×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-02-24
Sigulda – Olimpisko medaļu kaltuve! Lepojamies!

Noslēgušās XXII Ziemas Olimpiskās spēles Sočos, kuras Latvijai bijušas visu laiku veiksmīgākās, jo izcīnītas divas sudraba un divas bronzas medaļas, kuru kaldināšanā piedalījušies Siguldas novada sportisti. Sigulda sevi ir apliecinājusi kā ziemas sporta veidu galvaspilsētu!
Latvijai sudraba medaļu izcīnīja siguldietis Martins Dukurs skeletonā un Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža, kurā startēja pilots Oskars Melbārdis un stūmēji Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un siguldietis Jānis Strenga. Savukārt abas bronzas godalgas tika izcīnītas kamaniņu braukšanā. Pa divām medaļām mājup aizveda mūsu brāļi Andris un Juris Šici (treneris Jānis Liepa), kuri trešie bija divnieku sacensībās, un trešo vietu ieguva arī komandu stafetē, kurā startēja arī Mārtiņš Rubenis un Elīza Tīruma. Starp citu brāļi Šici ir vieni no 65 atlētiem, kas Sočos tikuši pie vismaz divām godalgām, bet kopumā Latvijas Olimpiskā izlase saņēmusi 11 medaļas un ierindojās 23.vietā kopvērtējumā.

Labāko desmitniekā tika arī citi Latvijas sportisti. Siguldietis Tomass Dukurs skeletonā ierindojās 4.vietā, Melbārdis/Dreiškens bobslejā divniekiem bija piektie, Latvijas hokeja izlase pirmo reizi Olimpiskajās spēlēs iekļuva ceturtdaļfinālā un ieņēma 8.vietu, biatlonists Andrejs Rastorgujevs finišēja 9.vietā iedzīšanas sacensībās, bet Mārtiņš Rubenis ierindojās 10.vietā kamaniņu braukšanā vīriešiem.

Arī citu siguldiešu panākumi ir vērā ņemami, jo dažiem šīs spēles bija pirmās un iespēja iegūt pieredzi turpmākajiem darbiem un sasniegumiem!

Skeletoniste Lelde Priedulēna ierindojās 14.vietā. Viņu un brāļus Dukurus trenē Dainis Dukurs, Mihails Arhipovs, Mareks Mezencevs un Matiass Bīdermans (Matthias Biedermann).

Kamaniņās vīriešiem siguldietis Inārs Kivlenieks ierindojās 16.vietā. Viņu treneris – Jānis Liepa. Kamaniņu sporta sacensībās Ulla Zirne sasniedza 18.vietu, bet Kristaps Mauriņš – 21.vietu. Abus Olimpisko spēļu debitantus trenē Kaspars Dumpis.

Kalnu slēpošanā Lelde Gasūna milzu slaloma nobraucienā piedzīvoja kritienu un izstājās. Bet slaloma nobraucienā ieguva 30.vietu, kas ir ļoti labs rādītājs. Trenere Gunta Gasūna.

Mēs lepojamies ar ikvienu sportistu sasniegumu un treneru un atbalsta personāla ieguldīto darbu. To pierādīja ģimeniskā un cildinošā sportistu sagaidīšana viņu mājās – Siguldā. Sportisti atzina, ka sajūtas bija vēl spilgtākas nekā Olimpiskajās spēlēs!

Kopumā Sočos tika izcīnīti 98 medaļu komplekti 15 sporta veidos, no kuriem deviņos piedalījās arī Latvijas sportisti. Spēļu programmā bija iekļautas 12 jaunas disciplīnas, kas Soču spēles padarīja par lielākajām Ziemas Olimpisko spēļu vēsturē. Sočos tika pārstāvētas 88 nācijas, kopumā vairāk nekā 2500 sportistu.

Jāatgādina, ka Soči pie spēļu rīkošanas tiesībām tika 2007.gadā, izšķirošajā balsojumā vien par četriem punktiem apsteidzot Phjončhanu Dienvidkorejā, kas vēlāk ieguva tiesības rīkot 2018.gadā XXIII Ziemas Olimpiskās spēles.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi