×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-05-19
Allažos atklāta jauna ražošanas līnija uzņēmumā SIA „Kokpārstrāde 98”

15.maijā Allažos tika atklāta jauna ražošanas līnija uzņēmumā SIA „Kokpārstrāde 98”. Svinīgajā pasākumā Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” un Siguldas Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestra „Sudrabskaņa” (diriģenti Elmārs Rudzītis un Arnis Šmitiņš, horeogrāfe Laila Jirgensone) fanfārēm skanot, jaunās ražotnes atklāšanas lentu pārgrieza uzņēmuma prezidents Visvaldis Dzenis un valdes loceklis Gunārs Dzenis. Ģimenes uzņēmumā paplašināta ražošanas jauda, kā arī uzsākta jauna produktu ražošana ar unikālu tehnoloģiju.

Kolhoza laikā patlaban esošās plašās ražotnes vietā bija vistu ferma, kuru vēlāk pārveidoja par kokapstrādes uzņēmumu „Agro koks”. Kad SIA „Kokpārstrāde 98” ienāca ražošanas telpās, tās tika pārbūvētas, pielāgotas dažāda veida apdares materiālu profilu ražošanai. Pērn uzbūvēts jauns ražošanas cehs, paralēli tam siltinot vecās ēkas un angārus.

Kā atklāšanas uzrunā atcerējās Visvaldis Dzenis, Gunārs savu darbu šajā nozarē sācis kā baļķu ripinātājs, bet šobrīd ir uzņēmuma sirds, prāts un rokas. Atklāšanas uzrunā uzņēmuma prezidents V.Dzenis klātesošajiem stāstīja: „260 allažnieku un citu novadu ģimenēm šeit ir darbs un viņiem nav jāpamet dzimtā zeme, lai pelnītu naudu citur. Esam attīstījuši jaunu tehnoloģisko līniju ar dabai draudzīgas krāsvielas izmantošanu automātiskā izpildījumā un jāteic, ka esam ceļa sākumā, priekšā vēl daudz darba un attīstības iespējas.”

Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, dāvinot Dzeņu dzimtai Siguldas pulksteņus, sacīja: „Šī ir nozīmīga diena Dzeņu ģimenei, Allažiem un Siguldas novadam – pie mums ir atvērta jauna un tehnoloģiski unikāla ražošanas līnija, ar kuru varam konkurēt starptautiskā tirgū. Līdzās uzņēmējdarbības attīstībai, Dzeņu ģimene palīdz arī sabiedrībai – Allažu bērniem, skolai un citiem labdarības projektiem, par ko esmu patiesi pateicīgs. Sigulda aizrauj ne tikai ar dabu, kultūru, vēsturi, izglītību, sportu un aktīvā dzīvesveida piedāvājumiem, bet arī ar cilvēkiem, un šoreiz – ar cilvēkiem, kas attīsta uzņēmējdarbību ražošanā!”

Uzņēmums SIA „Kokpārstrāde 98” dibināts 1998.gada beigās, un tajā tiek attīstīta apdares materiālu ražošana pārsvarā Skandināvijas tirgum: durvju aplodes, kājlīstes, palodzes un citus apdares materiālus, kā blakus produktu saražojot skaidu briketes. Patlaban tiek attīstīta arī karkasa māju ražošana, bet jaunās ražošanas tehnoloģija kokmateriālus platumā no 45 līdz pat 620 milimetriem ļaus ražot un materiālu pārklāt ar ultravioletos staros žūstošu krāsu.

Ražošana Allažos notiek katru dienu, 24 stundas diennaktī, vairākās maiņās. „Pirmie uzņēmuma gadi bija grūti, jo trūka pieredzes, nebija pareizās tehnoloģijas, nebija arī kontaktu eksporta tirgos. Toreiz mēs uzdrīkstējāmies sapņot par izaugsmi, darbojāmies, nopelnījām un sasniedzām. Tagad ir jāturpina strādāt, jo atpakaļ ceļa vairs nav,” sacīja uzņēmuma valdes loceklis Gunārs Dzenis, papildinot, ka „SIA „Kokpārstrāde 98” ir aizrobežas un dzimtenes latviešu kopdarbības uzņēmums. Pērn ieguldījums jaunās krāsošanas tehnoloģijas ierīkošanai ir veikts ar pašu – iekšēju – finansējumu. Tādā veidā veikti gandrīz visi iepriekšējie pirkumi. Tas ir devis iespēju bez kavēšanās piemēroties jaunām tirgus prasībām, kā arī atstāt uzņēmuma peļņu mūsu zemē – Latvijā”.

Jāatzīmē, ka vairākus gadus pēc kārtas SIA „Kokpārstrāde 98” 18.novembra Goda dienas pasākumā saņēmusi apbalvojumu „Gada uzņēmums” nominācijā „Lielākais iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājs, kura uzņēmējdarbība reģistrēta Siguldas novada Allažu pagastā”, bet nominācijā „Siguldas novada Gada cilvēks 2012” Gunāram Dzenim tika pasniegta Siguldas novada Domes Pateicība par SIA „Kokpārstrāde 98” atbalstu Allažu pamatskolas daudzbērnu ģimenēm, Allažu pamatskolai un basketbola klubam „Sigulda”.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi