×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-04-14
Bērnudārza „Saulītes” bērni klausījās Baltu pasaku priekšlasījumus

11.aprīlī pirmsskolas izglītības iestādē „Saulīte” ciemojās Baltu pasaku teicēja  Laura Skruže kopā ar citām pasaku teicējām – Kristu un Daci, un aicināja klausīties pasakas 5-7 gadus vecus bērnus. Pasaku teicējas bija ģērbušās seno baltu tērpos un rotās un lasīja bērniem pasakas no grāmatas „Baltu pasakas”, kurās ir labestība un gudrība, kuras māca darba tikumu, veido pareizu attieksmi pret dzīves vērtībām, palīdz atšķirt labo no ļaunā.

Bērniem šī tikšanās bija pārsteigumu pilna gan skaisto tērpu, gan lomu lasījuma dēļ. Pasakas, kurās ir senās gudrības, palīdz bērniem pašiem nonākt Tīro un Balto Cilvēku Pasaku zemē. Klausoties pasakas, viņi saņēma septiņas „atslēdziņas”, ar kurām slēdzas visas durvis un veras visi ceļi

Pasaku teicējas liek aizdomāties par to, ka katrā ģimenē vakari ir kopā būšanas laiks. Laiks dziesmām, pasakām un sarunām, kas mūsu mazajiem ir tik ļoti svarīgas. No pasakām mazie klausītāji mācās vērot dabu, izzināt apkārtējo pasauli, pakāpeniski veido izpratni par sevi, klausās vecāku un vecvecāku balsīs  un viņu stāstītajos tēlos, kas iespiedīsies atmiņā uz visu mūžu. Tādā veidā pasakas izveido neredzamu tiltu starp bērnu un pieaugušo un šādi veidojot kontaktu, vecāki labāk iepazīst sava bērna iekšējo pasauli, rodas labākas savstarpējās attiecības un droša, laba vide bērna izaugsmei.
   
Labas pasakas klausoties, aug labi bērni.
 
Informāciju sagatavoja:
Dace Rence, pasaku teicēja
Sandra Vaicekauska, Siguldas PII „Saulīte” metodiķe

 
 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi