×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-04-28
Somijas inspektors atzīst Siguldas distanču slēpošanas trasi par labāko Latvijā

Divas dienas Siguldā strādāja Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) deleģētais slēpošanas trašu sertifikācijas inspektors no Somijas Janne Pylvas. Vizītes laikā inspektors tika iepazīstināts ar Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra slēpošanas trasi un servisa māju.

Pirms trases apskates, lai kvalitatīvi veiktu sertifikācijas, iepriekš tika sagatavota trases karte, augstumu starpību diagramma, stadiona iekārtojuma shēma. Pēc trases apsekošanas dabā, inspektors secināja, ka Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas distanču slēpošanas trase ir labākā sprinta trase Latvijā pēc vairākām pazīmēm: starta/finiša iekārtojums, tehniska trases konfigurācija, kas prasa no sportistiem labu fizisko un tehnisko izpildījumu un viens no svarīgākajiem priekšnosacījumiem sprintam ir trases pārskatāmība skatītājiem. Tas viss atbilst prasībām, ko izvirza Starptautiskā slēpošanas federācija.

Inspektors tika iepazīstināts ar plānoto trases pagarināšanu plānu, gan dokumentācijā, gan dabā. Plānots, ka nākamajā ziemas sezonā varēs slēpot pa 3,3km un 3.75km FIS standartam atbilstošiem apļiem. Plānots nākamajā ziemā rīkot Starptautiska statusa sacensības.

Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas trase tapusi Igaunijas–Latvijas–Krievijas Pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007–2013, kas finansiāli atbalsta kopīgus pārrobežu attīstības pasākumus, lai uzlabotu reģiona konkurētspēju, izmantojot tā potenciālu un izdevīgo atrašanās vietu krustcelēs starp ES un Krievijas Federāciju. Programmas mājaslapa: www.estlatrus.eu.



Informāciju sagatavoja:
Jānis Lazdāns
Siguldas sporta un aktīvās atpūtas centra vadītājs


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi