×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-06-09
Siguldā veidos inovatīvu materiālu sociālajiem darbiniekiem

Daudzi bērni cieš no apstākļiem, kas nav atkarīgi no viņiem pašiem, bet kurus rada apkārt esošie cilvēki. Viena no būtiskākajām problēmām, kas rada nelabvēlīgus apstākļus bērna dzīves harmoniskā veidošanā, ir vardarbība. Latvijā lielākā daļa – 85 % no visiem vardarbības gadījumiem pret bērniem notiek ģimenēs. Tādēļ darbs ar ģimeni ir jo īpaši svarīgs un nepieciešams, lai ilgtermiņā varētu pārtraukt vardarbības slēgto loku.

Lai palīdzētu Latvijas pašvaldībām darbā ar cietušo bērnu ģimenēm, Siguldas novada Sociālā dienesta Ģimenes atbalsta centrs šogad sācis darbu pie īpaša pilotprojekta – materiāla izstrādes novadu sociālajiem darbiniekiem par darbu ar vardarbībā cietušā bērna ģimeni dzīvesvietā pēc rehabilitācijas specializētajos krīžu un atbalsta centros. Sagatavotais materiāls tiks izdots arī drukātā veidā un izplatīts Latvijas pašvaldībām un būs pieejams elektroniskā formātā jebkuram interesantam.

Metodiskais materiāls tiek izstrādāts EEZ finanšu instrumenta 2009.–2014.gada perioda programmas „NVO fonds” projekta „Audzināsim bērnu nevardarbīgi!” (līguma nr.2012.EEZ/PP/1/MAC/057/039) ietvaros. Projektu īsteno Latvijas Bērnu fonds sadarbībā ar partneriem – Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienestu un Īslandes NVO „Blatt Afram”. Projekta mērķis ir veicināt labklājību vardarbībā cietušo bērnu ģimenēs Latvijā, veicinot šo ģimeņu nevardarbīgas bērnu audzināšanas prasmes un attiecīgā sociālā rehabilitācijas pakalpojuma ilgtspēju institūcijās un dzīvesvietās.

Ģimenes atbalsta centra izstrādājamais materiāls papildinās citas projekta aktivitātes mērķa sasniegšanā – specializēto rehabilitācijas centru vadītāju supervīzijas, treniņus centru speciālistiem par nevardarbīgām bērnu audzināšanas metodēm ģimenē; specializētās nometnes vardarbībā cietušajiem bērniem un viņu ģimenēm un citas.

Projekts, sākot ar 2014.gada 1.janvāri, ilgs 24 mēnešus un tas tiks īstenots visā Latvijas teritorijā. Tā kopējais budžets ir EUR 110 269, no kura EEZ finansējums ir EUR 99 243.

Plašāku informāciju par projektu sniegs projekta vadītāja Veronika Ļemeševska, tālr.67185722, 29238947, e-pasts veronika.bernufonds@latnet.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi