×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-06-25
Jūlija svētdienās Siguldas Jaunās pils dārzā notiks Muzikālās brokastis

Turpinot mūzikā stāstīt aizraujošu stāstu par Ludviga van Bēthovena saistību ar Siguldu, jūlija svētdienu rītos no plkst.11.00 līdz 12.00 Siguldas Jaunās pils dārzā notiks bezmaksas kamermūzikas koncerti „Bēthovens un Sigulda”. Koncertos klausītāji dosies neparastos muzikālos ceļojumos pa dažādiem laikmetiem un mūzikas žanriem, sākot no Bēthovena un viņa laikabiedru – Vīnes klasiķu – darbiem līdz pat mūslaiku komponistu mūzikai.

6.jūlijā plkst.11.00 Norvēģijas Bruņoto spēku štāba orķestris – Eiropas militāro orķestru festivāla viesis, sadarbībā ar Eiropas kultūras galvaspilsētu „Rīga 2014”. Norvēģijas Bruņoto spēku štāba orķestris ir lielākais profesionālais pūšaminstrumentu orķestris Norvēģijā, kā arī viens no prestižākajiem Norvēģijas Bruņoto spēku kolektīviem.
Orķestra repertuārā ir plašs žanru klāsts – klasiskā un mūsdienu mūzika, džeza un populārā mūzika, kas tiek izpildīta ļoti augstā mākslinieciskā līmenī un meistarības pakāpē.

13.jūlijā plkst.11.00 „No menueta līdz tango”. Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un kamermūzikas apvienības „Trio NYX” mūziķes flautiste Anete Toča un vijolniece Tatjana Ostrovska, un ģitārists, altists, topošais diriģents Artūrs Gailis apvienojušies kopējā koncertprogrammā, lai mazliet neierastā salikumā – vijoles, ģitāras un flautas skaņās – izspēlētu dažādu laikmetu un paaudžu dejas no klasiskā menueta līdz pat ugunīgajam tango, kas skanēs L. van Bēthovena, J.Kreicera, Ž.Ibēra un A.Pjacollas mūzikā.

20.jūlijā plkst.11.00 „Vīne. Pilsētas un meža stāsti”. Vīne visos laikos bijusi mūzikas lielpilsēta. Šajā programmā aicinām doties muzikālā ceļojumā: ieskatīties skaistās pilsētas vēstures lappusēs 18. un 19.gadsimtā – Vīnes klasicisma radītāju L. van Bēthovena, J.Haidna un V.A.Mocarta dzīves laikā, ceļojuma turpinājumā izjust F.Šūberta mūzikas romantisko elpu. Jaunu un īpašu lappusi Vīnes, Austrijas un visas pasaules muzikālajā vēsturē ierakstījis valšu karalis Johans Štrauss. Programmā piedalīsies mākslinieki: Aldis Liepiņš (klavieres), Evija Martinsone (soprāns), Ivars Bezprozvanovs (čells), par Vīni, laikmetiem un programmā atskaņoto skaņdarbu komponistiem stāstīs muzikoloģe Karina Bērziņa.

27.jūlijā plkst.11.00 „Muzikālā galerija”. Pieci talantīgi un harizmātiski orķestra „Sinfonietta Rīga” mūziķi, kuri savu radošo degsmi un spēles meistarību izpauž, muzicējot arī pūšamo instrumentu kvintetā, aicina uz koncertprogrammu „Muzikālā galerija”.
Koncertā skanēs L. van Bēthovena mūzika un spilgti dažādu gadsimtu mūzikas šedevri – V.A.Mocarta, J.Pahelbela, F.Farkāša, E.Grīga, S.Džoplina, Ž.Ibēra un Dž.Gēršvina skaņdarbi. Piedalīsies: Ilona Meija (flauta), Pēteris Endzelis (oboja), Guntis Kuzma (klarnete), Jānis Semjonovs (fagots), Artūrs Šults (mežrags).


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi