×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-05-20
Siguldietis iegūst pirmo vietu talantu konkursā "Ineses Galantes Talanti.LV"

Svētdien, 18.maijā, tika noskaidroti talantu konkursa "Ineses Galantes Talanti.LV" laureāti – par uzvarētājiem atzīti kopumā 12 mūziķi četrās kategorijās. Klasiskā vokāla kategorijā uzvarēja siguldietis Kalvis Kalniņš.

Konkursu – atbalsta programmu Latvijas mūzikas talantiem, organizēja “Ineses Galantes Fonds” sadarbībā ar “Olainfarm” un ar “Rietumu Bankas labdarības fonda” atbalstu. Konkursa finālā jeb trešajā kārtā kopumā uzstājās 45 finālisti. Vēl 43 pusfinālisti, kuriem līdz iekļūšanai finālā pietrūka vien nedaudz, saņēma konkursa Atzinības rakstus.

Žūrija vairākās kategorijās piešķīra divas pirmās vietas: mūzikas skolu audzēkņu konkurencē uzvarēja Maksims Taņičevs (klavieres) un Rihards Rauza (marimba); mūzikas vidusskolu kategorijā – Jānis Bombizo Fedotovs (vibrafons) un Daumants Liepiņš (klavieres); klasiskā vokāla kategorijā uzvarēja Eduards Grundmanis un Kalvis Kalniņš, savukārt džeza vokāla kategorijā pirmā vieta netika piešķirta. Publikas simpātijas balvu, kas tika noskaidrota interneta balsojumā, saņēma trombonists Germans Superfins.

"Esam ļoti priecīgi, ka konkurss jau pirmajā gadā ir izdevies godam – bija necerēti liela atsaucība un ļoti daudz talantīgu mūziķu. Kopā ar žūriju noskatījāmies 280 video, pēc tam klātienē novērtējām 166 talantus, tad bija grūtā izvēle – atlasīt finālistus, pēc tam mūsu maratons un svētki vienlaikus – fināla noklausīšanās un gala vērtēšana," konkursa norisi komentē Inese Galante, konkursa žūrijas priekšsēdētāja. "Pats galvenais – esam atraduši jaunus talantus! Tagad jāpalīdz viņiem augt, gan ar padomu, gan ar materiālo atbalstu – konkursā saņemtās balvas un stipendijas, domāju, būs labs atbalsts," piebilst Inese Galante.
Visās konkursa kategorijās tika pasniegti godalgoto laureātu diplomi, naudas balvas pirmo triju vietu ieguvējiem attiecīgi 500, 300 un 100 eiro apmērā. Tāpat pirmo trīs vietu ieguvēji katrā kategorijā balvā ieguvuši mācību stipendiju 100 eiro mēnesī uz pusgadu. Visnozīmīgākā balva pirmo vietu ieguvējiem būs uzaicinājums uzstāties festivālā "Summertime – aicina Inese Galante" Dzintaru koncertzālē šī gada augustā. Papildu balvas tika pasniegtas skolām, kuras konkursam bija iesūtījušas visvairāk pieteikumus, atsevišķi tika vērtētas Rīgas un reģionu skolas. Balvas ieguva Ventspils mūzikas vidusskola un Emīla Dārziņa mūzikas vidusskola. Balvā katrai skolai – 500 eiro un 30 ielūgumi uz festivālu "Summertime – aicina Inese Galante". 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi