×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-02-10
Siguldas novada māksliniekus aicina piedalīties Mākslas dienu izstādē

Tradicionālās Mākslas dienu izstādes pavasarī ir viens no pazīstamākajiem notikumiem kultūras un mākslas dzīvē Latvijā. Siguldas novada Kultūras centrs no 14.aprīļa līdz 4.maijam organizē Mākslas dienu izstādi, kurā aicina piedalīties novadā dzīvojošos māksliniekus.

2014.gads Siguldas novadam ir īpašs, esam Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīgas oficiālais partneris, tādēļ aicinām 2014.gada Mākslas dienu izstādes darbus radīt par tēmu, kas pakārtota šī gada aktualitātēm, un ir iecienīts motīvs mākslas pasaulē:
"EIROPAS NOLAUPĪŠANA"
Saskaņā ar vienu no sengrieķu mītiem, Eiropa – feniķiešu valdnieka Agenora meita un Tēbu valdnieka Kadmisa māsa - kādu rītu netālu no jūras savā nodabā lasījusi puķes. To nejauši ievērojis Zevs un iemīlējies Eiropā. Viņš pieņēmis balta vērša izskatu, pierunājis Eiropu uzkāpt vērsim mugurā, un, kolīdz Eiropa tā izdarījusi, viņš ar jauno meiteni aizjoņojis pāri jūrai uz Krētas salu.
Leģendai par Eiropas nolaupīšanu ir arī simboliska nozīme. Eiropas nolaupīšana atspoguļo vēsturisko saikni starp Eiropu un Āziju. Feniķija leģendā aprakstīto notikumu laikā atradās stiprā Ēģiptes politiskā un saimnieciskā ietekmē. Nolaupot Eiropu, Zevs paņēma no vecākas Austrumu civilizācijas tās mantojumu un pārnesa uz Egeju, kur tā nākamo gadsimtu laikā tika attīstīta un izplatīta arvien tālāk citur Eiropā.


Izstādei var iesniegt mākslas darbus, kas radīti dažādos žanros un tehnikās. Mākslas darbu nodošana Siguldas novada Kultūras centrā līdz 7.aprīlim. Izstādes atklāšana 14.aprīlī plkst.18.00 Siguldas novada Kultūras centrā.

Informāciju sagatavoja:
Izstādes koordinatore
Agita Zālīte
Tālrunis 27005968, e-pasts agitazalite@inbox.lv


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi