×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-03-24
Notikumi skolēnu pavasara brīvlaikā Siguldas novada Jaunrades centrā

Siguldas novada Jaunrades centra brīvā laika pavadīšanas bērnu centrā „Ideju namiņš” skolēnu pavasaras brīvlaikā notika „Sajūtu pētnieku laboratorija”. Katru dienu visas nedēļas garumā bērni no dažādām Siguldas novada skolām „Ideju namiņā” satikās un kopā darbojās, pētīja un meklēja dažādas sajūtas, darot interesantus darbus.

Pašā pirmajā dienā sējām sēkliņas un stādījām sīpoliņus podiņos un pēc tam gaidījām visas nedēļas garumā zaļos asniņus, kas nedēļas beigās arī parādījās virs zemes. Pārējais darbs pie augu aprūpes bērniem būs jāturpina mājās.

Katrs pētnieks sašuva savu sajūtu somu, kuru arī noformēja ar krāsu zīmējumiem un uzrakstiem. Čakli darbojoties, šīs somas nedēļas beigās aizceļoja uz mājām piepildītas ar dažādiem darbiņiem.

Radošie darbi tika gatavoti, izmantojot dažādus materiālus un krāsas – tapa koši un rakstiem bagāti dekoratīvie šķīvīši, katrs varēja izliet savu sveci, apgūstot visu sveces tapšanas procesu: sagatavojām sveces formu, kausējām parafīnu, iekrāsojām dažādās krāsās un pielējām formas. Otrajā dienā, noņemot formas, varējām priecāties par krāsu spēlēm svecēs. No krāsainā vilnas kārsuma ar filcēšanas adatu palīdzību bērni izveidoja gan ziedus, gan zvēriņus. Izrādās visparastāko dabas materiālu– smiltis nokrāsojot, var radīt gleznas uz kartona.

Tika iepriecinātas arī garšas kārpiņas, jo katru dienu mācījāmies kā sev pagatavot vienkāršu cienastu. Mācījāmies cept auzu pārslu cepumus, kas var būt pa spēkam katram mazam kulināram.

Pateicoties brīvprātīgajiem jauniešiem no iniciatīvu centra „Mērķis”, visi tika izskustināti sportiskās aktivitātēs gan telpās, gan ārā. Varējām izbaudīt ziemas priekus - velt sniegavīrus un rīkot sniega kaujas.

Nedēļa paskrēja tik ātri, jo interesanta bija katra diena, atnesot arvien jaunus atklājumus, aktivitātes un sajūtas. „Sajūtu pētnieku laboratorija” tiks atvērta vēl divas reizes - vienu nedēļu vasarā un vienu nedēļu rudens skolēnu brīvlaikā.
 
Informāciju sagatavoja:
Sandra Kondrāte
Siguldas novada Jaunrades centra
direktores vietniece darbā ar jaunākā skolas vecuma bērniem


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi