×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-07-14
Siguldā sākas Eiropas jauno profesionāļu kora nometne

No 14. līdz 24.jūlijam Siguldā notiks jau otrā Eiropas jauno profesionāļu kora nometne, kas iekļauta Eiropas kultūras galvaspilsētas „Rīga 2014” programmā. „Tenso” Eiropas kamerkoris (TENSO Europe Chamber Choir, TECC) ir jauno dziedātāju izglītošanas projekts ar ilgtermiņa attīstības stratēģiju, kas aizsākās 2013.gadā Latvijā.

TECC šovasar apvienos 24 jaunus un talantīgus dziedātājus no desmit Eiropas valstīm, tostarp Latvijas, no kuriem daļa piedalījās projektā jau 2013. gadā. Projekta iniciators ir Latvijas Radio kora diriģents Kaspars Putniņš, tā mērķis – radīt platformu kora vai ansambļa muzicēšanā ieinteresētu jaunu profesionāļu izglītošanai praktiska darba apstākļos. Vienpadsmit dienas „Tenso” kora dziedātājiem būs iespēja gūt pieredzi ansambļa dziedāšanas mākslā, ko smalki izkopis Latvijas Radio koris augsti profesionālajā koncertēšanas pieredzē. Savukārt „Tenso” pienesums būs plašais kontaktu loks Eiropas līmenī, kas ļaus veidot veiksmīgu starptautisku karjeru unikālā Eiropas profesionālā kora izaugsmē.

Kora dalībnieki Latvijā ieradīsies 13.jūlijā. Projektā piedalīsies kora vadītājs un TECC procesa iniciators Kaspars Putniņš, „Tenso” koordinatore un TECC menedžere Babete Greinere, viens no nometnes pasniedzējiem Gērts Bergs, režisore Zane Kreicberga, projekta vadītāja Sandra Zandberga un starptautiskā kora dziedātāji.

Nometnes dalībniekus arī šogad laipni uzņems Siguldas koncertzāle „Baltais flīģelis”. Pēc desmit dienu intensīva darba nometnē kora sniegumu Latvijā varēs vērtēt divos koncertos: 23.jūlijā plkst.19.00 Siguldas ev. lut. baznīcā, 24.jūlijā plkst.20.00 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, kā arī koncertos 22.augustā – Lochemā (Nīderlandē), 23.augustā – Helsinkos (Somijā), 24.augustā – Tallinā (Igaunijā). Koncertu programmā, kuru veido un diriģēs Kaspars Putniņš, iekļauti komponistu V.Bērda, F.Mendelsona, R.Vāgnera, M.Regera, Ž. Ī.Daniela-Lesīra, A.Perta, F.Rabes, G.Šmites darbi.

„Tenso” ir Eiropas Profesionālo koru asociācijas tīkls (TENSO Network Europe), kurš mērķtiecīga darba rezultātā, apvienojot labākos Eiropas profesionālos korus, kopš 2005.gada kļuvis par spēcīgu kormūzikas attīstības platformu. Viens no tā četriem dibinātājiem ir Latvijas Radio koris. Šis projekts ir „Tenso” iniciatīva – unikāla Eiropas profesionāla kora izveide, kas apvieno izcilākos jaunos dziedātājus no dažādām Eiropas valstīm un kalpo kordziedāšanas tradīciju pārmantošanai, izkopšanai un tālāknodošanai. Rīgai ir gods un atbildība turpināt 2013.gadā aizsāktā profesionālā kora projektu, ilgtermiņā veidojot jaunu Eiropas kultūras sadarbības tīklu ar pasaules līmeņa nozīmi.

Kora vasaras nometnē tiks sagatavots arī komponista Kristapa Pētersona uzvedums „Seriāls”, kurš pirmizrādi režisores Zanes Kreicbergas un diriģenta Kaspara Putniņa vadībā piedzīvos Eiropas kultūras galvaspilsētas „Rīga 2014” programmā, „Tenso” jauniešu kora koncertos 17. un 18.oktobrī, kas notiks „Tenso” dienu Rīgā ietvaros. Projekts izraisījis plašu rezonansi Eiropas kultūras telpā, iezīmējot Rīgu Eiropas kartē kā laikmetīgās vokālās mūzikas centru – pilsētu, kurā sastopas mūzikas inovācijas un jaunie profesionāļi, stimulējot eksperimentus un jaunu ceļu meklējumus mūzikā.

Projekts tapis sadarbībā ar Eiropas kultūras galvaspilsētu „Rīga 2014”, „Tenso” un Siguldas novada pašvaldību.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi