×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-04-10
PAPILDINĀTS - Mainījusies kārtība bērnudārzu apmeklēšanai vasarā

Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde aicina vecākus informēt bērnudārzu vadītājas par nepieciešamību vasarā bērniem apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi (PII), lai sekmīgāk plānotu grupiņu pārdalījumu.

Šajā gadā ir mainīta kārtība un vecākiem, kuri vēlēsies izmantot cita bērnudārza pakalpojumus, līdz 9.maijam ir jādodas uz attiecīgo bērnudārzu, kuru bērns apmeklēs vasaras mēnešos, un jānoslēdz līgums par izglītības iestādes apmeklējumu, garantējot apmaksu, pretējā gadījumā bērns iestādē netiks uzņemts.

Vasarā, kad vecāki dodas atvaļinājumā, daudziem bērniem nav nepieciešams apmeklēt bērnudārzu. Sarūkot audzēkņu skaitam grupiņās un plānojot ikgadējos telpu remontus, šovasar bērnudārzu darbalaiki būs šādi:

  • Siguldas pilsētas bērnudārzs „Ābelīte” nestrādās no 25.jūnija līdz 22.jūlijam. Šajā laikā „Ābelītes” bērnus uzņems Siguldas pagasta bērnudārzs „Saulīte”;
  • Siguldas pagasta bērnudārzs „Saulīte” nestrādās no 23.jūlija līdz 19.augustam. Šajā laikā „Saulītes” bērnus uzņems Siguldas pilsētas bērnudārzs „Ābelīte”;
  • Siguldas pilsētas bērnudārzs „Ieviņa” nestrādās no 1. līdz 31.jūlijam. Šajā laikā „Ieviņas” bērnus uzņems Siguldas pilsētas bērnudārzs „Pasaciņa”;
  • Siguldas pilsētas bērnudārzs „Pasaciņa” nestrādās no 1. līdz 29.augustam. Šajā laikā „Pasaciņas” bērnus uzņems Siguldas pilsētas bērnudārzs „Ieviņa”;
  • Siguldas pilsētas bērnudārzs „Pīlādzītis” nestrādās no 2.jūnija līdz 29.augustam. Šajā laikā „Pīlādzīša” bērnus uzņems tas bērnudārzs, ar kuru vecāki būs noslēguši līgumu par izglītības iestādes apmeklēšanu vasaras laikā;
  • Allažu pirmsskolas izglītības grupa nestrādās no 1. līdz 31.jūlijam. Šajā laikā bērnus uzņems tas bērnudārzs, ar kuru vecāki būs noslēguši līgumu par izglītības iestādes apmeklēšanu vasaras laikā.

Septembrī bērnudārzi atsāks strādāt ierastajā kārtībā.

Atsaucoties vecāku lūgumam, Siguldas novada pašvaldība nodrošinājusi iespēju noformēt līgumu esošajā iestādē par bērnudārza apmeklēšanu vasarā, slēdzot vienotas formas līgumu. Aicinām vērsties pie izglītības iestādes vadības.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Zane_Lauka
- 2014-04-16 08:22

Labrīt! No sirds paldies par līguma parakstīšanas iespēju mana bērna bērnudārzā. Tas bija ļoti operatīvi!

aim
- 2014-04-11 21:32

Tas tiešām būtu lieliski, ja varētu līgumu savā bērnudārzā parakstīt, jo man nav auto un ar kājām ejot jātērē 1,5h laika, lai veiktu šo procedūru, bet tik ilgi darba laikā darbavietu atstāt nevaru....

Atbilde: aim
Administrācija
- 2014-04-15 09:22

Labdien!
Siguldas novada pašvaldība nodrošinājusi iespēju noformēt līgumu esošajā iestādē par bērnudārza apmeklēšanu vasarā, slēdzot vienotas formas līgumu. Aicinām vērsties pie izglītības iestādes vadības.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Administrācija
- 2014-04-11 13:05

Labdien!
Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un sporta jautājumos informē, ka audzinātāju, auklīšu un atbalsta personāla atvaļinājumi tiek plānoti tā, lai nodrošinātu iespēju visam bērnudārza personālam doties atvaļinājumā vasarā, jo citā laikā tas nav iespējams. Tā kā pieprasījums pēc bērnudārza apmeklējuma vasarā ir ļoti liels, līdz ar atvaļinājumu grafiku vienlaicīgi ir jānodrošina iespēja veikt plānotos remontus tajās iestādēs, kurās tas nepieciešams.
Ņemot vērā bērnu skaita pieaugumu bērnudārzos, rotācija vasarā tiek plānota ļoti rūpīgi. Tāpēc arī šajā gadā ir veiktas izmaiņas, lai pieteiktos bērnudārza apmeklējumam vasarā, jo pērn daudzi vecāki nesamaksāja par cita bērnudārza apmeklēšanu – ēdināšanas pakalpojumiem. Pašvaldība ir spiesta ieviest „papildu birokrātiju" un slēgt līgumus, lai nodrošinātu apmaksu.
Paldies par ierosinājumu! Mēs izskatīsim iespēju līgumu slēgšanu nodrošināt tajā bērnudārzā, kuru bērns apmeklē ikdienā.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Administrācija
cirliitis
- 2014-04-11 13:21

Nu tad sūdziet tiesā tos kas nemaksā. Uz pieteikšanās lapas paraktijās, bērnu atveda, tād faktiskā rīcība aiztāj trīs parakstus, arī bez papildus līguma var prasīt piedzīt. Nav dēļ dažiem neliešiem jācieš visiem normālajiem.

Par līgumu nogādāšanu uz mūsu PII paldies, tas būtu ļoti jauki.

cirliitis
- 2014-04-11 11:39

No kurienes jums tādas idejas? Kāpēc saulītei un Ābelītei nepilni mēneši, ne šis ne tas? Kāpēc tik vēlu tas tie izziņots?
Varbūt kādam ir savādāk, bet mūsu ģimenē visiem savu atvaļinājumu plānotie laiku jau sen bija jāiesniedz, grafiki sen sagatavoti un nav maināmi. Esmu veiksmīgi izcīnijusi jūliju, jo tas agrāk bij tradicionālais visu bērnudārzu rotācijas mēnesis. Tagad... neviens man neko nemainīs.
Un kas tie vēl par līgumiem? Paši tak reklamējat - mazāk birokrātijas, visi pašvaldības pakalpojumi vienuviet, un ka te? Jeb varbūt Jūs man taisāties apmaksāt to dienu ko kavēšu dēļ jums?

Atbilde: cirliitis
Laurinjsh
- 2014-04-11 12:28

Nu traki, bet vai Jūsu bērnudārzs pirms laika nevāca parakstus, kad būs nepieciešams dārziņš? Vismaz mūsu dārziņā parakstus vāca pirms mēneša, ja ne pat pirms 2.

Atbilde: cirliitis
Minks
- 2014-04-11 12:38

Mūsējā arī jau sen bija info, ka būs šāda kārtība. Zvani savam dārziņam un noprecizē - vai viņi neteica, vai tu nesaņēmi info. Satrpcitu, kurš dārziņš Tev ir?

Atbilde: cirliitis
Zane_Lauka
- 2014-04-11 12:40

Mūsu bērnudārzā šo parakstu vākšanu uzsāka pirms diviem mēnešiem un uz manu jautājumu, kāpēc un kāds līgums vajadzīgs, audzinātāja izskaidroja, ka pērn esot bijuši nemaksātāji, kā arī vecāki, kuri bērnu pieteica bērnudārzā, bet pēc tam nenāca. Tāpēc nolemts slēgt līgumu, lai varētu organizēt darbu vasarā, jo par visu jāmaksā. Man šķiet, ka tas ir pietiekami loģiski. Vienīgais, kas mani mulsina: kādēļ šos līgumus es nevaru noslēgt savā dārziņā, bet man jāiet uz svešu. Tas nebūtu nekas šaušalīgs, ja es līguma sagatavi parakstu savā dārziņā un vadība nodod otrai iestādei. Punkts, visi laimīgi!

Atbilde: cirliitis
Minks
- 2014-04-11 12:44

Gan jau ka katrai iestādei ir savs budžets un viņiem tur vajag tās vienošanās, lai mūsu naudiņu var ieskaitīt tai otrai iestādei, lai, pēc loģikas, naudiņu saņem tie, kas strādā :) Viss pēc grāmatvedības kārtības jau ir pareizi.

Atbilde: cirliitis
cirliitis
- 2014-04-11 13:00

Atvaļinājumu grafikus sastāda iepriekšejā gada decembrī. Jā mums arī tas saraksts pie sienas, jau dažas nedēļas... da kaut vai febrārī varēja karināt, tas ir par vēlu, neviens man grafiku nemainīs. Citi arī ir cilvēki ar savu dzīvi un saviem plāniem.
Visas šīs PII iestādes ir pašvaldības, jau sen varēja ieviest vienotu līgumu saistošu visiem gadījumiem arī vasaras rotācijai. Vai arī tā kā Zane raksta, izdalīt līgumus savējā PII un parakstītos paši nosūtīt uz citiem PII.

Pasākumi