×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-03-06
Noslēdzies izglītības iestāžu skolēnu skatuves runas konkurss

Noslēdzies Siguldas un Garkalnes novadu izglītības iestāžu skolēnu skatuves runas konkurss, un ir apkopti rezultāti. Šogad skatuves runas konkursā piedalījās 65 laureāti, katrā vecuma grupā skola varēja pieteikt trīs skolēnus. Salīdzinājumam – 2011./2012.mācību gadā konkursā piedalījās 39 skolēni, bet 2012./2013.mācību gadā – 51 skolēns. Tas liecina, ka bērnu un jauniešu interese par skatuves runu un prezentācijas prasmju pilnveidošanu pieaug. Tie arī ir skates galvenie mērķi: attīstīt un pilnveidot bērnu un jauniešu skatuves runas kultūru un prezentācijas prasmes; motivēt bērnus un jauniešus runāt literāri pareizā latviešu valodā; profesionāli novērtēt dalībnieku skatuves runas iemaņas; veicināt interesi par literatūru; kā arī veicināt novadu kultūras un izglītības iestāžu sadarbību. Iegūtās prasmes skolēniem palīdzēs mācību procesā, aizstāvot pētnieciskos darbus un uzstājoties plašākai klausītāju auditorijai. Katrs dalībnieks runāja vienu prozas un vienu dzejas darbu. Konkursa dalībnieku priekšnesumus vērtēja Izglītības pārvaldes izveidota žūrija: Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” Teātra studijas un  Siguldas novada Kultūras centra Tautas teātra  vadītāja Ārija Liepiņa–Stūrniece, Siguldas Valsts ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāja, novada metodiskās apvienības vadītāja Inguna Vuškāne un režisors, improvizācijas teātra aktieris Varis Klausītājs.

Vērtēšana notika saskaņā ar izstrādātajiem kritērijiem - par katru varēja saņemt piecus punktus, maksimāli - 35 punktus. Tie bija:  domas atklāsme (runas loģika un runātāja uzdevums); spilgtu priekšstatu gleznu esamība un atklāsme klausītājam (teikto redzēt, dzirdēt, saprast); kontakts ar klausītāju (kam runā); priekšnesumā nelietot attēlojošus ilustratīvus žestus, skaidra dikcija un artikulācija; repertuāra atbilstība runātājam (vecums, individualitāte); runas konkrētība, vienkāršība; prezentācijas prasmes un kopējais tēls. Diemžēl daži skolotāji, sagatavojot savus audzēkņus konkursam, nebija vērīgi iepazinušies ar izvirzītajiem vērtēšanas kritērijiem, tādēļ novēlējums turpmākajam – nopietni izlasīt nolikumu! Ieteikums arī neizvēlēties pārāk garus prozas tekstus. Jau vairākus gadus varēja vērot, ka vislabāk skolēnus konkursam bija sagatavojušas skolotājas Ilga Gulbe, Astra Veismane, Ārija Liepiņa-Stūrniece un Ināra Paegle.

Konkurss noritēja sadarbībā ar Siguldas novada bibliotēku, Bērnu nodaļas vadītāja Dzintra Kalniņa pasniedza simpātiju balvas – grāmatas. Tās saņēma Garkalnes mākslas un vispārējās izglītības vidusskolas 1.klases skolnieks Jēkabs Taranda (skolotāja Gunta Garanča); Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas 3.klases skolnieks Kristofers Neļķe (skolotāja Ilga Gulbe); Allažu pamatskolas 3.klases skolnieks Edvards Neimanis (skolotāja Ināra Paegle); Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas 5.klases skolniece Patrīcija Sarmule (skolotāja Ilga Gulbe); BerģuMūzikas un mākslas pamatskolas 9.klases skolnieks Aleksis Krališs (skolotāja Ilga Gulbe); Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” Teātra studijas audzēkne Elza Alberiņa (skolotāja Ārija Liepiņa-Stūrniece) un Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” Teātra studijas audzēknis, 11.klases skolnieks Guntis Kursišs (skolotāja Ārija Liepiņa-Stūrniece).

Uz Valsts Izglītības satura centra (VISC) organizēto konkursa II kārtu (reģionālo skati) 2.aprīlī Jūrmalas teātrī, saskaņā ar nolikumu, izvirzīti četri dalībnieki, kas ieguva visaugstāko punktu skaitu: Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” Teātra studijas audzēkne, 9.klases skolniece Elza Alberiņa (skolotāja Ārija Liepiņa-Stūrniece); Siguldas pilsētas vidusskolas 8.klases skolnieks Andris Jenerts (skolotāja Egita Gaigalniece); Laurenču sākumskolas 5.klases skolnieks Matīss Zakatistovs (skolotāja Sigita Pole); Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas 5.klases skolniece Patrīcija Sarmule (skolotāja Ilga Gulbe). Apsveicam laureātus!

Informāciju sagatavoja:
Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece
S.Ķirule


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi