×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-04-02
Aicina uz sarunu par tautas tērpiem Siguldas novadā

Sestdien, 5.aprīlī plkst.18.00 Siguldas novada Kultūras centrā akcijas „Satiec savu meistaru ietvaros!” notiks saruna par etnogrāfisko tautas tērpu Siguldas novadā „Ko vilkt mugurā vasaras saulgriežu svētkos?”

Vasaras saulgrieži ir laiks, kad daudziem Jāņu īsajā naktī rodas vēlēšanās apvilkt tautastērpu un izbaudīt nakts burvību saskaņā ar dabu. Latviešu tautas tērps ir mūsu identitātes sastāvdaļa. Tas ir daudzveidīgs, krāšņs un bagāts. Zīmīgs fakts ir tas, ka ikvienu sievieti tautastērps padara pievilcīgāku, staltāku un iznesīgāku. Nāc un uzzini par to un izmanto arī tērpa dažādās detaļas savā garderobē!

Sarunā piedalīties aicināts ikviens, kuram interesē Siguldas novada 19.gadsimta tautastērps un tā detaļas. Etnogrāfe Indra Čekstere un Sigulda folkloras kopa „Senleja” dalīsies savās zināšanās un demonstrēs Siguldas novada tautastērpus.

Vai zināt, ka Siguldas brunču veidi vien ir vismaz septiņi? Kur nu vēl krāšņie Turaidas brunču raksti, košie Allažu svītrotie un zemes toņu bagātības pilnie Mores brunči. Jaku un ņieburu „austiņas”, izšūtie zīļu vainagi, ziedainās jostas, krāšņie priekšauti. Ikkatra tērpa detaļa ir apbrīnas vērta.

Tikšanās laikā būs iespēja noskatīties arī 1985.gadā uzņemto amatiervideo filmu „Senlejas krāsas”. Autore Nora Legzdiņa. Tajā nofilmēti folkloras kopas „Senleja” senāk gatavoti tautastērpi, kas valkāti plašākā teritorijā – novados, caur kuriem tek Gauja.

Pasākuma ieeja bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Anda Skuja
Siguldas folkloras kopas „Senleja” vadītāja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi