×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-06-19
Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā muzicēs Norvēģijas un Siguldas orķestri

Trešdien, 25.jūnijā, plkst.18.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā paredzēts norvēģu jauniešu orķestra ”Meldal Skolekorps” koncerts. Norvēģi uzstāsies kopā ar Siguldas jauniešu pūtēju orķestri „Sudrabskaņa”.

"Meldal Skolekorps” ir skolēnu pūtēju orķestris no maza ciemata Norvēģijā netālu no Trondheimas. Orķestris dibināts 1957.gadā un tās dalībnieku vecums ir no 9 – 19 gadiem. Trīsdesmit mūziķu sastāvs, ambiciozā diriģenta Helge Rolstadås vadībā, satiekas mēģinājumos katru trešdienu. Skaņdarbu repertuārs ir ļoti plašs - sākot no seniem maršiem, līdz pat populārajai mūzikai.

Katru gadu Norvēģijas Konstitūcijas pieņemšanas dienā, kas norisinās 17.maijā, "Meldal Skolekorps” orķestris piedalās svinīgā koncertā un marša gājienā turpat vai visas dienas garumā. Savukārt Ziemassvētku laikā viņi uzstājas ar Ziemassvētku dziesmām gan baznīcās, gan arī citās pasākumu vietās.

Vasaras laikā orķestris parasti piedalās kādā mūzikas festivālā Norvēģijā vai arī ceļo ārpus valsts. Pēdējie braucieni bijuši uz Dāniju un Angliju, bet šogad tiks apciemota Latvija un arī skaistā, viesmīlīgā Sigulda. Kopumā norvēģu skolēnu orķestris Latvijā sniegs trīs koncertus – 24.jūnijā Rīgā, 26.jūnijā Jūrmalā, bet 25.jūnijā Siguldā tiks organizēts kopīgs sadraudzības koncerts ar jauniešu pūtēju orķestri „Sudrabskaņa” Elmāra Rudzīša un Arņa Šmitiņa vadībā.

Visi laipni gaidīti un aicināti!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi