×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-07-07
Noslēdzies SEB MTB maratons Siguldā; priekšsēdētājs uzrāda labus rezultātus prestižajā UCI distancē

Svētdien Siguldā norisinājās Latvijas lielākā kalnu riteņbraukšanas seriāla – SEB MTB maratona – ceturtais posms, kas iekļauts arī prestižajā UCI (Starptautiskās riteņbraukšanas savienības) sērijas kalendārā. Aizraujošajā „Skandi motors” braucienā 82 kilometru garajā distancē lielisku uzvaru izcīnīja „Rietumu–Delfin” sportists Dmitrijs Sorokins. Kopumā Siguldas posmā startēja 2000 dalībnieki.

SEB MTB maratons šogad norisinās jau 13.sezonu. Siguldas posmā svētdien sacensības notika karstos un saulainos laikapstākļos, un šis posms bija īpašs ar to, ka šīs ir vienīgās kalnu riteņbraukšanas sacensības Latvijā, kas iekļautas UCI MTB sērijas kalendārā. 2016.gadā tieši Sigulda uzņems Eiropas MTB maratona čempionātu. Sacensību organizatori un Siguldas novads bija parūpējušies par lieliskām trasēm, kas vienaldzīgu neatstāja nevienu dalībnieku. Distancē bija iekļauti virkne Gaujas senlejas kāpumi un nobraucieni, šauras meža taciņas, ūdens un dubļu posmi, kā arī citi šķēršļi.

Pirmo reizi pēdējo gadu laikā „Skandi motors” distances braucējiem bija jāveic vairāk nekā 82 kilometru gara distance. Lai arī šīs sacensības netika iekļautas kopējā seriāla ieskaitē, tomēr brauciens izvērtās ļoti spraigs. Pirms starta klātesošie tika iepazīstināti ar vadošajiem pašmāju un arī citu valstu sportistiem, kas ieguvuši UCI punktus. Vistālāko ceļu uz Latviju bija mērojis otrs labākais Kanādas kalnu riteņbraucējs Tims Karletons. Viņš atrodas pasaules vadošo MTB maratonistu labāko 80 skaitā un startējis arī pasaules čempionātā. Karletonam vissīvāko konkurenci solījās izrādīt vadošie Latvijas un Igaunijas sportisti, viņu vidū arī kopvērtējuma līderis no „Rietumu–Delfin” komandas Andžs Flaksis.

Garās distances laikā izveidojās vairāki atrāvieni, kuros iesaistījās gan „Rietumu–Delfin” sportisti, gan arī citi braucēji. Aktīvs bija arī Karletons. Nopietns pavērsiens notika uzreiz pēc serpentīna kalna pievarēšanas, kur vispirms no visiem atrāvās „Rietumu–Delfin” riteņbraucējs Dmitrijs Sorokins. Pēc brīža viņam mēģināja pievienoties Andžs Flaksis, tomēr tas kopvērtējuma līderim neizdevās. Nedaudz vēlāk, pēc veiktajiem 25 kilometriem, Sorokinu gan panāca vēl viens viņa komandas biedrs Krists Neilands, kurš pērn tieši Siguldā kļuva par Latvijas čempionu. Šim duetam visai ātri izdevās palielināt savu pārsvaru līdz vienai minūtei. Atlikušajā daļā līderu duets spēja savas pozīcijas nosargāt. Siguldas kalnu mirkli pirms finiša abi sasniedza blakus. Par uzvarētāju kļuva Sorokins, kuram tur pat aiz muguras sekoja kuldīdznieks Neilands. Tikmēr pēc vienas minūtes un sešām sekundēm sekoja jau pieminētais Flaksis. Viņš pēdējā kāpumā spēja atrauties no „NN Sporta kluba” sportista Ervīna Smoļina, kuram ceturtā vieta. Labāko sešiniekā iekļuva arī „MySport–STEVENS” pārstāvis Raivis Zīmelis un Kaspars Austa („Trek Team”). Uzvarētājs distancē pavadīja 2 stundas 32 minūti un 31 sekundi. Kanādietim kopvērtējumā Karletonam šoreiz 27.pozīcija.

Jāpiebilst, ka sekmīgi mājas posmā startēja arī Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, kāpjot uz goda pjedestāla otrā pakāpiena savā – M45 – vecuma grupā. Kopvērtējumā „Skandi motors” 82 kilometrus garajā distancē, kas ir vienīgā kalnu riteņbraukšanas distance Latvijā, kas iekļauta Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) MTB sērijas kalendārā, U.Mitrevics ierindojās augstajā 29.vietā, tikai par divām vietā atpaliekot no kanādieša Karletona. Siguldas novada Domes priekšsēdētājs maijā pieveica arī „Nordea Rīgas maratonu”, izcīnot 43.vietu.

Sieviešu konkurencē absolūtajā vērtējumā nepārspēta palika Latvijas čempione Dana Rožlapa, kura 82 kilometru garo distanci veica 2 stundās 58 minūtēs un 19 sekundēs. Nepilnas divas minūtes viņai piekāpās „ebike Machine” pārstāve Katrīna Jaunslaviete, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Maija Platace.

Spraigi notikumi risinājās „Virši–A” braucienā, kur uzvarētājs noskaidrojās vien pēdējā kalnā. Visvairāk spēka bija saglabājis tukumnieks Jānis Ozols, kurš arī kļuva par posma uzvarētāju. Distancē „Veloserviss” komandas braucējs pavadīja vienu stundu 38 minūtes un 43 sekundes. Divas sekundes vēlāk finišēja „Trek Team” jaunais sportists Tomas Kārlis Iļjenko, Ozolam piekāpjoties par divām sekundēm, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa „Avis Thule Veloprofs” pārstāvis Andris Ponomarenko. Sieviešu konkurencē absolūtajā vērtējumā 50 kilometru garajā distancē triumfēja Lāsma Ozola, kurai sekoja smilteniete Rūta Brakovska un pieredzējusī Inese Zvirgzdiņa.

Aizraujošās un pozitīvās cīņās norisinājās arī bērnu sacensības, kur ikviens mazais braucējs saņēma garšīgu pārsteigumu no „Baltais”. Tikmēr skaisto Siguldas apkārtnes dabu baudīja „Mammadaba” veselības brauciena dalībnieki. SEB MTB maratons turpināsies 27.jūlijā Kuldīgā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi