×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-04-04
Tiek uzsākti ielu un ceļu remontdarbi Siguldas novada teritorijā

Siguldas novada pašvaldības Īpašumu, būvniecības un investīciju pārvaldes būvinženieris Aldis Ermansons informē, ka 31.martā tika uzsākta kritisko un bīstamāko asfaltēto ielu bedrīšu remontdarbi ar aukstā asfalta ieklāšanas metodi.

Asfaltēto ielu remontdarbi

Patlaban notiek iepirkumu procedūra asfaltbedrīšu remontdarbu veikšanai ar karstā asfalta ieklāšanas tehnoloģiju, kas noslēgsies 7.aprīlī. Plānots, ka remontdarbi tiks uzsākti aprīļa vidū. Šogad remontdarbi notiks trīs ciklos. Pirmajā remontdarbu ciklā līdz maija beigām ar karstā asfalta ieklāšanas tehnoloģiju plānots remontēt lielākās un bīstamākās bedres visā Siguldas novada teritorijā. Jāatzīst, ka gandrīz visās ielās šogad plānoti bedrīšu remontdarbi.

Otrs bedrīšu labošanas cikls, ja tas būs nepieciešams, tiks uzsākts jūnijā un jūlijā. Vasarā tiks apzinātas bedres, kuras izveidojušās no jauna vai kurām nepieciešams remonts, un tās tiks aizpildītas ar karsto asfaltu. Savukārt trešais posms notiks rudenī – septembrī un oktobrī.

Šajā gadā ir apzinātas bedres uz asfalta seguma ielām vairāk nekā 3500 kvadrātmetru apjomā. Asfaltēto ceļu remontdarbi notiks prioritārā secībā. Sākotnēji tiks salabotas asfaltbedrītes novada ielās, pēc tam tiks novērsti iesēdumi asfalta ielās un laukumos Siguldas pilsētas teritorijā. Vasarā tiks veikti krustojumu uzlabojumi, kuros lietus laikā uzkrājas ūdens un veidojas peļķes. Savukārt vasaras beigās tiks realizēti pašvaldības līdzfinansējuma projekti iekšpagalmu ceļu un laukumu sakārtošanai, kā arī plaisu aizliešana ar bitumena emulsiju Nākotnes ielā Ķiparos, Nītaures ielā, Pulkveža Brieža ielā, Pils ielā, kā arī nelielas plaisas citviet.

Grantēto ielu un ceļu remontdarbi

Šonedēļ notiek ārkārtas grantēto ielu un ceļu remontdarbi Siguldas pilsētā un pagastā. Ceļu remontdarbus veic SIA „Strauteks”, kas kritiskākajos grantēto ielu un ceļu posmos uzber granti vai šķembas, izlīdzinot tās. Šāda tipa ceļu remonti norisināsies Pīlādžu un Helmaņa ielā Peltēs, Tilta, Nākotnes, Mazās Gāles, Lauku, Saules un Strēlnieku ielā, Limbu ceļa posmā, kā arī citās ielās un ceļos.
Jāatzīmē, ka Mores un Allažu pagastos grantēto ielu un ceļu remonti sākušies jau martā.

Gājēju un veloceliņu sakārtošana

Vasaras vidū, kad būs stabilizējušies laikapstākļi, tiks uzsākti bruģēšanas darbi, remontējot gājēju un velosipēdu celiņus Siguldas pilsētas teritorijā. Skolēnu brīvlaikā notiks jauna gājēju un veloceliņa izbūve, kā arī autostāvvietu kabatu izveide Skolas ielā pie bērnudārza „Pasaciņa”. Notiks arī esošā trotuāra sakārtošana gar Siguldas novada Jaunrades centru. Skolēnu brīvlaikā turpināsies ceļu infrastruktūras sakārtošana pie Laurenču sākumskolas. Zem Laurenču ielas tiks sakārtotas apakšzemes komunikācijas un pēc tam notiks ielas sakārtošanas un noslēguma darbu veikšana.

Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka ielu un ceļu remontdarbi notiek prioritārā secībā un aicina iedzīvotājus sekot līdzi remontdarbu laikā izvietotajām norādēm par satiksmes organizāciju.

Uzmanību! Siguldas novada pašvaldība ielu un ceļu labošanas un greiderēšanas laikā lūdz iedzīvotājus savas automašīnas novietot tā, lai netraucētu ceļu apsaimniekošanai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi