×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-03-10
Valsts ģimnāziju erudīcijas konkurss „Eiropas kultūras mantojums” (VIDEO)

Šī gada 7.martā Siguldas Valsts ģimnāzijā norisinājās nu jau tradicionālais erudīcijas konkurss Valsts ģimnāziju komandām „Eiropas kultūras mantojums”. Šogad konkursa pamattēma bija kultūra, konkurss bija veltīts Eiropas kultūras galvaspilsētām, Rīgai kā šī gada Eiropas kultūras galvaspilsētai un tās partnerpilsētai Siguldai. Uz konkursu bija ieradušās 11 Valsts ģimnāziju komandas no Cēsīm, Gulbenes, Krāslavas, Madonas, Ogres, Talsiem, Valmieras, Viļakas un Liepājas.

Lai nonāktu līdz konkursam, komandas tam bija rūpīgi gatavojušās. Siguldas Valsts ģimnāzijas komandas sastāvs tika noskaidrots vairākās atlases kārtās. Tajās uzvarēja un tiesības piedalīties konkursā izcīnīja 6 ģimnāzijas erudītākie puiši – komandas kapteinis Valters Vētra, Valts Krūmiņš, Kārlis Mārtiņš Briedis, Ēriks Burtnieks, Pēteris Trifānovs un Haralds Deisons.

Konkurss sākās ar iepazīšanos, kuras laikā komandas prezentēja sevi, savas pilsētas un skolas kultūras mantojuma kontekstā. Vissirsnīgāk par savām pilsētām stāstīja dzintara, vēja un roka dzimtenes Liepājas un par Vidzemes Šveici dēvētās, olimpiskās, gleznainās, kultūras pasākumiem apvītās Siguldas jaunieši. Viņiem šajā kārtā arī augstākais vērtējums.

Konkursa veidošanā un organizēšanā jau no pašiem konkursa pirmsākumiem iesaistījies ne tikai Siguldas Valsts ģimnāzijas kolektīvs, bet arī Siguldas novada pašvaldība, daudzi Siguldas uzņēmēji, kā arī SEB bankas un „Swedbank” Siguldas filiāles.

Pateicoties daudzajiem konkursa atbalstītājiem, šogad konkursa dalībnieki balvās varēja izvēlēties lēcienu ar gumijām no vagoniņa, lidojumu AERODIUM, nobraucienus ar vučko Bobsleja un kamaniņu trasē, izklaides trasē „Tarzāns” un piedzīvojumu parkā „Mežakaķis”, dāvanu kartes no SIA „Rozes grāmatnīca” un „Galactico”, SEB bankas kalendārus. Paldies par atsaucību, kā arī interesantiem jautājumiem konkursa sponsoru kārtā Līgai Sausiņai, Raisai Davidovai, Ivaram Beitānam un Līgai Gablikai, Martinam Dukuram, Ivaram Ciagunam, Solvitai Soldānei, Dainai Dalkei, Elitai Vīnai, Guntai Geibai, Gunitai Ronei. Uz sponsoru kārtas jautājumiem vislabāk atbildēja Viļakas, Valmieras, Talsu, Gulbenes, Cēsu ģimnāziju jaunieši.

Ļoti spraigi šogad noritēja kapteiņu konkurss, kurā jautājumus par sportu uzdeva divkārtējais Olimpisko sudraba medaļu, pieckārtējais pasaules kausa ieguvējs skeletonā, Siguldas Valsts ģimnāzijas absolvents Martins Dukurs. Labākās zināšanas Cēsu, Gulbenes, Viļakas un Siguldas komandu kapteiņiem.

Jautājumi komandām šogad bija apkopoti 6 biļetēs – ietverot jautājumus kultūrvēsturē, mākslā, mūzikā, literatūrā, sportā, dabaszinātnēs un matemātikā. Katrā biļetē pirmais bija jautājums mūzikā, ko uz skatuves izpildīja franču valodas skolotāja Inese Ērmane-Peiča kopā ar grupu „Golden Rivet”. Šāda pieeja erudīcijas konkursa jautājumiem patīkami pārsteidza, un komandu dalībnieki konkursa noslēgumā atzīmēja, ka šie jautājumi atdzīvināja saspringto gaisotni no fizikas formulām un kultūrvēstures jēdzieniem.

Konkursa noslēgumā uzvaru izcīnīja mājinieki - Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda, 2.vietā ierindojās Liepājas, bet 3.vietā - Madonas Valsts ģimnāziju komandas. Tikai nedaudz no uzvarētājiem atpalika Cēsu, Valmieras, Ogres, Gulbenes un pārējo Valsts ģimnāziju komandas.

Konkurss norisinājās brīvā gaisotnē, un, kā izteicās paši dalībnieki, pasākums bija organizēts un izdevies. Tika iegūtas ne tikai jaunas zināšanas mūzikā, dabaszinātnēs, vēsturē, mākslā un literatūrā, bet arī pozitīvas emocijas un jauni draugi no citām Latvijas Valsts ģimnāzijām. Viesi bija iepriecināti arī par īpašo sagaidīšanu, jautājumu dažādību un pozitīvo mājinieku attieksmi.

Konkursa noslēgumā visus dalībniekus pēc grūtajiem pārbaudījumiem un smadzeņu mežģiem sagaidīja sponsoru SIA „Eklērs” tikko izceptais gardais kliņģeris.

Konkursa organizatore Vaira Siliņa uzskata, ka pasākums bija ļoti labi noorganizēts un izdevies. Par to viņa saka paldies saviem kolēģiem – Siguldas Valsts ģimnāzijas metodisko centru vadītājiem un skolotājiem, sponsoriem, grupai „Golden Rivet”, Andrim Zāberam, 11.c klases kolektīvam un audzinātājai Inesei Bergai, konkursa vadītājiem Laumai Vilciņai, Aigai Vesperei, Naurim Deksnim, Teodoram Kerimovam, kā arī Kristīnei Segliņai, Alisei Ozoliņai un Esterei Kozlinskai no 10.a klases.  

„Uz tikšanos nākamajā gadā!” tā aizbraucot no Siguldas ar pārliecību teica mūsu viesi.
Uz tikšanos!


Informāciju sagatavoja:
Lauma Vilciņa
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēnu pašpārvaldes vadītāja

Youtube


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi