×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-07-14
Atjaunota siguldiešu Mīlestības liepa

Pirmdien, 14. jūlijā pie Krimuldas pilsdrupām tika atjaunota nolauztā un siguldiešu stāstos arvien dzīvojošā Mīlestības liepa. Jaunās Mīlestības liepas stādīšanā piedalījās Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa, Rehabilitācijas centra „Krimulda” valdes priekšsēdētāja Dace Vanaga-Mikāne, SIA „Skaisto dārzu darbnīca” pārstāve Sandra Kronberga, Latvijas un latviešu diasporas bērni no starptautiskās nometnes „Izzini, izjūti Latviju un sevi tajā” un bērnu fonds „Attīstība”.

Stāstot par vēsturiskās Mīlestības liepas atjaunošanas ieceri, starptautiskās nometnes vadītāja M. Šmaukstele uzsvēra šī notikuma simbolisko nozīmi un vēlmi ar pateicību atzīmēt nometnes izskaņu, kas dažiem latviešu bērniem deva iespēju pirmo reizi apmeklēt Latviju. Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietniece L.Sausiņa piebilda, ka būtiska ir arī liepas atrašanās vieta, kas ir vidusceļš un tikšanās vieta starp Siguldas, Turaidas un Krimuldas pilīm. „Tiem, kas šodien ir šeit,” uzsvēra L. Sausiņa, „būs pienākums šeit atgriezties, lai apraudzīto, kā iestādītā liepiņa aug”.

„Dzīve sastāv no mazākiem un lielākiem mirkļiem,” svētku noskaņu pastiprināja Rehabilitācijas centra „Krimulda” valdes priekšsēdētāja D. Vanaga-Mikāne, „Domāju, ka šī diena paliks visiem klātesošajiem atmiņā visu mūžu”. Izskanēja novēlējums, lai bērni, kas šodien ar dziesmām un rotaļām piedalījās liepas stādīšanā, pēc gadiem atgrieztos šajā vietā jau ar saviem tuvajiem cilvēkiem un izteiktu viens otram maģiskos vārdus – es Tevi mīlu!

SIA „Skaisto dārzu darbnīca" pārstāve S. Kronberga norādīja uz tradīciju un pagātnes izzināšanas nozīmi, veidojot stabilu un spēcīgu nākotni. 

Atjaunojot vētras nolauzto un siguldiešu stāstos arvien dzīvojošo Mīlestības liepu, simboliski noslēgsies triju valstu latviešu diasporas bērnu nometne, kura no 6.-14.jūlijam norisinājās Krimuldas muižā. Nometnes  „Izzini, sajūti Latviju un sevi tajā’’ mērķis bija veicināt latviešu diasporas Krievijā un Īrijā bērnu saikni ar Latviju, stiprināt bērnu no citām valstīm un bērnu no Latvijas saliedētību, nodrošināt apstākļus bērnu kopīgai latviskā izziņai. Projektā bija iesaistīti dalībnieki no Siguldas un Kaunatas pašvaldībām, latviešu diasporu biedrībām Krievijā un Portlaoise latviešu nedēļas nogales skolas „Sauleszaķēns’’ Īrijā.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi