×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-02-05
Apstiprināts Latvijas III Ziemas Olimpiādes logo

Latvijas III Ziemas Olimpiādes organizatori – Siguldas novada pašvaldības, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji apstiprinājuši Latvijas III Ziemas Olimpiādes logo. Latvijas III Ziemas Olimpiāde šī gada 7. – 9.martā norisināsies Siguldā, bet daļa sporta veidu norisināsies Valmierā, Ventspilī, Tukumā, Cēsīs un Priekuļos.

Latvijas III Ziemas Olimpiādes logo idejas pamatā ir trīs informatīvie pamatelementi: Olimpiāde, ko simbolizē “O” burts, kārtas skaitlis, ko attēlo romiešu III, un ziema, ko ataino no pirmajiem diviem elementiem veidota sniegpārsliņa. Līdztekus askētiskajā logo saskatāmas arī lokā sanākušu cilvēku figūriņas, tā stāstot par olimpiskajiem principiem – galvenais ir piedalīties, nevis uzvarēt – kā arī par prieku, ko sacensības sagādā gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Logo autors ir aģentūras „F un S” mākslinieks Jānis Klaučs.

Jau ziņots, ka 2013.gada oktobrī LOK Izpildkomitejas sēdē tika apstiprināts, ka Latvijas III Ziemas Olimpiāde 2014.gada 7. – 9.martā notiks Siguldā. Ziemas Olimpiādē piedalīsies Latvijas pilsētu un novadu komandas, kā arī visi labākie un spēcīgākie ziemas sporta veidu pārstāvji, tajā skaitā Olimpieši, kas pirms tam būs startējuši XXII Soču ziemas Olimpiskajās spēlēs. Kopumā Olimpiādē varētu piedalīties ap 600 Latvijas sportisti.

Latvijas III Ziemas Olimpiādes ieskaņas pasākumi sāksies 1.martā plkst.19.00 ar svinīgu Olimpiskās lāpas aizdegšanas ceremoniju Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā – Olimpiskās lāpas stafete vairāku dienu garumā ar sportiskām aktivitātēm un Olimpiešu paraugstundām turpināsies Siguldas novada skolās. Latvijas III Ziemas Olimpiādes svinīgā atklāšanas ceremonija norisināsies 7.martā plkst.18.00 Olimpiskajā centrā „Sigulda”.

Latvijas III Ziemas olimpiādes laikā norisināsies vairākas sporta sacensības:

•    Daiļslidošana 1. – 2.marts Valmiera, Vidzemes Olimpiskais centrs.
•    Šorttreks 1. – 2.marts Ventspils, Olimpiskais centrs „Ventspils”.
•    Distanču slēpošana 7. – 9.marts Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrs.
•    Kalnu slēpošana 7. – 9.marts Olimpiskais centrs „Sigulda”.
•    Snovbords 7. – 8.marts Olimpiskais centrs „Sigulda”.
•    Hokejs 7. – 9.marts Valmiera, Vidzemes Olimpiskais centrs.
•    Kērlings 7. – 9.marts Tukums, Tukuma ledus halle.
•    Bobslejs 8.marts Bobsleja un kamaniņu trase „Sigulda”.
•    Kamaniņu sports 8. – 9.marts Bobsleja un kamaniņu trase „Sigulda”.
•    Biatlons 8. – 9.marts Priekuļi, Cēsu Olimpiskais centrs.
Sacensību programmas tiks precizētas pēc 19. februāra, kad noslēgsies dalībnieku pieteikšanās.

Paralēli Latvijas III Ziemas Olimpiādei, Siguldā, Ziemas festivāla ietvaros, risināsies arī citi sporta un kultūras pasākumi. 8.martā Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē notiks jau tradicionālais sezonas noslēguma pasākums „Zvaigznes un karaļi”, bet pēc Olimpiādes oficiālās atklāšanas ceremonijas – 7.martā, ir plānots unikāls projekts – koncertuzvedums „Mirdzot šķēpiem”, kurā uz vienas skatuves uzstāsies sportisti un mūziķi. Ziemas festivāla ietvaros notiks vēl vairāki kultūras, mākslas un sporta projekti.

Siguldas novada pašvaldība un Latvijas Olimpiskā komiteja pateicas Latvijas III Ziemas olimpiādes sadarbības partneriem – Valmieras pilsētas pašvaldībai, Ventspils pilsētas pašvaldībai, Tukuma novada pašvaldībai un SIA „Tukuma ledus halle”, Cēsu novada pašvaldībai, Priekuļu novada pašvaldībai un Latvijas Slēpošanas savienībai.

Latvijas Olimpiāde ir augstākā līmeņa kompleksais sporta pasākums Latvijā, kurā noskaidro labākos Latvijas sportistus, piedalīsies visu pašvaldību komandas. Olimpiāde notiek reizi četros gados. Līdz šim Siguldā Latvijas Ziemas Olimpiādes norisinājušās 2005.gadā un 2010.gadā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi