×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-03-27
Jaunieši un seniori veiksmīgi apgūst E-prasmes Siguldas novada bibliotēkā

Vislatvijas E-prasmju nedēļas ietvaros, kas norisinās no 24. līdz 28.martam, arī Siguldas novada bibliotēkā bija iespējams apmeklēt ar E-vidi saistītus pasākumus.

26.martā interneta lasītavas telpās viesojās Swedbank “E-prasmju skolas” apmācību vadītājs Jānis Leikarts senioriem veltītā E-prasmju pasākumā. Nodarbības laikā apmeklētājiem tika sniegtas gan teorētiskas, gan praktiskas mācības par to, kā lietot interneta banku, kā veikt darījumus, pārskaitījumus un iepirkties ar interneta starpniecību. Nodarbība bija plaši apmeklēta, un seniori atzina, ka tā bijusi ļoti noderīga un apgūtās zināšanas tiks pielietotas praksē.

Savukārt pēcpusdienā uz E-prasmju pasākumu tika aicināti jaunākā skolas vecuma bērnu centra „Ideju Namiņš” audzēkņi. Skaļās un dzīvespriecīgās diskusijās tika runāts par to, kas ir E-prasmes, kā tās noder gan skolā, gan vēlāk darba meklējumos. Tāpat bibliotēkas darbinieces ar jauniešiem diskutēja par to, kas ir drošība internetā un kāpēc būtu jābūt piesardzīgam interneta vidē. Pēc diskusijas ikviens pasākuma apmeklētājs varēja pārliecināties par savām E-prasmēm un zināšanām par drošību internetā, aizpildot e-Guardian IKT drošības prasmju barometra testu. Tika secināts, ka zināšanas par drošību ir nepietiekamas un būtu noderīgi ikdienā par to runāt biežāk, uzsverot to, ka internetā nedrīkst valdīt visatļautība un ka ikvienam ir tiesības justies pasargātam un drošam.

Liels paldies par sadarbību Swedbank apmācību vadītājam Jānim Leikartam un jaunākā skolas vecuma bērnu centra „Ideju Namiņš” skolotājām!


Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada bibliogrāfe
Ginta Spulle


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi