×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-06-20
Sigulda un Vācijas sadraudzības pilsēta atzīmē 25 gadu sadarbību

No 19. līdz 24.jūnijam Siguldā viesojas Vācijas sadraudzības pilsētas Štūres (Stuhr) pārstāvji. Šajās dienās, atzīmējot pašvaldību 25 gadu sadarbību, tiek atjaunots 1989.gadā noslēgtais sadarbības līgums. Atzīmējot sadraudzības gadadienu, no 20.jūnija līdz 18.jūlijam Siguldas novada Kultūras centrā būs apskatāma Vācijas sadraudzības pilsētas mākslinieču izstāde.

Viesojoties Siguldā Vācijas pašvaldības kolēģiem būs iespēja apmeklēt Sporta un aktīvās atpūtas centru, Livonijas ordeņa Siguldas pili, Rīgas rajona slimnīcu, tiekoties ar speciālistiem viesi varēs novērtēt Siguldas novada pašvaldības veiktās investīcijas pilsētvides sakārtošanā, kā arī pārrunāt nākotnes sadarbības iespējas.

Novērtējot Siguldas kā projekta “Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014” galvenā sadarbības partnera statusu, un, lai iepazītos ar Latvijas kultūras tradīcijām, Vācijas pilsētas pārstāvjiem būs iespēja apmeklēt Vasaras saulgriežu svinības Turaidas muzejrezervātā.
Sadarbības līgums starp Siguldu un Štūri tika noslēgts 1989.gada 30.aprīlī. Šajos 25 sadarbības gados, pateicoties gan Siguldas pilsētas (vēlāk novada) pašvaldības, gan Štūres pašvaldības un kopienas atbalstam, ir notikušas skolēnu delegāciju vairākkārtējas apmaiņas, pašdarbības kolektīvu (deju kolektīvi, koru, orķestru, mūziķu, folkloras grupu) un sportistu viesošanās, ārstu, mākslinieku, skolotāju, bērnudārzu audzinātāju, bibliotekāru un muzeja darbinieku apmaiņas programmas, uzņēmēju un lauksaimnieku pieredzes apmaiņa. Sadraudzības biedrības ietvaros Siguldas iedzīvotāji saņēmuši labdarības sūtījumus Ziemassvētkos, biedrība atbalstījusi Siguldas jauniešu profesionālās izglītības un vācu valodas apguvi, kā arī kultūras kontaktu veidošanos. Sadraudzības tradīcija ir kopīgi Ziemassvētku tirdziņi un Līgo svētki. Pēdējos gados Štūres iedzīvotāji aktīvi ziedo Siguldas maznodrošināto iedzīvotāju Zupas virtuves nodrošināšanai – 2009.gadā Štūres iedzīvotāji Zupas virtuvei ziedoja 1300,50 eiro, 2010.gadā 1850 eiro, 2011.gadā 6000 eiro, 2012.gadā 3000 eiro un 2013.gadā 3000 eiro un 2014.gadā ziedojumi ir veikti 1000 eiro apmērā.

Pirms 25 gadiem, 1989.gadā, atzīmējot abu pilsētu sadarbības uzsākšanu, Siguldas pārstāvji Štūrē iestādīja ievu. Nostiprinot sadraudzības saites starp Siguldu un Vācijas pilsētu Štūri, un, atzīmējot abu pilsētu sadraudzības divdesmito gadadienu, 2009.gada 28.maijā pie Siguldas novada pašvaldības Dienas centra, piedaloties abu pilsētu mēriem, arī tika iestādīta ieva.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi