×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-03-05
Sigulda – trešā jaukākā mazpilsēta Eiropā

Sigulda atzīta par trešo iecienītāko un gleznaināko mazpilsētu Eiropā, liecina februārī notikušās "Hotel.info" un "GlobalGrassfopper" aptaujas rezultāti. Siguldu šajā balsojumā pārspējusi Dānijas vecākā pilsēta Ribe un Obiduša Portugālē, kas pazīstama ar savu gleznaino un vēsturisko vecpilsētu. Sigulda bija vienīgā Latvijas pilsēta, kura tika nominēta kā 2014.gada Eiropas jaukākā mazpilsēta Lielbritānijas ceļojumu portāla GlobalGrasshopper.com un vācu viesnīcu rezervāciju portāla hotel.info kopīgi veidotajā konkursā.

„Aptaujas rezultāti pierāda izcilu novērtējumu Siguldai visas Eiropas līmenī. Būt trešajai pievilcīgākajai mazpilsētai Eiropā ir pagodinājums un izaicinājums kļūt vēl aizraujošākiem arī turpmāk. Daba ir apveltījusi Siguldu un tās apkārtni ar gleznainu ainavu Gaujas nacionālajā parkā – tā ir spēcīga priekšrocība ārvalstu tūristu piesaistei, kā arī lielisks atgādinājums Latvijas iedzīvotājiem un pašiem siguldiešiem – novērtēt nepārprotami skaisto Siguldu,” iegūto nomināciju novērtē p/a "Siguldas Attīstības aģentūra" direktore Laura Konstante.

Top 10 gleznainākās Eiropas mazpilsētas:
1. Ribe (Dānija)
2. Obiduša (Portugāle)
3. Sigulda (Latvija)
4. Mostara (Bosnija un Hercegovina)
5. Ohrida (Maķedonija)
6. Bleda (Slovēnija)
7. Pozitāno (Itālija)
8. Ericeira (Portugāle)
9. Ronda (Spānija)
10. Hallštate (Austrija)

Aptaujā par skaistāko Eiropas mazpilsētu savu viedokli bija izteikuši vairāk nekā 46 000 interneta un sociālo tīklu lietotāji visā Eiropā, izvēloties savus favorītus no 52 Eiropas mazpilsētām, kurās iedzīvotāju skaits nepārsniedz 100 tūkstošus.

"Globalgrasshopper.com" ir ceļojumu portāls, kas saņēmis vairākus apbalvojumus kā viens no labākajiem ceļotājiem veltītās informācijas sniedzējiem. Savās publikācijās to iesaka arī tādi ietekmīgi tūrisma nozares izdevumi kā "National Geographic" un "Lonely Planet". Savukārt "Hotel.info" ir viens no lielākajiem viesnīcu rezervācijas portāliem pasaulē, kura datubāzē pieejamas vairāk nekā 250 tūkstoši viesnīcu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi