×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-06-18
Tiks uzstādīta aizsargbarjera uz šosejas A2; Pīlādžu ielā turpmāk būs strupceļš

VAS „Latvijas valsts ceļi” informē, ka 19. un 20.jūnijā Latvijas Autoceļu uzturētājs uzsāks aizsargbarjeras montāžu uz šosejas A2, kas krustojas ar Nītaures ielu (turpinājumā Pīlādžu iela).

Papildus tam tiks uzstādītas attiecīgas ceļa zīmes, lai regulētu satiksmi, tostarp uz Helmaņa ielas tiks uzstādīta ceļazīme, kas norāda uz strupceļu Pīlādžu ielā.

VAS „Latvijas valsts ceļi” atvainojas par sagādātajām neērtībām!

Atgādinām, ka Pīlādžu ielas iedzīvotāji vairākkārt informējuši VAS „Latvijas valsts ceļi” par nepieciešamību novirzīt intensīvo satiksmi no Pīlādžu ielas. Turpmāk intensīvāka satiksme notiks pa Helmaņa ielu, kuru plānots remontēt pēc projekta „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Siguldas novada Siguldas pilsētā, IV kārta” realizācijas. Projekta ietvaros SIA „Saltavots” ir noslēdzis līgumu ar AS „UPB”par kanalizācijas tīklu paplašināšanu Peltes – Kalnabeites rajonā. Projekta ietvaros paredzēts izbūvēt maģistrālo kanalizācijas tīklu (spiedvads, paštece) piecu kilometru garumā, ūdensvadu 0,9 kilometru garumā. Tiks veikta arī divu jaunu kanalizācijas sūkņu staciju izbūve un vienas esošās kanalizācijas sūkņu stacijas rekonstrukcija. Būvdarbi šajā rajonā ir jau uzsākti, un tos plānots pabeigt līdz septembra beigām.
Būvdarbu p
asūtītājs ir SIA „Saltavots”.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Valdis
- 2014-06-20 09:59

Bet, kādēļ ir jābrauc pa Mores ielu, ja turpat blakus ir Zinātnes iela - izgaismota, ar luksoforu, regulējama, droša. Ar mašīnu jau soļi nav jāskaita. Nebūs jātraucē bērnudārznieku vecāki + nekad nevar zināt, kad mazie vai arī lielie iet pa ceļa malu. Savukārt Zinātnes ielai visā garumā ir gājēju celiņš - visiem droša pārvietošanās. Pamainiet savus ieradumus un redzēsiet, ka jaunais pieradums nesīs tikai pozitīvas pārmaiņas!

Atbilde: Valdis
Jēkabs no blakusmājas
- 2014-06-20 10:53

Bet kādēļ man būtu jātērē savs dārgais laiks braucot caur Cēsīm uz Siguldas centru!? Phu-tphu-tphu - tad kad nedod Dievs kādam paliks slikti ar sirdi, vai būs ugunsgrēks Ābeļdārza galā - tad varbūt kāds arī aizdomāsies par SAKĀRTOTU infrastruktūru!
Par puteķļiem piekrītu, bet nepiekrītu par pašdarbībām un latviešu kūtrumu. Žetons, kas izcīnija barjeru, ne tik kā par to nevajadzīgo barjeru, cik par to, ka cilvēks vispār kaut ko dara - tā turpināt un nost ar barjeru un skaistam asfaltam ar ātruma slāp;et;ajiem ar gājēju celinjiem!
Un vai Tevi pašu apmierina Helmaņa un Zinātnes ielu kvalitāte?

Atbilde: Valdis
Ābeļdārza iedzīvotāja
- 2014-06-20 16:50

Varbūt Zinātnes ielas ielā varam braukt gar Miltu bodi un Būvmeistaru!!!
Vai caur Mālpili uz Rīgu! Kāpēc gan nē? Tur nav bērnu dārzs, un pie Raibā ir luksafors!!!

Atbilde: Valdis
Ābeļdārza iedzīvotāja
- 2014-06-20 16:55

Starpcitu, kad sāksies saltavota "kanalizācijas" darbi - ielas būs pusbloķētas - ja mājai ir vajadzīga rezerves ieeja - vai arī ciematā ātrajai palīdzībai nav jāvar iebraukt jebkuros apstākļos.

Lai pīlādžu ielas iedzīvotāji, pārvietojas tad arī pa savu "kluso ielu"!

Administrācija
- 2014-06-20 09:22

Labdien!
VAS „Latvijas Valsts ceļi” informē, ka šosejas A2 un Nītaures ielas krustojumā jau vairākus gadus ir izveidota nelegāla uzbrauktuve no Pīlādžu ielas. Un tā kā tā nav likumīga un par ielas intensīvo satiksmi sūdzējušies minētās ielas iedzīvotāji, rakstot vairākas vēstules VAS „Latvijas valsts ceļiem” ar lūgumu slēgt šo nelegālo pieslēgumu, minētā iestāde nolēma uzstādīt aizsargbarjeru, tādējādi ierobežojot nelikumīgo un tajā pašā laikā bīstamo satiksmi minētajā uzbrauktuvē. „Latvijas Valsts ceļi” Valsts autoceļu sakārtošanas programmas 2014.–2020.gadam plānā (2.tabula, 47.ieraksts, http://kartes.lvceli.lv/files/Projekti/Valsts%20autocelu%20sakart%20progr_2014_2020_projekts_150513.pdf) norāda uz to, ka 2019.gadā šo autoceļa A2 posmu varētu rekonstruēt, izbūvējot legālu nobrauktuvi uz Pīlādžu ielu un izveidojot regulējamu krustojumu. Bet vai tā notiks – Siguldas novada pašvaldība nevar garantēt, jo valsts ceļu tīkla remontdarbu plāni katru gadu tiek aktualizēti. Posma rekonstrukcija sākotnēji bija paredzēta jau 2013.gadā.
Pēc plašāka skaidrojuma par aizsargbarjeras uzstādīšanu uz autoceļa A2 krustojumā ar Nītaures ielu lūdzam sazināties ar VAS „Latvijas Valsts ceļi” pārstāvjiem.
Siguldas novada pašvaldības būvinženieris informē, ka grantēto ielu un ceļu planēšana notiek saskaņā ar nolikumu un grafiku, vidēji vienu līdz divas reizes mēnesī, atkarībā no laikapstākļiem. Pīlādžu iela tika planēta pirmdien, 16.jūnijā.
Par gājēju/velo celiņu pašvaldība informējusi jau iepriekš – teritoriju ap šoseju posmā starp Zinātnes ielu un tirdzniecības centru „Raibais suns” apsaimnieko VAS „Latvijas Valsts ceļi” un plānotā ietves izbūve ietilpst iepriekšminētajā šosejas rekonstrukcijas projektā. Pašvaldība ir izbūvējusi gājēju ietvi pa Pulkveža Brieža ielu un aicina izmantot to, lai gājēju un velosipēdu kustība būtu droša.
Siguldas novada pašvaldība tuvāko gadu laikā plāno turpināt sakārtot pašvaldības ceļu tīklu, sakārtojot asfaltētās ielas un asfaltējot grantētās ielas un ceļus, bet tas varēs notikt tikai tad, kad zem ielas vai ceļa tiks sakārtotas visas apakšzemes komunikācijas. Attiecīgi arī māju īpašniekiem ir jāpieslēdzas pie apakšzemes komunikācijām, lai pēc tam nebūtu jāveic rakšanas darbi, kas sabojātu asfalta segumu. Atgādinām, ka Siguldas novada pašvaldība veikusi grozījumus 2007.gada 20.jūnija saistošajos noteikumos Nr.12 „Par fizisku un juridisku personu līdzdalību infrastruktūras objektu izbūves un rekonstrukcijas darbu līdzfinansēšanā”, kas nosaka kārtību, kādā iedzīvotāji vai Siguldas novadā esošie uzņēmumi var ierosināt dažādu infrastruktūras objektu būvniecību un rekonstrukciju Siguldas novada teritorijā un kā tiek piešķirts Siguldas novada pašvaldības līdzfinansējums infrastruktūras objektu uzlabošanai.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Administrācija
Jēkabs no blakusmājas
- 2014-06-20 09:45

Zemāk kāds jau bija iekustinājis problēmu par braukšanu gar bērnudārzu, ja izbraukšanai uz vidzes sosejas izvēlētos MORES IELU! Nesenā pagātnē tika izveidota auto stāvvieta bērnu vecākiem, kas atveduši savas atvases uz bērnu dārzu uz Institūta ielas, bet būtībā, joprojām bērnus izlaiž uz mores ielas - ierosinājums: izskatīt iespējas uzlikt šajā ielā ceļa zīmes apstāties aizliegts, tādejādi neradot sastrēgumus no rīta un vakarā uz mores ielas un neapdraudot cilvēkus, jo ceļa zīme apdzivota vieta - NAV UN NEDRIKST but risinājums problēmei, tā pat kā ceļa zīme BEDRES, NELIDZENS CEĻŠ!

Atbilde: Administrācija
Jēkabs no blakusmājas
- 2014-06-20 10:58

Siguldas novada pašvaldības būvinženieris informē, ka grantēto ielu un ceļu planēšana notiek saskaņā ar nolikumu un grafiku, vidēji vienu līdz divas reizes mēnesī, atkarībā no laikapstākļiem. Pīlādžu iela tika planēta pirmdien, 16.jūnijā.

Pārējām ielām cik saprotu nav ielu statuss un nav planēšanas grafiks!? Vai tomēr, kad atceramies pašvaldību vēlēšanas, jeb pāris nedē\'\'las pirms tām,kad ielas planēja ik pa pārdienām!
Tagad ja pārējās ielas nav ielas, kā piem. Pļavu, Avotu utml., tad kur paliek nauda, ko dome atvēlējusi šo ielu planēšanai, jo reāli dzīvē šo ielu planēšana nenotiek!??

Atbilde: Administrācija
Ābeļdārza iedzīvotāja
- 2014-06-20 16:40

Preventīvi vajadzēja nodrošināt aizsargbarjeras spēļu laukumam Helmaņu ielā - bērni ar bumbām un riteņiem manevrē starp mašīnām!!! Ar satiksmes intensitāti pie bērnudārza vajadzētu aizliegt apstāties - CSN tiek kritiski pārkāpti - nemitīgi tiek apdraudēti mazie cilvēciņi!!!

Atbilde: Administrācija
Ābeļdārza iedzīvotāja
- 2014-06-20 17:01

"Pīlādžu iela tika planēta pirmdien, 16.jūnijā" - ja to sauc par planēšanu, sauciet mani par ceļu inžinieri!
Saskaņā ar nolikumu un grafiku - uz e-pastu: "Parādiet lūdzu grafiku, paziņa tā arī nesaņēma atbildi".
Ja godīgi, nesaprotu, kā var tā melot par ceļu planēšanu - ja nav naudas, tā arī pasakiet, nevis atspēkojaties ar nepamatotiem apgalvojumiem! Šogad planētājus esam redzējuši ne vairāk kā 3 reizes. Un sniegs šogad nebija jātīra- un pat tad nekādas aktivitātes!!!

Minks
- 2014-06-20 07:33

Interesanti-pasi Abeldarza iedzivotaji tachu brauc pa to kvartalu-vai tad pasi nevar piedomat un neputinat kaiminjus? Tie tacu ir vietejie un savejie,kas trako pa tam ielam, putina viens otru, neievero zimes. Ja pashi paliks kartigaki un draudzigaki,tad ari problemu bus pashiem.

zigis
- 2014-06-20 07:27

Nu vismaz nesacelsies putekļu mākonis 10m augstumā,un zīme 20km/h ir paredzēta privātmaju rajonam ,pārēja helmaņu ielā var pārvietoties 50km/s tāpat kā pilsētā,

Atbilde: zigis
Jēkabs no blakusmājas
- 2014-06-20 09:27

Ļaudis būsim godīgi, cik no mums ir gājuši uz domi vai kur citur ar vēlmi sakārtot infrastruktūru ābeļdārzā!?? Varbūt daži!
Barjera nav risinājums putekliem nedz arī bērnu un gājēju komfortablai dzīvošanai ciematā! Kāds no jums nemaksā zemes nodokli kā pilsētā, kāds no jums nevēlas skaistas asfaltētas ielas ar normāliem (ne tiem kas pie auto iles vai krievu skolas) "guļošajiem policistiem", gājēju celieņiem, laternām!? Būtu jauki taču, vai ne? Pie tam tie patvaļīgi uzveltie akmeņi, sētu žogi pārbīdītie pēc katra iniciatīvas un etiķkoki ceļa vidū, ja būtu utalizēti, būtu tāču skaisti!

Atbilde: zigis
Jēkabs no blakusmājas
- 2014-06-20 09:33

Problēmas risinājums nav ceļa zīmes - apdzivota vieta, bet gan infrastrukturas sakārtošana, patvaļas nogriešana jau saknē un KOPĒJA problēmas risināšana. Dzīvošana reālos laukos, ar puteķļiem bardakā!? Nu ko Jūs!
Mans ierosinājums būtū šāds - tie aktīvisti, kas tēlo ceļu policistus ābeļdārzā, veļ laukakmeņus, stāda kokus ceļa vidū, apgriežot tikai tos zarus, kas aug uz sētas pusi - paņemat uztaisat iesniegumu par infrastrukturas sakartošanu un apstaigājat kaimiņus, Jūs pacienās ar kafiju un parakstīs iesniegumu, viss būs kā 21 gs., ne linča tiesā kur katrs atsevisķi ar cirrvīti klinti cērt!

Rita
- 2014-06-19 23:27

Tagad visi drāzīsies pa Helmaņa ielu, šaubos, ka ieveros zīmi apdzīvota vieta 20km/h.

zigis
- 2014-06-19 21:40

Ļoti jauki,ka beidzot kāds ierosināja privatizēt šos aizaugušos,nesakoptos ābeļdārza ganu ceļus.Un ļoti labi,ka pilādžu ielu nobloķēja,jo tāpat neviens neivēroja ceļu satiksmes zīmi \'\'apdzīvota zona\'\'.Žēl protams gājējus,tur tiešām vajadzēja jau sen izveidot gājēju pāreju..

Atbilde: zigis
Ābeļdārza iedzīvotāja
- 2014-06-20 17:15

Aizaudzis, nesakārtots ir tikai viens ceļš (kurš netiek izmantots), tas nešķērso Pīlādžu ielu!!!
Šīs šķērsielas tad ir vienīgais jēdzīgais veidz iztikt no ciemata gājējiem.
Cilvēkiem, kas strādā piem., dzelzceļa stacijā būtu jāiet apkārt pa Zinātnes ielu? -Šie cilvēki apdraudot sevi,bridīs pa lauka malu! Skolēni?-arī viņi izmantos šos ceļus!

Lielākā daļa ciematā esošo sētu ir ieceltas ceļa teritorijā. Reti kura sēta un māja ir uzbūvēta atbilstoši
pirmatnējās ciemata plānošanas vadlīnijām. Teju katrs ir uzbūvējis māju tuvāk sētai, sētu ceļa teritorijā. Reti kur var redzēt 3m no sētas zālīti.

Rižais
- 2014-06-19 20:41

Būšu nepopulārs, bet teikšu, ka ir pareizi.
Dzīvoju ZPS un man jau sen liekas, ka tā izbrauktuve/iebrauktuve nav droša. Vienmēr tur kāds kaut ko gāzē, mēģina izgriezt/iegriezt, pārskriet.. reāli traucē. Un tad vēl paši cepas, ka tas nelegālais ceļš nav asfaltēts. Cik vēsturiski atceros, tā izbrauktuve vispār nav legāla.
Un tas, uz kā jūs tur izlecat, ir tomēr valsts autoceļš. Neesmu domes aizstāvis, bet ja autoceļš pieder valstij, tad nav jēga domei prasīt gājēju pāreju. Katram sava atbildība. Ir ierosinājums - griežamies pie tā, kas atbildīgs un kas var tur ar kāsu iet un krāsot!

Aija
- 2014-06-19 16:43

Saprotu Piladzu ielas iedzivotajus. Bet, kapec uzliekot barjeras nemaz nav padomats par kajamgajejiem. Kapec man ar bernu ratiem ir jabrauc bezmazvai pa gravi, lai skersotu soseju. Un vispar kapec sai vieta nav ierikota apgaismota gajeju pareja. Sai vieta vismaz 100 cilveku ik dienu skerso soseju.

Rita
- 2014-06-19 14:12

Jā, patiešām absurds! Tagad visi pa Helmaņa ielu un intensīvo satiksmi gar bērnudārzu. Pats labākais, ka Helmaņa ielā pārvilks kanalizācijas ūdensvadu, tad sāksies pilnīga jautrība. Nedod dievs ātrajiem un ugunsdzēsējiem tagad riņķot, lai nokļūtu pie ābeļdārza iedzīvotājiem.

KristīneA
- 2014-06-19 13:14

kas notiek? ko tas nozīmē? tagad dzīvosim ārpus visas realitātes, kā man kā māmiņai sobrīd nokļūt uz pilsētu, iet ar mazu bērnu cairi visām Peltēm no Avotu ielas lai tiktu uz veikalu??????? Un kur ir mūsu ilgi solītasi asfalts???? Tagad satiksme tiks novirzīta tikai pa Helmaņu ielu, kur satikme būs daudz lielāka, jo visi ciemata iedzīvotāju pārvietosies galvenokārt pa so ielu? Tad vismaz Helmaņu ielu uztaisam par cilvēcīgu! Ko mēs darīsim ziemā kad ielas tiks aizputinātas, dzīvosim kā sūnu ciemā!!!!!!!

Elina Luse
- 2014-06-19 11:51

Ziemā - kad ir putenis un sānvējš no lauka uz Helmaņu ielu, šīs ielas ir vienīgā iespēja iedzīvotājiem izkļūt no ciemata, ja Helmaņu iela ir bloķēta ar sniegu (tas notiek katru ziemu, vējš ceļu aizpūš 3stundu laikā- sniega tīrītājs iztīra maksimums 2x dienā, pat labākajos tīrīšanas laikos, ceļš nav izbraucams).

Elina Luse
- 2014-06-19 11:50

P.S. Par Pīlādžu ielu - MALAČI - ka tik iegūt papildus zemes gabalu. Varbūt vēl lielākus akmeņus uz ceļa uzvelt vai kā citādi ārdīties pa ciematu!!!

Mums ir jādomā kā uzlabot infrastruktūru, nevis piemājas mauriņa apjomu.
Ja nav ceļu greideresana, žogi uzcelti uz ceļa- par kādu ceļa atsavināšanu mēs runājam?!- viss jau ir patvaļīgi atsavināts.

Elina Luse
- 2014-06-19 11:43

Jau atkal - kārtējā patvaļa!!!
Kārtējais indivīdu izgājiens - esmu šokā par šādu aptaujas "veikšanu" - ne personīgu iedzīvotāju uzrunāšanu.
Labāk būtu greideri atsūtījuši. Dzīvojam nevis Siguldā, bet laukos - kur katrs rīkojas pēc sava prāta.

Pasākumi