×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-06-18
Aicina laicīgi likvidēt bīstamos kokus

Iepriekš piedzīvotās vētras ir pierādījums tam, ka daudzi bojājumi nerastos, ja privātīpašnieki laikus būtu parūpējušies par bīstamo, sauso un savu laiku nodzīvojušo koku izzāģēšanu. Siguldas novada Zaļumsaimniecības speciālisti aicina iedzīvotājus apsekot savos īpašumos un tiem piegulošajās teritorijās esošus bīstamus kokus un, rūpējoties par savu un apkārtējo drošību, veiktu koku nozāģēšanu.

Par koka bīstamību parasti liecina:
• Uz stumbra vai zariem ir pamanāmas piepes vai sēnes.
• Redzams plīsums stumbrā.
• Pacelta sakņu sistēma, koks sasvēries.
• Daudz lielu nokaltušu zaru.
• Stumbra dalīšanās divās vai vairākās galotnēs
• Uz koka stumbra ir redzamas rētas
• Kokā ir redzami dobumi  u.c. pārmaiņs koku stumbros.

Pirms koku nozāģēšanas ir nepieciešama atļauja, ko iespējams saņemt Siguldas novada pašvaldības Īpašumu nodaļā. Bīstamu koku zāģēšanas atļauja ir bez maksas.

Zaļumsaimniecības speciālisti atgādina, ka nav pieļaujama koku vai krūmu stādīšana ārpus sava zemes gabala robežām.  Šādi apstādījumi bieži vien traucē ceļupārredzamību un ir bīstami satiksmes drošībai, kā arī apgrūtina ielu malu kopšanu. Lūdzam šādus stādījumus likvidēt vai pārstādīt tos savā teritorijā.

Aicinām, zemes īpašniekus kopt zemes gabalus, kur vēl nav veikta apbūve, nepieļaujot krūmu un koku sējeņu augšanu tajos. Ja nepieciešama papildus informācija par iespējām kā sakopt teritoriju, aicinām zvanīt Siguldas novada pašvaldības Īpašumu nodaļai pa tālruni 67800952.




 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi