×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-04-28
Siguldā aizvadīts nozīmīgs Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikums

Laikā no 24. līdz 27.aprīlim Siguldā norisinājās Eiropas mazo pilsētu sadraudzības tīkla „Douzelage” konference „Tradīcijas. Tas ir stilīgi!”, kuru apmeklēja 118 dalībnieki no 23 Eiropas Savienības valstīm. Eiropas mazo pilsētu sadraudzības tīkla „Douzelage” konference ir viena no projekta „Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014” aktivitātēm, ar ko Sigulda veicina starptautisko sadarbību un kultūras apmaiņu.

Konferencē piedalījās pašvaldību pārstāvji, izglītības speciālisti un aktīvi jaunieši no visām „Douzelage” pilsētām. Konferences laikā pašvaldību pārstāvji iepazinās ar pērn realizētajiem projektiem „Douzelage” ietvaros, kā arī apsprieda jaunu sadarbības projektu iespējas un apzināja iespējamos finansējuma avotus. Konferences ietvaros prezentējām arī projekta „Eiropas kultūras galvaspilsēta” ietvaros realizētos infrastruktūras projektus un iepazīstinājām ar notikumu programmu.

Skolotāji un izglītības speciālisti iepazinās ar tradicionālās kultūras lomu Latvijas izglītības sistēmā, pozitīvajiem piemēriem Eiropas fondu apguvei izglītības projektu realizācijai Siguldas Pilsētas vidusskolā, Jauniešu iniciatīvu centrā „Mērķis” un Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”. Savukārt jauniešu delegāti piedalījās radošajās darbnīcās: „Fotogrāfijas darbnīcā”. Rezultātā tapa izstāde „Douzelage pasaule”. Viedokļa paušanai fotogrāfijās tika izmantots gan attiecīgās valsts sakāmvārds, gan latviešu tautas sakāmvārdi un „Loesje” tehnika („Loesje” ideoloģija iekļauj sevī rūpes par apkārtējo vidi, cilvēktiesību un demokrātijas pamatvērtību aizstāvēšanu, pacifismu, indivīda iekšēju pilnveidošanos un attīstību).

Sestdien, konferences dalībnieki tika iesaistīti radošā procesā. „Rotu darbnīcā” izmēģināja roku rotu kalšanā kopā ar „Baltu rotas” juvelieriem, „Pīņu darbnīcā” pina tradicionālās pīnes kopā ar tautas lietišķās mākslas studiju „Vīgrieze”, un „Dejas darbnīcā” mācījās latviskus deju soļus, ko noslēguma vakarā atrādīja kopīgā dejā. Īpaša dāvana viesiem bija tikšanās ar režisoru Dzintaru Dreibergu un deju kolektīva „Vizbulīte” vadītāju Indru Ozoliņu un iespēja noskatīties filmu par deju kolektīvu „Vizbulīte” iepriekšējos Skolu jaunatnes Dziesmu un Deju svētkos.

„Douzelage” konferences dalībniekiem bija iespēja ne tikai tikties, lai veicinātu sadraudzības tīkla attīstību un piedalīties radošajās darbnīcās, bet arī iepazīties ar latviešu Lieldienu tradīcijām kopā ar folkloras kopām „Senleja”, „Senlejiņa” un „Putni”, piedalīties ekskursijā pa Siguldas pilsētu un uz Turaidas muzejrezervātu, izmēģināt aktīvās atpūtas piedāvājumu un baudīt tautas deju priekšnesumu visu Siguldas dejotāju paaudžu izpildījumā.

Siguldas novada pašvaldība izsaka pateicību konferences organizatoriem: Kultūras pārvaldes vadītājai Jolantai Borītei un speciālistiem Uldim Elksnītim un Edžum Arumam, Jaunrades centra direktorei Ilzei Šultei, Jauniešu iniciatīvu centra „Mērķis” vadītājai Ilzei Vilciņai un Mākslu skolas ”Baltais Flīģelis” direktoram Guntaram  Zvejniekam.

Paldies par sadarbību Siguldas Attīstības aģentūrai, Sabiedrisko attiecību pārvaldei, Turaidas muzejrezervātam, viesnīcai „Sigulda”, Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” un Siguldas novada Kultūras centra darbiniekiem un personīgi Arnim Šmitiņam un Dzintaram Tiseļskim. Paldies Ņinai Balodei, Inārai Vimbai un Sadrai Tukišai, kas dalījās labajā pieredzē Eiropas fondu apguvē izglītības jomā.

Paldies par atbalstu pasākuma nodrošināšanai SIA „Siguldas minerālūdens”, A/S „Cēsu alus”, SIA „Furšets”, SIA „Kaķu māja”, personīgi Baibai Kliginai un ziedu salonam ”Puķe”.

Paldies par palīdzību programmas nodrošināšanā: Ievai Roķei, Indrai Ozoliņai, SIA „Baltu rotas”, TLMS Vīgrieze, folkloras kopām „Senleja” un „Senlejiņa”, vadītājām Andai Skujai un Indrai Čeksterei, Lēdurgas folkloras kopai „Putni”, vadītājai Ilzei Kļaviņai, Sergejam Andrējevam, bērnudārza „Ābelīte” deju kolektīvam „Ābolīši”, Siguldas 1.pamatskolas deju kolektīvam „Purenīte”, Siguldas Valsts ģimnāzijas deju kolektīvam „Vizbulīte”, Siguldas novada Kultūras centra deju kolektīviem „Siguldietis” un „Sidrabdancis”, muzikālai apvienībai „Bellacord”, Kasparam Gulbim, mūziķiem – pedagogiem  Mārai Šmitei, Jānim Špacam, Gintim Kalniņam, Vinetai Golubkovai. 

Paldies par palīdzību Ekonomikas un kultūras augstskolas studentiem Aivim Nalivaiko un Sigitai Burvei, brīvprātīgajiem jauniešiem Gintai Bērziņai, Krišjānim Polānam, Līvai Līvenai, Guntai Neimanei, Alisei Čanderei, Andrim Zāberam, Dināram Klintiņam un visiem pašvaldības šoferiem Aivaram Kirkelim, Aivim Liepiņam, Aivaram Veigulim, Arnim Krastiņam, Normundam Alkšaram un strādniekiem Mārtiņam Ādminim, Didzim Killam, Vilnim Prūsim.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi