×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-07-08
Siguldas novada kori šonedēļ piedalīsies Pasaules koru olimpiādē Rīgā

No 9. līdz 19.jūlijam Rīgā notiks pasaulē lielākais koru mūzikas festivāls, Pasaules koru olimpiāde (World Choir Games).

Pasaules koru olimpiādes ideja un mērķis ir caur dziesmu veicināt izpratni un mieru starp tautām, vienot cilvēkus no visas pasaules draudzīgā sacensībā. Pasaules koru olimpiāde notiek katru otro gadu katru reizi citā kontinentā.

Pasaules koru olimpiāde Rīgā pulcēs piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27 000 dalībniekus. Desmit dienu laikā Rīgas labākajās koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases, svētku koncerti un draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi.

No 2000.gada, kad notika pirmā Pasaules koru olimpiāde, tā izaugusi par lielāko šāda veida pasākumu pasaulē, kurā piedalījušies vairāk nekā 5800 koru un 260 000 dziedātāju no 100 valstīm.

Siguldas novadu šajā pasākumā pārstāvēs Siguldas novada Kultūras centra jauniešu koris „Atvars” – vadītājs Jānis Baltiņš,  jauktais koris „Spārni” – vadītāja Līga Ādamsone, sieviešu koris „Teiksma” – vadītāja Maija Feldmane un Siguldas pagasta kultūras nama jauktais koris „Sigulda” – vadītāja Līga Vasiljeva.

Koris „Spārni” ceturtdien, 10.jūlijā, piedalīsies atklātajā konkursā (jaukto koru grupā), kas notiks Lielajā ģildē (sākums plkst.14.00).
Savukārt koris „Atvars” ceturtdien, 10.jūlijā, piedalīsies Čempionu (Garīgās mūzikas ar pavadījumu) kategorijā Pēterbaznīcā (sākums plkst.19.00). Un sestdien, 12.jūlijā, Čempionu (a capella jaukto koru grupā) kategorijā Lielajā ģildē (sākums plkst.11.00).

Savukārt noslēguma koncertā Mežaparka estrādē piedalīsies arī sieviešu koris „Teiksma” un jauktais koris „Sigulda”.

Visas konkursa skates un koncertus ir iespēja apmeklēt bez maksas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi