)    Ja trīs bērni apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi, pašvaldība piešķirs 50% atlaidi pirmsskolas izglītības iestādes sniegtā pakalpojuma apmaksai;
3)     Ja četri un vairāk bērni apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi, pašvaldība piešķirs 75% atlaidi pirmsskolas izglītības iestādes sniegtā pakalpojuma apmaksai.
Pirmsskolas izglītības iestādes apmeklējumam piešķirs atlaidi iestādes sniegtā pakalpojuma apmaksai no 1.septembra līdz 31.decembrim un no 1.janvāra līdz 30.jūnijam. Pabalstu daudzbērnu ģimenei izmaksās vai piešķirto atlaidi pirmsskolas izglītības iestādes apmeklējumam pārskaitīs izglītības iestādei sniegtā pakalpojuma apmaksai ne vēlāk kā viena mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas dienas.

Kārtību, kādā novada daudzbērnu ģimenes var saņemt statusu apliecinošu dokumentu, kas nodrošina vienkāršotas procedūras pašvaldības atbalsta un palīdzības saņemšanai, nosaka Siguldas novada Domes saistošie noteikumi Nr.26 „Siguldas novada pašvaldības daudzbērnu ģimenes statusa noteikšanas kārtība”. Lai iesaistītos Siguldas novada daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā, vienam no pašvaldības daudzbērnu ģimenes vecākiem vai, viņa pilnvarotai personai jāiesniedz vecāka vai bāriņtiesas iecelta aizbildņa parakstīts pieteikums, pieteikums novada pašvaldības struktūrvienībās:
•    Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3, Siguldā
•    Siguldas pagasta pārvaldē, Zinātnes ielā 7, Siguldas pagastā,
•    Mores pagasta pārvaldē, Siguldas ielā 11, Mores pagastā,
•    Allažu pagasta pārvaldē, Birzes ielā 4, Allažu pagastā
•    Siguldas novada pašvaldības Sociālajā dienestā, Zinātnes ielā 7, Siguldas pagastā,
•    Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta Dienas centrā, Pils ielā 3A, Siguldā.

Plašāku informāciju par Siguldas novada daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmu var saņemt Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā, zvanot pa bezmaksas tālruni 80000388 vai pašvaldības Sociālajā dienestā pa tālruni 67800966.

Atgādinām, ka Siguldas novada pašvaldības daudzbērnu ģimenes statuss tiek noteikts no reģistrācijas dienas, uz periodu līdz 12 mēnešiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Dace 12
- 2015-01-20 09:46

Neesmu jau es vienīgā tāda kas septembrī, oktobrī rakstija iesniegumus, lai saņemtu šīs atlaides un tagad janvarī statuss ir beidzies un atlaides nav.

Administrācija
- 2015-01-20 09:15

Labdien, Dace 12.
Aicinām Jūs sazināties ar Siguldas novada pašvaldības Pakalpjumu centru pa tālruni 67970849. Speciālistiem, zinot konkrētās lietas apstākļus, būs vieglāk izskaidrot radušās situācijas iemeslus un risinājumus.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Administrācija
- 2015-01-19 16:15

Labdien!
Siguldas novada pašvaldības speciālisti skaidro, ka, reģistrējoties Siguldas novada Daudzbērnu ģimeņu reģistrā, statuss tiek piešķirts uz vienu gadu. Atkārtota pieteikšanās nepieciešama, jo situācijas ir dažādas: ģimenes var manīt dzīvesvietu, bērni var neturpināt izglītību konkrētā iestādē vai kādā no profesionālās ievirzes izglītības programmām Sporta skolā vai Mākslu skolā.
Patlaban pašvaldības speciālisti un profesionālās ievirzes izglītības iestādes ik mēnesi apmainās ar informāciju par ģimenes statusu, kā rezultātā tiek aprēķināta atlaide.
Lai piešķirtu pabalstu un turpinātu saņemt atlaides, ģimenei vēlreiz jāapliecina savs statuss un jānorāda izglītības iestādes, kurās būs nepieciešamas atlaides.
Siguldas novada pašvaldība šobrīd strādā pie elektronisko pakalpojumu ieviešanas. Plānots, ka iedzīvotājiem tā būs pieejama no 1.marta. Minētajā sistēmā būs iespēja pagarināt Daudzbērnu ģimeņu statusu un turpināt saņemt atbalstu no pašvaldības, kā arī veikt citus pakalpojumus.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Administrācija
Dace 12
- 2015-01-20 08:45

Ja status tiek piešķirts uz 1 gadu, tad man rodas jautājums. Es 2014. gada 10. oktobrī rakstiju iesniegumu, ka nepieciešama atlaide ir sporta skolai, tad kādēļ man jau 2015. gada 22. janvārī šis status beidzas?

Dace 12
- 2015-01-19 10:41

Jau atkal man jātērē savs laiks un jāskrien rakstīt kārtējais iesniegums lai saņemtu atlaidi sporta skolai. pēc pāris nedēļām atkal būs jāiet lai saņemti vienreizējo pabalstu skolniekam, vai tiešām to nav iespējams kaut kādā veidā optimizēt vai vismaz rast iespēju elektroniski tam visam pieteikties.

Atbilde: Dace 12
Laurinjsh
- 2015-01-19 12:18

nopietni? Jums jau tā dod atlaides, ir priekšrocības atšķirībā no 1 vai 2 bērnu ģimenēm... vēl jums kaut ko vajag....saņemies un tērē savu laiku, jo naudu ietaupīsi!

Atbilde: Dace 12
Dace 12
- 2015-01-19 15:55

Vispirms iegūstiet šo statusu un tad runājiet par to cik viegli vai grūti ir šīs atlaides iegūt!
Grūti tas nav, bet apnicīgi gan. Ne katram gribās skriet uz Domi lūgties iedodiet man šo atlaidīti , kas pēc Domes noteikumiem ir piešķirta daudzbērnu ģimenēm. Tuvākā laikā diezin vai skriešu uz Domi. Lai jau ietaupās Domei naudiņa maksāšu pilnos rēķinus.

Dace 12
- 2015-01-19 10:39

Saņemot šā mēneša rēķinu kārtējo reizi secinu cik absurda lieta šajā programā ir termiņš daudbērnu ģimenes statusam. Pēkšņi man no 22.01.2015 vairs nepienākas atlaide jo beidzās termiņš izziņai. Tā sanāk ka no tās dienas man vairs nav 3 bērni un līdz ar to atlaide nepienākas. Jau septembrī atkārtoti nācās rakstīt iesniegumu, jo ir 2 bērnudārznieki, lai saņemtu atlaidi, lai gan datorsistēmā taču tas viss ir redzams. Pēkšņi taču 2-gadnieks un piecgadniece par skolniekiem nekļūst. Tā vien izskatās ka šajā programā labā roka nezin ko dara kreisā roka.

Kendo
- 2014-02-05 22:46

Nezināju, kur šo iekomentēt, bet der zināt atbildīgajam par lapas saturu:
http://www.vvc.gov.lv/advantagecms/LV/aktualitates/index.html

Eiropas vienotās valūtas nosaukums latviski ir eiro.

Eiropas vienotās valūtas orģinālnosaukums ir euro. Latvijā saskaņa ar 1998. gada 3. maija Padomes Regulu Nr. 974/98 „Par euro ieviešanu” un Euro ieviešanas kārtības likumu valūtas nosaukums ir euro. Tiesību aktos, kur to nosaka likums, lietojams euro slīprakstā. Savukārt eiro ir valūtas latviskais nosaukums, kuru lietojam ikdienas saziņā un publiskajā telpā, arī oficiālos dokumentos.

Atbilde: Kendo
Administrācija
- 2014-02-06 08:59

Labdien!
Paldies par vērību, esam izlabojuši kļūdu. Papildus tam informējam, ka Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv valūtas apzīmējumam tiek lietots gan „eiro”, gan Eiropas valūtas oficiālais saīsinājums (valūtas kods) – EUR. Valsts valodas centrs skaidro, ka Iestāžu publikāciju noformēšanas rokasgrāmatā (Eiropas Komisijas uzturētajā tīmekļa vietnē) noteikumos par naudas vienību attēlošanu norādīts, ka tekstiem, kas paredzēti automātiskai publicēšanai tiešsaistē, ieteicams nelietot „euro” simbolu € (tā vietā – ISO kodu „EUR”).
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi