×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-05-23
Laurenču sākumskolā apgūst ekonomikas pamatus

Pagājušajā nedēļā Laurenču sākumskolas 4., 5. un 6.klases skolēni veidoja īpašu „Laimes veikalu”, lai praksē apgūtu ekonomikas jautājumus sociālo zinību stundas ietvaros. Šī ideja radās, lai bērni paši veidotu savus nelielos uzņēmumus un varētu izprast procesu, kā prece no ražotāja nonāk līdz patērētājam.

„Mēs visi gribam būt laimīgi. Mēs gaidām laimi, novēlam laimi viens otram un bieži dzirdam frāzi „Katrs pats savas laimes kalējs”. Bet, kas tas īstenībā ir? Un kā mēs paši varam būt šie kalēji, mēģinājām izprast mācoties ekonomiku, ražošanu, tirgošanos un citas prasmes, kas nākotnē noteikti noderēs,” saka skolotāja Valentīna Voiciša.

Pasākumā piedalījās arī Amatas novada sākumskolas skolotāji, kuri arī devās savas laimes meklējumos uz „Laimes veikalu”.

Vispirms skolēni viesiem piedāvāja apmeklēt kino, kur 5.klases audzēkņi spēlēja īpašu etīdi par radīto veikalu. Filmas mērķis bija rosināt gan bērniem, gan pieaugušajiem saprast to, kas ir cilvēka dzīve, kas ir tās vērtības un kas ir īsta laimes sajūta. Pēc tam varēja apskatīt to, ko radījuši 22 skolēnu mācību uzņēmumi un kādas ir to radošās idejas.

Pircēji bija pārsteigti par to, ko spēj saražot un piedāvāt tik jauni skolēni. Tirdziņā varēja iegādāties gan fotorāmīšus ar kokgriezumiem, smaržīgās sveces, dambretes galdiņus un krēsliņus no PET pudelēm un džinsu biksēm, dabiskas un smaržīgas ziepes, smalkas rotaslietas, dekoratīvos un „ārstējošos” spilvenus, dāvanu maisiņus no avīzēm un žurnāliem, apgleznotas vāzes, virtuvei noderīgus karstuma cimdus un citus produktus. Tāpat ikviens varēja baudīt garšīgus kēksiņus, uz kļavu lapām ceptu rupjmaizi, dzert zaļos kokteiļus un cienāties ar citiem labumiem.

Savukārt uzņēmums „Ģeo Sigulda” bija sagatavojis izklaides programmu visai vasaras sezonai, lai nevienam tūristam un pilsētas apmeklētājam nebūtu garlaicīgi, un atmiņas par ekskursiju būtu spilgtā atmiņā uz ilgu laiku.

Skolēnu paveikto gan ražošanas, gan tirdzniecības, gan stendu noformējuma un reklamēšanas jomā vērtēja neatkarīga žūrija: skolotāja Marita Breidaka, vecāku pārstāvis Ivo Valdovskis un Amatas novada skolotāji. Audzēkņi saņēma nominācijas vairākās kategorijās, piemēram, kvalitatīvākā prece, videi draudzīgākais produkts, inovatīvākais produkts, labākā dāvana, labākais stends, darba rūķis un citas.

„Ir labi, ja tu proti novērtēt lietas, kuras var nopirkt par naudu, bet ir labi arī reizi pa reizei pārliecināties, vai tu neesi pazaudējis tās vērtības – kuras par naudu nopirkt nevar,” reiz sacījis Mišels de Monteņs. Varam pievienoties viņa domu graudiem un cerēt, ka arī nākamgad „Laimes veikals” būs tikpat veiksmīgs.

Liels paldies bērniem par kreativitāti, vecākiem par atbalstu un palīdzību realizēt tik daudz skaistu ideju!

Informāciju sagatavoja:
Laurenču sākumskolas
Sociālo zinību skolotāja
Valentīna Voiciša

 

Foto: Linda Rūķīte-Artemoviča, Aija Petrovska

Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi