×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-05-22
A2 stafetes: OK Meridiāns turpina uzvaru gājienu, vīriešu elitē uzvar IK Auseklis

Sakoptajās un orientieristiem viesmīlīgajās Stiķenu mājās, kas atrodas nedaudz uz dienvidiem no Siguldas, tika noskaidrotas spēcīgākās orientieristu komandas A2 stafetēs. Šis bija otrais Latvijas stafešu kausa posms. Sieviešu elitē kārtējo uzvaru izcīnīja CPSS/Meridiāns/Pārgauja ar Martu Janosoni, Zandu Abzaloni un Sandru Grosbergu sastāvā, bet vīriešu elitē triumfēja IK Auseklis orientieristi Jānis Tamužs, Zigmārs Gailis un Mikus Puriņš.

Sacensību apvidus bija iedalāms divās daļās - līdzenā daļa ar labu redzamību un skrienamību, kurā galvenais bija virziens, un aizaugusi nogāze, kur svarīgi bija saglabāt vēsu prātu un izvēlēties drošus ceļu variantus.

Vīriešu elitē pirmajā etapā piecu minūšu pārsvaru pār konkurentiem izcīnīja IK Auseklis pārstāvis Jānis Tamužs: "Konkurenti kļūdījas un jau no 6.kp paliku pilnīgi viens, atlika tikai koncentrēties un veikt distanci bez kļūdām. Tas arī izdevās un esmu gandarīts, ka varēju komandas biedriem dot tādu handikapu." Viņam sekoja Andris Cāns no CPSS/Meridiāns/Pārgauja komandas, savukārt divas minūtes pēc viņa un septiņas minūtes aiz līdera finišēja virkne orientieristu - tikai 16 gadus vecais Matīss Slikšjānis (Azimuts OK - Sm BJSS), Andris Gailis (IK Auseklis 2) un Mārtiņš Linde (Ozons).

Arī otrajā etapā vadību saglabāja IK Auseklis orientierists Zigmārs Gailis, bet atstarpi ar teicamu skrējienu līdz 2:48 samazināja OK Azimuta Artūrs Pauliņš. "Stafetes kalpoja kā labs treniņš, bet galvenā doma bija jaunajai paaudzei dot iespēju. Komanda nostartēja viduvēji, pats noskrēji diezgan pieņemami, 30 līdz 40 sekundes kļūdās, bet bija "smagas" kājas, jo iepriekšējās dienas aizvadīju smagus treniņus," tā par savu startu izteicās OK Azimuts līderis. Viktors Mateičs OK Saldus komandu pacēla uz trešo pozīciju, bet gandrīz 10 minūtes aiz otrās vietas.

Pēdējā etapā abi līderi - Mikus Puriņš no IK Auseklis un Artjoms Rekuņenko no OK Azimuts - pieļāva kļūdas, bet vietu secība nemainījās. IK Auseklis pirmajā vietā, Azimuts OK - SmBJSS - otrajā un trešo vietu savai komandai droši saglabāja OK Saldus pēdējā etapa veicējs Atis Rešķis.

Sieviešu elitē pēdējo trīs gadu laikā tikai divas reizes uz Latvijas Stafešu kausa augstākā goda pjedestāla pakāpiena nav bijušas atrodamas CPSS/Meridiāns/Pārgauja orientieristes un arī šoreiz viņas bija galvenās pretendentes uz uzvaru. Galvenās konkurentes, kā jau ierasts - Ozons orientieristes.

Pirmajā etapā Līga Ārniece izvirzīja vadībā Ozons komandu. Divas minūtes aiz viņas sekoja Līga Valdmane no ZVOC-VBSS komandas, bet septiņu minūšu pārsvars bija iekrāts pret Meridiāna orientieristi Martu Jansoni.

Līga Ārniece par stafetes gaitu: "Pirmo reizi startējam interesantā (pārējas komandas biedrenes skrien 18 grupā) sastāvā un mans galvenais uzdevums bija skriet ātri, lai iedotu kādu handikapu 2.etapam Madarai. Tas sanāca diezgan labi, lai arī distancē bija šādas tādas bakstīšanās kļūdiņas un nespēju ieraudzīt priekšpēdejo kontrolpunktu pie ūdens bedres krūmos. Laikapstākļi arī darīja savu, un stipri varēja just spiedīgo negaisa tuvošanos ķermenī - bija pasmaga skriešana. Bet ar rezultātu esam apmierinātas un Rīgas čempionātā atkal startēsim tādā pašā sastāvā."

Taču jau otrajā posmā Zanda Abzalone noķēra un apsteidza Ozona Madaru Brici, vadībā izvirzot OK Meridiāns orientieristes. ZVOC-VBSS pēc otrā etapa vēl bija trešajā pozīcijā.

Sandra Grosberga neatstāja cerības konkurentēm un finišā CPSS/Meridiāns/Pārgauja pārsvars pār Ozona orientieristēm, kurām pēdējo etapu veica Elizabete Blūmentāle, pārsniedza 13 minūtes.

S. Grosberga salīdzināja savu komandu ar Pasaules čempioniem no Čehijas: "Šodienas distance bija diezgan vienkārša, gravu pat īsti nebija, bet laikapstākļi tāpat darīja savu, un arī mūsu komanda kopā atstāja apmēram 10 minūtes kļūdās. Protams, patīkami atkal uzvarēt ar lieliskajām kluba biedrenēm. Mums, tāpat kā čehiem, uz stafetēm vienkārši IR."

Cīņā par trešo vietu atkārtojās Daugavas Kausa stafetēs pieredzētais - Annija Anna Zaļaiskalna pēdējā etapā pacēla IK Auseklis komandu (Beāta Zaļaiskalna un Rūta Plakane) uz trešo pozīciju. Līdz ar to labāko komandu trijnieks bija tieši tāds pats kā Ķegumā notikušajās Daugavas kausa stafetēs.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Orientēšanās federācijas preses dienests


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi