×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-06-20
Siguldas novada izglītības iestādes absolvējis 471 skolēns

2013./2014.mācību gadu Siguldas novada izglītības iestādēs uzsāka 1872 skolēni no 1. līdz 12.klasei, no kuriem mācības 1.klasē uzsāka rekordliels skolēnu skaits – 230 bērni. Septembrī tika atklāta arī jauna sākumskola, kura no 1. līdz 6.klasei uzņēma 119 bērnus.

Šodien, 20.jūnijā, notiks šā gada pēdējais Siguldas novada izglītības iestāžu izlaidums – dokumentus par vidusskolas absolvēšanu saņems 87 Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi.

Kopumā Siguldas novada izglītības iestādes absolvējis 471 skolēns, kas ir par pieciem skolēniem mazāk nekā pērn, 2012./2013.mācību gadā.

Šogad pirmsskolas izglītības dokumentus Siguldas novadā saņēma 185 bērni, kas ir par četriem bērniem vairāk nekā pērn. Bērnudārzu „Pīlādzītis” absolvēja 31 audzēknis, „Ābelīti” – 59 bērni, „Saulītē” šajā gadā bija 44 absolventi, bet „Ieviņā” – 29. Allažu pirmsskolas izglītības grupā dokumentus par bērnudārza absolvēšanu saņēma 13 bērni, Morē – 9. Nākamajā gadā būs arī pirmais izlaidums PII „Pasaciņa”.

Laurenču sākumskolas 6.klasi absolvēja astoņi bērni, no kuriem septiņi mācības turpinās Siguldas Valsts ģimnāzijā, bet viens – Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā.

Pamatskolas izglītības dokumentus Siguldas novadā saņēma 146 skolēni, kas ir par 14 bērniem vairāk nekā pērn. Siguldas Valsts ģimnāzijas 9.klasi absolvēja 77 audzēkņi, bet Siguldas pilsētas vidusskolā pamatskolu pabeidza 25 jaunieši. Siguldas 1.pamatskolā dokumentus par pamatskolas izglītības iegūšanu saņēma 27 skolēni, Allažu pamatskolā – 12, bet Mores pamatskolā – pieci skolēni.

Vidusskolas izglītību Siguldas novadā ieguvuši 132 skolēni, kas ir par 31 skolēnu mazāk. Siguldas Valsts ģimnāziju absolvēja 87 jaunieši, bet Siguldas pilsētas vidusskolu – 45 skolēni.

Profesionālās ievirzes izglītības iestādes šogad absolvējis 51 audzēknis. Siguldas Sporta skolu šajā mācību gadā absolvēja 12 audzēkņi, bet Mākslu skolu „Baltais Flīģelis” – 39 skolēni, no tiem viens apguvis mūzikas programmu vidējā izglītībā, 22 – mūzikas programmu pamatizglītībā, savukārt 16 audzēkņi saņēmuši dokumentus par mākslas programmas apgūšanu pamatizglītībā.

Pašvaldība sveic Siguldas novada izglītības iestāžu absolventus, vēlot viņiem iecerēto domu, cerību un vēlmju piepildījumu. Lai izdodas!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


aim
- 2014-06-22 09:51

"Vidusskolas izglītību Siguldas novadā ieguvuši 132 skolēn"i- un lielākā daļa no viņiem studēs/strādās Rīgā, bet diemžēl autobusu ietilpība uz Rīgu ir tāda, kāda ir. Jau sen reisi Sigulda-Rīga no rītiem un vakarā Rīga- Sigulda ir pārpildīti.........Jā, protams, var braukt ar autobusiem, kas iet cauri Siguldai pa šoseju- ar Smiltenes, Cēsu, Gulbenes u.c.autobusiem, tikai tie maksā stipri dārgāk: 2,75 eur, kamēr "siguldietis" 2,15 eur. Dienā tas ir par 1,20 eur vairāk. Un mēnesī ir 20-23 darba dienas.......

Pasākumi