×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-05-06
Mākslu skolas audzēkņiem labi sasniegumi klaviermūzikas konkursā

Ar Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) atbalstu Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolā izskanēja pirmais „Latviešu klaviermūzikas konkurss 2014”. Konkursu organizē – Lienes Circenes kultūrizglītojošā biedrība un tam pieteicās 88 dalībnieki no Latvijas un Lietuvas.

Konkursu atklāja patronese Dace Aperāne  (ASV) ar uzrunu latviešu un angļu valodās, kā arī konkursa Goda komitejas dalībnieki – komponisti Pēteris Vasks, Edgars Raginskis, Imants Zemzaris. Muzikālu sveicienu, spēlējot E.Raginska skaņdarbu, sniedza pianiste Liene Circene.  

Pārsteidzoši liela bija daudzu latviešu, komponistu atsaucība, ierodoties konkursā. Te varējām satikt Pēteri Vasku, Pēteri Plakidi, Līgu Liepiņu-Kaņepi, Viktoru Ritovu, Ilzi Arni, Juri Karlsonu, Daci Aperāni, Edgaru Raginski, Imantu Zemzari u.c. komponistus.

Komponisti Gundega Šmite, Jānis Porietis, Selga Mence, Kristaps Pētersons, Vilnis Salaks, Romualds Kalsons, kā arī Lūcijas Garūtas fonda vadītāja Daina Pormale, Tālivalža Ķeniņa, Jēkaba Mediņa, Arvīda Žilinska pārstāvji u.c., kuri nevarēja ierasties un personīgi pasniegt balvu, ir gādājuši, sūtījuši, uzticējuši sevis izvēlēto balvu par sava skaņdarba labāko atskaņojumu pasniegšanu žūrijas locekļiem.

Skaista balva bija Jāņa Ivanova skaņdarbu labākajam izpildītājam - komponista mazmeitas Dianas Īves glezna "Vītols", kas visu konkursa laiku priecēja klausītājus, bet savu ieguvēju atrada brīnišķīgās pianistes Elizabetes Bērziņas personā.

Konkurss ritēja visu dienu divās zālēs vienlaicīgi. Jāz.Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas Kamerzālē savu priekšnesumu sniedza Iesācēji I un Iesācēji II. Savukārt, Lielajā zālē - Jaunie pianisti I, Jaunie pianisti II, Jaunie virtuozi  I, Jaunie virtuozi II, Virtuozi I, Virtuozi II. 

Konkurss bija īsti mūzikas svētki, jo visu dienu varēja dzirdēt interesantu, daudzveidīgu, ļoti saturīgu mūziku, kas iedvesmoja  gan pašus izpildītājus lieliskiem priekšnesumiem, gan klausītājus, izraisot lepnumu un sajūsmu par mūsu nacionālo klaviermūziku. To veiksmīgi atskaņoja daudzu tautību pianisti, kas dzīvo Latvijā un Lietuvā.

Konkursa žūrija – Ventis Zilberts, Māris Žagars, Liene Circene, Inga Eihentāle, Raimonds Petrauskis, Irēna Ozoliņa, Aldona Didziulyte – ir piešķīrusi Lielo balvu/Grand Prix :

 
Andra Mikulskytė
Iesācēji I
Grand Prix
Deivids Bebers
Iesācēji I
Grand Prix
Daniela Grugule
Iesācēji II
Grand Prix
Miķelis Taranda
Jaunie pianisti I
Grand Prix
Viesturs Virmants Miķelsons
Jaunie pianisti I
Grand Prix
Andrejs Feldmanis
Jaunie pianisti II
Grand Prix
Klāvs Ābols
Jaunie virtuozi I
Grand Prix
Aleksandrs Avramecs
Jaunie virtuozi II
Grand Prix
Renāte Vanaga
Virtuozi I
Grand Prix
Elizabete Bērziņa
Virtuozi II
Grand Prix


Renāte Vanaga, blakus Grand Prix, saņēma stipendiju XI Starptautiskiem latviešu jauno mūziku meistarkursiem Siguldā.

Sveicam un lepojamies ar Siguldas Mākslu skolas “Baltais Flīģelis” audzēkņiem un viņu pedagogiem, Beberu Deividu, kurš ir ieguvis Lielo balvu/Grand prix (sk.Liene Circene),

Zariņu Kārli Gustu  (2.vieta, sk.Daina Samta), Lāci Ievu (3.vieta, sk.Liene Circene), Līpaci Līvu (2.vieta, sk.Liene Circene), Grantiņu Evitu (3.vieta,sk.Liene Circene).

Īpašu pateicību izsakām mūsu atbalstītājiem - Valsts kultūrkapitāla fondam, Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolai, Latvijas Nacionālā kultūras centram, Latviešu kultūras biedrībai „Tilts”, Minesotas latviešu koncertapvienībai, Rietumkrasta latviešu koncertapvienībai, Klīvlandes latviešu koncertapvienībai, Dacei Aperānei, Lailai Robiņš, Artūram Jansonam, Laurai Adlers, Dr. Ingridai Gutbergai, Ilonai Ķīsis, Valteram Veidemanim.

Paldies sakām arī Rūdolfam Ozoliņam, kurš rūpējās par konkursa mājaslapu, Inesei Jefimovai, kura rūpējās par konkursa vizuālo tēlu un piedalījusies konkursa tapšanas un norises dienā, Irēnai Ozoliņai – konkursa idejas autorei un Maijai Bendorfai, kura aktīvi strādājusi pie konkursa repertuāra, kā arī konkursa organizācijas un realizācijas,

Lindai Eidusei un Oskaram Ozoliņam, kuri strādājuši ar tulkojumiem, Ievai Vanagai, Zanei Veidemanei, Anželai un Sintijai Nikolajevām, Kristai Krūmiņai un citiem daudziem rūķiem, kuri cēlā mērķa labad ir darbojušies līdz ar mums teju cauru gadu un, bez kuru palīdzības nav iedomājama konkursa norises diena.

 
Vairāk informācijas konkursa mājaslapā: http://latviesuklaviermuzikaskonkurss.com/
 
Informāciju sagatavoja:
Zane Veidemane

 

 
 

Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi