×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-06-02
Priekšsēdētājs sveic Jauno lidotāju skolas dalībniekus

Šodien, 2.jūnijā, Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics sveica Jauno lidotāju skolas dalībniekus, pasniedzot apliecības par veiksmīgu programmas apguvi un gatavību piedalīties Aerodium šovos. Šādas apliecības saņēma deviņi jaunieši vecumā no 13 līdz 18 gadiem: Monta Anete Siliņa, Paula Luīze Zavicka, Elza Osmane, Tituss Edžus Kalniņš, Svens Siksne, Niks Ermansons, Svens Martuļevs, Niks Širins un Rūdolfs Daņiļevičs.

2014.gadā Rīga sadarbībā ar Siguldu ir izvēlēta par Eiropas kultūras galvaspilsētu. Lai apliecinātu Siguldas kultūras daudzveidību 2014.gadā, pirms četriem gadiem – 2010.gadā – Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar SIA „Aerodium” izveidoja Jauno lidotāju skolu, kurā apmācības uzsāka 27 bērni. Jauno lidotāju skolas izveidošanas mērķis bija apmācīt bērnus lidošanas un akrobātikas prasmēs, kā arī iesaistīt viņus jaunā un perspektīvā sporta un atpūtas veidā, kā rezultātā šajos Siguldas Novada svētkos tika izveidoti divi septiņu minūšu gari unikāli šovi.

„Esam ieguldījuši vērienīgas investīcijas mūsu jauniešu izaugsmē un iespējā apgūt tik unikālas prasmes – lidot vēja tunelī un izpildīt akrobātiskus trikus. Mēs uzticējām viņiem šo grūto uzdevumu, un šī uzticība ir attaisnojusies,” sveicot Jaunās lidotāju skolas dalībniekus, sacīja Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

SIA „Aerodium” pārstāve Līga Gablika pateicās Siguldas novada pašvaldībai par iniciatīvu Jauno lidotāju skolas izveidē, piebilstot, ka dažus no jaunajiem lidotājiem Aerodium uzrunās piedalīties kādā no turpmākajiem šoviem. Viņa piebilda, ka jauniešiem ir liels potenciāls kļūt par treneriem un instruktoriem nākotnē, lai savas iegūtās zināšanas un pieredzi nodotu tālāk.

Jāatzīmē, ka lidošanai vēja tunelī ir nepieciešama ne tikai fiziskā, bet arī emocionālā sagatavotība. Jaunie lidotāji 3,5 gadu garumā trenējās ne tikai Siguldas sporta bāzēs un Aerodium vēja tunelī, bet arī Rīgā, kur apguva akrobātikas vingrinājumus. Ar jauniešiem strādāji vairāki treneri: Nauris Keišs, Ēriks Osmanis, Renārs Vuškāns, Toms Īvāns un Liene Fimbauere.

Jau ziņots, ka SIA „Aerodium” starptautiskā pieredze, piedaloties dažādos šovos visā pasaulē – Turīnā, Mehiko, Maskavā, Londonā, Dubajā, Šanhajā – ir apliecinājusi Latvijas lidotāju talantu un devusi unikālu pieredzi, ko nodot tālāk, savukārt Siguldas novada pašvaldība, līdzdarbojoties šajā projektā, uzsver novada kultūras iespēju daudzveidību un inovatīvu ideju radīšanu un ieviešanu, kas veicinātu sabiedrības iesaistīšanos un izaugsmi.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi