×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-06-12
Domes deputāti tiekas izbraukuma sēdēs Laurenčos

11.jūnijā Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā notika divas izbraukuma sēdes: Apvienotā Attīstības, tūrisma un sporta komitejas un Finanšu komitejas sēde, kā arī Domes sēde. Pirms sēdēm deputātiem bija iespēja iepazīties ar Laurenču infrastruktūru – Laurenču sākumskolu, hosteli „Kaba”, Sporta un aktīvās atpūtas centru, kā arī drosmes torni „Vells”.

Laurenču sākumskola nule noslēgusi pirmo mācību gadu. Kad skola atvērās 2013.gada 1.septembrī, tajā mācības uzsāka 119 skolēni, savukārt 2014.gada maija beigās skolā mācījās 128 audzēkņi, no kuriem 6.klasi absolvēja 8 skolēni. Septiņi no tiem mācības turpinās Siguldas Valsts ģimnāzijā, bet viens plāno izglītību turpināt Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā. 1.septembrī mācības šajā skolā uzsāks 66 pirmklasnieki un 12 jauni bērni no 2.–6.klasei. „Skolas ietilpība būs sasniegusi tās maksimālo skolēnu skaitu. Līdz jaunā mācību gada sākumam mums vēl jāatrisina dažādi jautājumi, lai tik liels skolēnu skaits spētu ērti mācīties mūsu skolā,” stāstīja sākumskolas direktore Sanita Ungura. Skolā deputātiem un Siguldas novada pašvaldības darbiniekiem bija iespēja aplūkot izglītības iestādes telpas un aprīkojumu. Deputāti apmeklēja arī moderno tehnoloģiju klasi, kurā atrodas 24 planšetdatori, 12 stacionārie datori, kā arī trase LEGO Mindstorm robotikas nodarbībām.

Runājot par jaunajām tehnoloģijām, direktore stāstīja pieredzi par skolēnu mobilajiem telefoniem: „Nav noslēpums, ka katram skolniekam tagad ir mobilie telefoni, kuri nereti stundās traucē mācību procesu. Vecāku ierosinājums bija uzšūt speciālu mobilo telefonu turētāju, kurā izslēgtus telefonus bērni ievieto pirms stundas un tos drīkst ņemt, kad tā noslēgusies. Skolā ir pusstunda – no plkst.14.30 līdz 15.00 – kad skolēni drīkst darboties ar saviem telefoniem, spēlēt spēles, barot virtuālos dzīvnieciņus un darīt citas lietas. Tomēr nākamajā mācību gadā skola plāno uzstādīt vēl stingrākus noteikumus attiecībā uz mobilajiem tālruņiem, jo uzskata, ka sākumskolas skolēniem tie nav nepieciešami, ja skolā ir pieejams gan dators, gan tālrunis, pa kuru sazināties ar vecākiem”.

Hosteļa „Kaba” pārvaldītājs Artis Murāns deputātus un pašvaldības speciālistus iepazīstināja ar viesnīcu un jauniešu mītni, kurā mācību gada garumā uzturas aptuveni desmit skolēni un pedagogi, kas strādā Siguldas Valsts ģimnāzijā, bet viņu mājas atrodas tālu no Siguldas. Hostelī iespējams uzņemt līdz 150 cilvēkiem un par to labsajūtu rūpējas 20 cilvēku apkalpojošais personāls, kā arī virtuves kompleksa darbinieki. Viesnīcā parasti uzturas lielākas skolas vai sportistu treniņgrupas. Plašajās konferenču zāles telpās aktīvajā sezonā notiek gan baleta, gan jogas nodarbības.

Pēc iepazīšanās ar Laurenču infrastruktūru, deputāti Sporta un aktīvās atpūtas centra konferenču zālē piedalījās Apvienotajā Attīstības, tūrisma un sporta komitejas un Finanšu komitejas sēdē, kuru apmeklēja arī jauniešu neformālās apmācības programmas dalībnieces, kuras vēlas līdzdarboties pašvaldības lēmumu pieņemšanā.

Siguldas novada Domes nolikums paredz, ka komitejas un Domes sēdes ir atklātas un tās var apmeklēt ikviens interesents.

Lai uzlabotu novadnieku iesaistīšanos pašvaldības darbā un lēmumu pieņemšanā, nākamo (plānota 2.jūlijā plkst.16.00 Siguldas Jaunās pils Deputātu zālē) un arī turpmākās Siguldas novada Domes sēdes, būs iespējams vērot interneta video tiešraidē Siguldas novada pašvaldības informatīvajā interneta vietnē www.sigulda.lv.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi