×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-02-20
No 3.marta uzsākta bērnu uzņemšana Siguldas novada skolās

Pamatojoties uz Izglītības likuma 17.panta pirmo daļu un Siguldas novada Domes 2014.gada 5.februāra noteikumiem „Noteikumi par minimālo un maksimālo izglītojamo skaitu Siguldas novada pašvaldības vispārējo izglītības iestāžu klasēs” un Siguldas novada Domes 2014.gada 19.februāra noteikumiem „Kārtība, kādā bērni tiek uzņemti 1.klasē Siguldas pilsētas vispārējās izglītības iestādēs 2014./2015.mācību gadā”, no 3.marta uzsākta 1.klašu komplektēšana Siguldas pilsētas skolās.

Dokumentu pieņemšana bērnu uzņemšanai 1.klasē sākusies šādās Siguldas pilsētas skolās: Siguldas pilsētas vidusskolā, Siguldas 1.pamatskolā un Laurenču sākumskolā, kā arī Allažu un Mores pamatskolās. Siguldas pilsētas vidusskolā plānots uzņemt četras vai piecas 1.klases, kurās bērnu skaits klasē nepārsniegs 26. Siguldas 1.pamatskolā plānots uzņemt trīs 1.klases, ne vairāk kā 24 skolēnus klasē. Laurenču sākumskolā plānots uzņemt divas 1.klases, nosakot maksimālo skolēnu skaitu klasē līdz 22. Dokumentu iesniegšana notiek skolās – attiecīgi A.Kronvalda ielā 7, Pulkveža Brieža iela 105, Laurenču ielā 7, Siguldā. Izglītības iestādes no 3. līdz 31.martam skolēnus reģistrēs darba dienās no plkst.8.00 līdz 16.00.

Piesakot bērnu skolā, līdzi jāņem bērna dzimšanas apliecība.

Jāatzīmē, ka iesniegumu pieņemšana par bērnu uzņemšanu skolās turpināsies līdz 29.augustam, bet vecāki ir tiesīgi vienlaicīgi bērnu reģistrēt tikai vienā izglītības iestādē. Pārreģistrējot bērnu citā izglītības iestādē Siguldas pilsētā, iepriekšējā reģistrācija tiek anulēta.

Pēc rakstiska paziņojuma saņemšanas par bērna uzņemšanu izglītības iestādē vecāki līdz 30.jūnijam skolai iesniedz šādus dokumentus:

  • medicīnisko karti 026/u;
  • izrakstu no ambulatorās slimnieka medicīnas kartes 027/u par iepriekš izdarītām profilaktiskajām vakcinācijām;
  • izziņu par apmeklēto izglītības programmu piecgadīgo un sešgadīgo bērnu obligātajā sagatavošanā. Izziņas neesamība nav pamats atteikt bērnu uzņemt 1. klasē.

Šogad, reģistrējot bērnus uzņemšanai 1.klasē, nav noteikti nekādi ierobežojumi attiecībā pret deklarētajām dzīvesvietām. Vienīgais ierobežojums ir katrai skolai noteiktais atveramo klašu skaits – skolas fiziskā ietilpība. Ir noteiktas priekšrocības uzņemšanā bērniem, kuriem jau attiecīgajā skolā mācās vecākie brāļi vai māsas, kā arī iestādē strādājošo darbinieku bērniem. Bet šīs priekšrocības ir spēkā, bērnu reģistrējot līdz 31.martam.

Dokumentu iesniegšana uzņemšanai skolā notiks arī Allažu un Mores pamatskolās.

Plašāka informācija pieejama pa tālruni 67970914.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi