×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-04-30
Kino pēcpusdiena Siguldas novada Kultūras centrā

Siguldas novada Kultūras centrs aicina novadniekus uz kino pēcpusdienu Kinozālē 10.maijā no plkst.16.00. Ieejas maksa 2 eiro (Ls 1.41) ID karšu īpašniekiem – 1,50 eiro (Ls 1,05).

Plkst.16.00 tiks demonstrēta Animācijas Brigādes multenīšu programma bērniem.

Visas programmas filmas ir īpašas. „Eži un lielpilsēta” (rež. Ē.Lācis) tika iekļauta Berlīnes kinofestivāla programmā, kā arī ieguva gan žurijas balvu, gan bērnu žūrijas diplomu. „Vāsa” (rež. J.Cimermanis) ir jaunākā animācijas filmiņa no cikla „Avārijas Brigāde”, kas stāsta par trīs varoņu – Poterika, Sīlinka un Bembelāta piedzīvojumiem Zviedrijā. Filma tika iekļauta Berlīnes Kinofestivāla programmā. Arī filmiņa „Sārtulis” (rež. D.Rīdūze) ir pabijusi Berlīnes festivālā programmā; tās sižets ir veidots pēc Margaritas Stārastes tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem. Savukārt pati jaunākā no programmas filmām ir „Kraukšķītis” (rež. D.Rīdūze), kas savu pirmizrādi piedzīvos 4.maijā, kinoteātrī Splendid Palace, Latvijas Filmu maratona ietvaros. „Kraukšķītis” ir veidots pēc Margaritas Stārastes grāmatas „Ziemas pasaka” motīviem.

Šajā programmā mazajiem kino apmeklētājiem būs arī iespēja noskatīties starptautiski atzīto Ē.Lāča filmu „Ledus pavēlnieks” – tā ievedīs maģiskā pasaulē, kur karaļa nenovērtētais Burvis liks lietā savas prasmes, lai vēl neredzētā veidā sasaldētu karaļvalsti.


Plkst.17.00 „Tā dullā Strengas dēļ jeb vasara ar zelta teļu”


Jau gandrīz desmit vasaras ciematā pie jūras aktieris Juris Strenga rīko operas festivālu, kurā aicina vietējos iejusties aktieru lomās. Daļa klasikas jau iestudēta, nu pienākusi kārta Šēnberga un Verdi operām.

Ar saviem oficiāli reģistrētajiem 178 iedzīvotājiem Klapkalnciems ir viens no daudzajiem jūrmalciemiem, kas izkaisījušies gar jūras krastu. Caurbraucot var šķist, ka šī apdzīvotā vieta ne ar ko neatšķiras no kaimiņu Lapmežciema, Ragaciema vai Apšuciema. Tomēr tā nav. Vienreiz gadā Klapkalnciemā tiek aizmirsts par ikdienas rūpēm, stresu un kompleksiem un dota vaļa radošām trakulībām – slavenā aktiera un režisora Jura Strengas rosināti, ciemata iedzīvotāji pulcējas, lai iestudētu operu.

Libreta izvēli nosaka kāds pēc Strengas domām aktuāls esošā gada notikums vai sociālpolitiska aktualitāte. Tā, piemēram, 2008.gadā par godu Pekinas olimpiādei tika uzvesta „Turandota”. Tas esot bijis krāšņs uzvedums ar pašdarinātiem pūķiem un degošiem papīra lukturiem. Tad par godu vēlēšanām Strenga kopā ar ciema ļaudīm radīja jaunu interpretāciju Raiņa „Zelta zirgam”. Šoreiz operas festivālam izvēlēta Bībeles tēma – Arnolda Šēnberga „Mozus un Ārons” un „kaut kas no Verdi”.


Plkst.18.00 Rīgas Starptautiskais filmu festivāls „2Annas”


Lieliska iespēja iepazīties kino cienītājiem ar jaunākajām un atzītākajām Eiropas īsfilmām.
„Oh Willy”/„Ak, Villij...”(17 min) Emma De Svefa/ Marks Roels, animācija, 2012, Beļģija. Spiests atgriezties pie savas nūdista izcelsmes, Villijs savu ceļu cēlajā nepieradinātībā veido visai pavirši..

„Plug and Play”/„Iespraud un spēlē” (6 min) Maikls Freis, animācija, 2012, Šveice. Pirksti iesprauž vienu otrā figūriņas, kuru spraudes pievienotas to galvām. Bet pirksti arī piedalās spēlē. Vai tā ir mīlestība?

„Grandma’s Dilemma”/„Vecmāmiņas dilemma” (4 min), rež. Daniels Seideneds, dokumentālā filma, 2013, Vācija. Vecmāmiņas dilemma: eksperimentāla dokumentālā īsfilma par cienījamu novecošanu, neveiksmīgiem samierināšanas mēģinājumiem, vientulību un ļoti kautrīgu kaķi, kuram izmisīgi nepieciešama kaimiņu palīdzība.

„Two Islands”/„Divas salas” (6 min), rež. Jans Ijas, dokumentālā filma, 2013, Somija. Filma par divām milzīgāko atkritumu izgāztuvēm Ņujorkas Steiten un Harta salās. Pirmā reiz bijusi pasaules lielākā izgāztuve, bet tagad tā ir slēgta. Otrā ir kapsēta nezināmajiem un vēl joprojām tiek lietota. "Divas salas" skarbi jautā, ko par mūsu civilizāciju un pasaules bagātāko nāciju stāsta, divu milzu ekonomisko, sociālo atkritumu un noraidīto pārpalikumu,  kalnu eksistence, kā arī, kādu mantojumu nākotnes arheologi tajos atradīs?

„Mai”/„Maja” (16 min), rež. Marija Reinupa, spēlfilma, 2013, Igaunija. Jaunā Maja pēdējā autobusā uz pilsētu konstatē, ka ir viena ar diviem narkomāniem, no kuriem vienam strauji paliek sliktāk. Viņai nesanāk pievērst autobusa vadītāja vai apkārtējo pasažieru uzmanību, tāpēc viņa izlemj pati iesaistīties.

„The Mass of Men”/„Cilvēku masa” (17 min), rež. Gabriels Gošē, spēlfilma, 2012, Lielbritānija. Ričards, 55 gadus vecs bezdarbnieks, darbā pieņemšanas centrā ierodas ar 3 minūšu nokavēšanos. Konsultantei, kura ir spiesta pakļauties sava darba sistēmas ierobežojumiem, nav citas izvēles, kā sodīt viņu par kavēšanos. Lai izvairītos no turpmākas ieslīgšanas nabadzībā, Ričards pieņem izmisīgus mērus.

„Misterio”/„Mistērija” (12 min), rež. Hema Garsija Ibarra, spēlfilma, 2012, Spānija. Runā, ka, ja pieliek ausi aizmugurē pie viņa kakla, var dzirdēt Jaunavu runājam.

„Kiosks” (7 min), rež. Anete Melece, animācija, 2013 Latvija /Šveice. Jau gadiem ilgi kiosks ir Olgas mazās mājas, jo viņas kāre uz saldumiem un vienveidīgā dzīve viņu ir padarījusi lielāku nekā izejas durvis. Lai izklaidētos, viņa lasa ceļojumu žurnālus un sapņo par tālām vietām. Absurds gadījums aizsāk viņas ceļojumu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi