×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-03-05
Ar vērienīgu Ledus trašu zvaigžņu sumināšanu noslēgsies Siguldas Ziemas festivāls

Šonedēļ visas nedēļas garumā turpinās jau ceturtais Siguldas Ziemas festivāls, kas līdz 9.martam piedāvās daudzveidīgas sporta, mākslas un izklaides aktivitātes.

Festivāla kulminācijā, 8.martā, no plkst.12.00 Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē notiks atraktīvais pasākums “Ledus trašu zvaigznes un karaļi”. Tajā sumināsim Ziemas olimpisko spēļu dalībniekus un medaļu ieguvējus, būs „Latvijas Gāzes kauss” bobslejā, nobraucieni ar lāpstām un pannām. Skeletona paraugnobraucienus piedāvās Martins Dukurs, Tomass Dukurs un Lelde Priedulēna, būs arī kamaniņu Olimpiskās stafetes paraugnobrauciens. Savukārt piloti Artūrs Klots un Alvils Brants demonstrēs braucienu ar mono bobu, kas paredzēts sportistiem-invalīdiem. Klātienē būs iespēja satikt bobsleja pilotus Oskarus - Melbārdi un Ķibermani. Slavas istabā būs iespēja tikt pie olimpiešu autogrāfiem. Kalēja Jāņa Bankas „Monētu kaltuvē” ikviens varēs izkalt pats savu „Dukuru”, „Šicu” vai „Strengu”.

Muzikāli sveicieni gan sportistiem, gan pasākuma apmeklētājiem no „Ivo Fomins Band” un „Muravejs & Muffins”.

Īpaša programma šogad paredzēta bērniem. No plkst.13.00 notiks jau popularitāti ieguvusī bērnu vizināšanās starta estakādē. Kājas varēs izkustināt „disenītē” kopā ar Jogitu, Kašeru un pasaku varoņiem. Arī bērniem darbosies medaļu kaltuve.

"Rīga 2014" programmas partneris Lattelecom pasākuma apmeklētājus cienās ar siltu tēju WiFi teltī, kur būs pieejams bezmaksas internets Lattelecom – free.

Savukārt Siguldas dzelzceļa stacijā nedēļas notikumu virkni noslēgsim tematikā „Ziema pielaiko”. Dažādus ziemas sporta veidus pielaikosim kopā ar Siguldas Jauniešu iniciatīvu centra „Mērķis” jauniešiem un Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem. Darbosies Olimpiskā fotostudija. Uz „Radio 7” Ziemas skatuves uzstāsies Kārlis Kazāks un Gints Sola, un grupa „A pie mums Jelgavā”. Vakarā Ziemas festivāla ballē uzstāsies Egons Reiters īpašā DJ un mūziķu saspēlē.

Mākslas cienītājiem plkst.15.00 iesakām apmeklēt Elmāra smilšu gleznu izrādi (galerija atrodas pie Siguldas Jaunās pils), ieeja par ziedojumiem.
Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” izstāžu telpā atvērta unikāla fotoizstāde „Varenie spēki no Latvijas”. Foto izstādē būs redzamas Ilmāra Znotiņa, Aivara Liepiņa, Romāna Kokšarova un Zigismunda Zālmaņa fotogrāfijas. Fotogrāfijās būs redzami Latvijas Olimpiskās komandas dalībnieku spilgtākie mirkļi un emocijas aizvadītajās Soču Ziemas Olimpiskajās spēlēs.

Līdz 9.martam iespēja doties Ziemas pastaigā pa Siguldu, lai apskatītu astoņus mākslinieces Agneses Melbārdes īpaši veidotus vides objektus – IEZIEMOTS!* SIGULDĀ! Tās ir astoņas ar krāsām, gaismām, trokšņiem un skaņām piepildītas sajūtu siltumnīcas – platformas, kurās sintezēti un elektronizēti vairāki dabas motīvi, kā arī atsevišķas vielas un procesi. Tās ir kā nelielas, sintētiskas gaismas skulptūras. Objekti apskatei izvietoti pastaigas maršrutā no Siguldas dzelzceļa stacijas pa Pils ielu un Raiņa ielu.

Festivāla izskaņā 9.martā plkst.13.00 Siguldas novada Kultūras centrā tiks izrādītas divas filmas – Lailas Pakalniņas dokumentāla komēdija „Sniegs“ un Ghetto Games filma „Gheto Family”. Ieejas maksa – EUR 2 (Ls 1,41), ID karšu īpašniekiem – EUR 1,50 (Ls 1,05).

Apjomīgais Ziemas festivāla pasākumu cikls izskanēs ar spilgtas un profesionālas zviedru mūsdienu tautas mūzikas grupas „Groupa” koncertu koncertzālē ”Baltais flīģelis”.

Savā muzikālajā gleznā „Groupa” iezīmē gan Zviedrijas tautas instrumentālās mūzikas tradīcijas, gan modernās pasaules muzikālās dīvainības, gan tautas mūzikas nākotnes iespējas. Šķelmīgā un asprātīgā mūzika iekarojusi daudzu klausītāju sirdis dažādos festivālos un meistarklasēs visā pasaulē. Grupas sastāvā muzicē izcilais norvēģu mūziķis, sitaminstrumentālists un komponists Terje Isungsets, pārsteidzot klausītājus ar neparasto pašdarināto sitaminstrumentu klāstu. Šobrīd Terje neapšaubāmi ir viens no interesantākajiem un radošākajiem Eiropas sitaminstrumentālistiem, kurš savos džeza un tradicionālās mūzikas eksperimentos iesaista Norvēģijas akmeņus, govju zvanus, arktiskā bērza plāksnītes un pat ledu. "Tembri" un "krāsas" ir atslēgas vārdi viņa šamanistiskajai skaņradei uz skatuves un skaņu ierakstos. Īpaša un vārda tiešā nozīmē trausla viņa interešu joma ir ledus mūzika, kur dažādi instrumenti top no ledus.
Ieejas maksa – EUR 8 10 (Ls 5,62 7,03).

Ziemas festivāls ir viena no projekta „Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014” aktivitātēm, ar ko Sigulda popularizē Siguldas sporta bāzes, brīvā laika pavadīšanas vietas un Siguldu kā Eiropas kultūras un mākslas iepazīšanas vietu.
                     


Iespējamās automašīnu novietošanas vietas pasākuma laikā.


Informāciju sagatavoja:
Kultūras pārvaldes vadītāja
Jolanta Borīte


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi