×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-03-10
Karjeras diena Siguldas pilsētas vidusskolā

Piektdien, 14.martā, Siguldas pilsētas vidusskolā notiks karjeras izvēlei veltīts pasākums 7.–12.klašu skolēniem. Jauniešu vidū vienmēr no jauna aktualizējas jautājums: ko darīt pēc pamatskolas un vidusskolas beigšanas, kādas ir nodarbinātības un izglītības iespējas. Jauniešiem ir svarīgi saprast savas intereses, iespējas un darba tirgus piedāvājumu, lai nekļūdīgi varētu īstenot savu tālāko izglītību un iegūtu savām interesēm atbilstošu profesiju. Visa pamatā ir savlaicīgi uzsākta karjeras izglītība, ar to saprotot visā mācību procesā integrētu pasākumu kopumu, kas motivē bērnus un jauniešus mācīties un vispirms – izzināt sevi, apzināt savas intereses un spējas. Tad arī iespējams noteikt katra individuālos mērķus un uzdevumus to sasniegšanai, atrast balansu starp „gribu”, „vajag” un „varu” vai, citiem vārdiem runājot, – starp jauniešu vēlmēm un interesēm, pieprasījumu, mācību iespējām un zināšanām, prasmēm, spējām, katra individuālo raksturu un veselību. Siguldas novada skolās karjeras izglītības pasākumi galvenokārt tiek integrēti mācību priekšmetu un audzināšanas stundās, projektu nedēļās, ēnu dienās, ekskursijās, vasaras nometnēs un interešu izglītības pulciņos.

Siguldas novada pašvaldības lielākais ieguldījums karjeras izglītībā ir skolēnu nodarbinātības organizēšana skolēnu vasaras brīvlaikā, radot iespēju skolēniem apgūt darba prasmes un iemaņas, sniedzot izpratni un pirmās zināšanas par darba pasauli, tās saikni ar izglītību. Pagājušajā gadā Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde aicināja skolā uz sarunu ar skolēniem Siguldas uzņēmējus un pašvaldības pārvalžu vadītājus, ar kuriem pēdējo gadu laikā izveidojusies sadarbība skolēnu nodarbinātības projekta ietvaros – SIA „J.D un co”, PA „Siguldas Attīstības aģentūra”, SIA „Vita Mārkets”, SIA „Gartens”, SIA „Skaisto dārzu darbnīca”, Turaidas muzejrezervāts, Krimuldas Rehabilitācijas centrs, Siguldas novada pašvaldības Kultūras pārvalde.

Pasākumā Siguldas pilsētas vidusskolā skolēniem bija iespējams apmeklēt piecas improvizētas „stacijas”, kurās vairāki uzņēmēji, savas nozares speciālisti, stāstīja par savu uzņēmumu, profesijai nepieciešamajām prasmēm, izglītību, galvenajiem darba pienākumiem vasarā. Pēc pasākuma tika veikta skolēnu anketēšana, aicinot novērtēt, kura no „stacijām” bija visinteresantākā, kāda jauna informācija tika iegūta, vai pasākums ir rosinājis vēlmi vasarā strādāt. Skolēnu atbildes tika apkopotas diagrammās. Uzklausot skolēnu ieteikumus, šogad pasākuma plāns tika nedaudz mainīts. Tā pirmā daļa norisināsies skolā, un tajā Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Sandra Ķirule stāstīs par Siguldas novada pašvaldības īstenoto skolēnu nodarbinātības projektu, par iespējām pieteikties darbam. Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centra „Mērķis” vadītāja Ilze Vilciņa iepazīstinās ar brīvprātīgā darba iespējām Siguldas novadā, Siguldas novada pašvaldības jauniešu neformālās apmācības projekta „3D – Domā domas Domē, Siguldā” īstenotāja un koordinatore Katrīna Leitāne stāstīs par iespēju iesaistīties projektā un vasarā strādāt pašvaldības struktūrvienībās, SIA „Pavilion” līdzīpašniece, māksliniece un tērpu dizainere Elīza Ceske-Feldmane iepazīstinās jauniešus ar ceļu no mākslas līdz uzņēmējdarbībai.

Otrajā daļā Mālpils profesionālās vidusskolas audzēkņi un skolotāji stāstīs par mācību iespējām Mālpilī, savukārt Rīgas Stila un Modes profesionālās vidusskolas audzēkņi savu stāstījumu papildinās ar modes skati, bet Priekuļu tehnikuma audzēkņi un skolotāji stāstīs par izglītības iespējām Priekuļos. Pasākuma trešajā daļā, uzklausot jauniešu pagājušā gada ieteikumus, būs iespēja pabūt pie uzņēmējiem darba vietās. Skolēni apmeklēs Rehabilitācijas centru „Krimulda”, SIA „J.D. un co” SPA viesnīcu „Ezeri”, SIA „CSS-Alpine”, piedzīvojumu parku „Tarzāns”, SIA „Vita Mārkets” konditoreju un boulinga zāli, Siguldas PA „Siguldas Attīstības aģentūru” un Turaidas muzejrezervātu.

Informāciju sagatavoja:
Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece
Sandra Ķirule


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi