×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-02-18
Projektu nedēļa Siguldas 1.pamatskolā

No 11. līdz 14.februārim Siguldas 1.pamatskolas 2.–8.klašu skolēni piedalījās projektu nedēļā, kas bija veltīta Rīgai kā kultūras galvaspilsētai un Latvijas kultūras kanonam.

2.klašu skolēni izveidoja maršrutus ekskursijai pa Rīgu, mācījās latviešu tautasdziesmas par Rīgu, iepazina Rīgu tekstos, attēlos un skaitļos. 3. un 4.klases pētīja Latvijas kultūras kanonā iekļautās vērtības: 3.klases tēmas „Maizes ceļš no grauda līdz mūsu galdam” ietvaros gan skatījās filmu par maizes cepšanu, gan paši cepa maizi. Tā kā šis ir skolas deju kolektīva „Purenīte” 20.jubilejas gads, 4.klašu skolēni projektā „Latviešu tautas tērps” apkopoja materiālus par dažādu novadu tautastērpiem, bet 4.a klases skolēns Maikls Māris Trēgers atnesa savas vecmāmiņas 1938.gadā darinātu tautastērpu. 2.–4.klašu skolēni ne tikai pētīja, rakstīja un prezentēja savus projektus, bet arī piedalījās gan sporta aktivitātēs, gan rotaļu rītā, iepazīstot dažādas latviešu tautas dejas un rotaļas.

5.–9.klašu skolēnus pirms projektu nedēļas skolas bibliotekāre Ligita Valaine iepazīstināja ar Latvijas kultūras kanonā ietvertajām vērtībām, lai skolēni varētu izvēlēties sava projekta tēmu. Projektu nedēļā skolēni vāca materiālus par visdažādākajām tēmām, tā iepazīstot svarīgākās Latvijas kultūras vērtības tādās jomās kā mūzika, literatūra, arhitektūra, kā arī pievēršot uzmanību Rīgas un Siguldas kultūrvidei. Tāpat tika aktualizēta uzvedības un attiecību kultūra – skolēni piedalījās sociālās pedagoģes Ilzes Ulmes, kā arī centra „Dardedze” pārstāvju vadītajās nodarbībās. Savukārt skolotāja Aiva Indriksone iepazīstināja ar dažādu valstu tradicionālajiem ēdieniem, atgādinot arī par tādu jomu kā galda kultūra. Tāpat skolēni vizuālās mākslas skolotājas Daces Melbārdes vadībā aizrautīgi veidoja gaismas objektus, pēc tam tos izstādot skolas zālē. Savukārt par sportiskām aktivitātēm ar skolas darbinieku atbalstu parūpējās Siguldas 1.pamatskolas atbalsta biedrība un biedrība „A2”, organizējot telpu orientēšanās sacensības. Projektu nedēļas beigās skolēni varēja apmeklēt balli, kurā īpašie viesi bija grupa „White Band”.

Kopumā tieši skolotāju un skolēnu ieguldītā darba dēļ projektu nedēļa bija lieliska iespēja uzzināt ko jaunu un interesantu, kā arī parādīt savus talantus, radoši darbojoties.

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Konošonoka,
Siguldas 1.pamatskolas direktora vietniece ārpusstundu darbā

Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi