×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-05-30
Bezmaksas apmācības pašvaldību fizisko aktivitāšu neformālo grupu vadītājiem

Slimību profilakses un kontroles centrs un SIA „DCH KOMANDA” piedāvā izglītojošas apmācības  pašvaldību fizisko aktivitāšu neformālo grupu vadītājiem no 21.-23.jūlijam, Valmieras rehabilitācijas centrā.

Pasākuma mērķis ir izglītot grupu vadītājus ar inovatīvām fizisko aktivitāšu metodēm. Kā viena no svarīgākajām apmācību tēmām būs funkcionālais treniņš, par kuru iegūtās zināšanas sagatavo grupu vadītājus pilnvērtīgam darbam tālākai grupu vadīšanai ikdienā un vietējās sabiedrības iesaistīšanai fiziskajās aktivitātēs.

Apmācības paredzētas iedzīvotājiem, kas aktīvi iesaistās pašvaldības sabiedriskajā dzīvē un jau šobrīd pēc paša iniciatīvas savā brīvajā laikā organizē vietējo sabiedrību aktīvai brīvā laika pavadīšanai (piemēram, pašiniciatīvas nūjotāju grupa, vingrošanas grupa, skriešanas grupa u.tml.), neprasot par to no grupu dalībniekiem samaksu, kā arī ir ieinteresēti turpināt šādas aktivitātes un kam ir pašvaldības atbalsts. Apmācības nav paredzētas sertificētiem sporta speciālistiem.

Pasākums norisināsies divos posmos:


Pasākuma 1.posms - pamata apmācību cikls 21. – 23.jūlijā, 3 dienu apmācību kurss, ļaujot grupu vadītājiem izbaudīt iespēju apgūtās zināšanas izmēģināt praksē (apmācībās iekļautas zināšānas par fiziskajām aktivitātēm gan iekštelpās, gan ārpus telpām – mežā, pļavā, pie ūdens.)

Lekciju un nodarbību tēmas:

•    fizisko aktivitāšu nozīme veselības un labas pašsajūtas saglabāšanā, sirds un asinsvadu slimību riska faktoru mazināšanā,
•    grupu komplektēšana un sagatavošanas darbu plāna veidošana, vienkārši testēšanas veidi pirms vingrošanas nodarbību uzsākšanas veselības stāvokļa novērtēšanai,
•    dažādi veselību uzlabojoši fizisko aktivitāšu veidi dažādām iedzīvotāju vecuma grupām,
•    metodoloģija fizisko aktivitāšu grupu vadīšanai un dažādu motivācijas tehniku pielietošana jau aktīviem un neaktīviem iedzīvotājiem.
•    dažādu treniņu metodes un vingrinājumu pareiza izpildes tehnika, dažādiem fiziskās sagatavotības līmeņiem un veselības stāvokļiem.
•    funkcionālais treniņš un tā pielietojamība grupu vadīšanas procesā,
•    treniņprogrammu veidošana un pielāgošana vietai, laikam un grupas mērķim, kā arī veselības stāvoklim un fiziskajai sagatavotībai,
•    treniņa vadīšanas prasmju apgūšana,
•    sabalansēts uzturs,
•    u.c.

Pasākuma 2.posms – vienas dienas nodarbība 2014.gada rudenī (orientējoši – oktobris). Dalībnieku pieredzes, panākumu, veiksmes un traucējošo faktoru pārrunāšana aktivitāšu vadīšanā laika posmā no pamata apmācībām līdz atkārtotajai nodarbībai. Dalībnieku motivācija aktivitāšu turpināšanai. Iepriekš 1.posmā apgūto zināšanu pārbaude ieskaites veidā.

Projektu noslēdz konkurss starp visiem grupu vadītājiem, kura galvenā balva – profesionāls, starptautiski atzīts fitnesa treneru apmācības kurss par funkcionālo treniņu – iespēja padziļināt zināšanas un pielietot tās ikdienā grupu vadīšanā. Ar konkursa noteikumiem vadītājus iepazīstina pasākuma otrajā posmā, uzdodot oriģinālā veidā video formā atspoguļot savu grupu darbu un izaugsmi.

Dalībniekiem tiek segti visi ar pasākuma norisi saistītie izdevumi (t.sk. ceļa, uzturēšanās, ēdināšanas, apmācību, izdales materiālu u.c.).

Dalībnieku atlasē primāri priekšroka tiek dota tām pašvaldībām, kas ir iestājušās Latvijas Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā, pēc tam – tām pašvaldībām, kuras SPKC ir deleģējušas kontaktpersonas sadarbībai veselības veicināšanas jautājumos. Pretendenti iesniedz motivācijas vēstuli, norādot savu līdzšinējo pieredzi fizisko aktivitāšu grupu vadīšanā, motivāciju piedalīties apmācībās, kā arī apraksta, kā iegūtās zināšanas tiks izmantotas, lai iesaistītu fiziskajās aktivitātēs savas pašvaldības iedzīvotājus. No pretendentiem tiek izvēlēti 30 dalībnieki, kuri atbilst rīkotāja izvirzītajām prasībām. Tiek ņemts vērā arī skaitliski līdzīgs dalībnieku reģionālais sadalījums pa visu Latvijas teritoriju.

Motivācijas vēstules sūtīt līdz 20. jūnijam uz e-pastu veseligapasvaldiba@spkc.gov.lv.

Papildus informācija: Kaspars Ozoliņš, 27788898


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi