×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-03-25
ASV medijs atklāj iemeslus kādēļ apmeklēt Latviju - viens no tiem ir arī Sigulda

Populārais ASV medijs un blogs "The Huffington Post" atradis 18 iemeslus, kādēļ Latvija ir vislabāk glabātais noslēpums Eiropā, no tiem četri atrodas Siguldas novadā.

Medijs uzskata, ka viens no Latvijas unikalitātes iemesliem ir Siguldas pilsdrupas – atjaunotā Livonijas ordeņa Siguldas pils, kas ir "ideāls vēsturiskais galamērķis", bet Siguldas pilsēta ir pilna ar vēsturiskiem un dabas brīnumiem. Tāpat medijs uzsver, ka pusi no Latvijas teritorijas veido teju neskarta daba, izcelti arī Latvijas nacionālie dabas parki, no kuriem Gaujas nacionālais parks piesaista visvairāk apmeklētāju. Medijs uzsvēris arī brīnumaino kultūrvēstures mantojumu – Turaidas pili, Turaidas muzejrezervātu, tāpat, kā vienu no unikāliem objektiem norāda arī Gūtmaņalu, kas ir plašākā un augstākā Latvijas un visas Baltijas ala jeb, precīzāk sakot, alas veida niša jeb grota.

"The Huffington Post" iesaka doties arī uz Rundāles pili, Cēsu vecpilsētu, Liepāju, Aglonas baziliku, Kolkas ragu, kur tiekas "divas jūras", Rāznas ezeru, Jūrkalnes stāvkrastus, Irbenes radioastronomijas centru, Jūrmalu, Ventas rumbu un, protams, Rīgu, kas ir 2014.gada Eiropas Kultūras galvaspilsēta un Latvijas galvaspilsēta, kas ir pazīstama ar tās arhitektūru, kulturālo mantojumu, daudzajiem muzejiem, bet tās vecpilsēta iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Latvijas Dziesmu un deju svētki ir "episki", atzīst medijs, skaidrojot, ka tajos piedalās tūkstošiem dejotāju un dziedātāju. "Latvijai ir viss," secina "The Huffington Post". Tajā ko atrast var visi – neskartas dabas ainavas, dzīvīgas pilsētas, bagātu kultūru.


ASV medija "The Huffington Post" raksta pilnā versija angļu valodā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi